Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава

България в очите на Путин е слаба страна, която може да унижава
14 мар 2022 08:50, Елка Василева
178
Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава
Снимка: архив, БГНЕС

Ако дефинираме мира като възстановяване на довоенна Украйна, връщането на тези 2 милиона и половина бежанци по домовете и реализация на тяхната надежда да бъдат част от демократичния свят, това скоро няма да се случи. Това коментира пред БНТ експертът по отбрана и бивш военен министър Бойко Ноев.

Още по темата
"От другата страна стои един агресор (Путин, б.р.), който иска точно обратното - не иска Украйна да съществува като държава, той не иска украинският народ да бъде част от демократична Европа. Можем да съдим само по действията, които предприема, а това са действия на един загубил разсъдъка си диктатор, който е изпаднал в дълбока изолация", заяви Бойко Ноев.

Разрушените Киев, Харков са "путинизъм в действие", смята бившият министър на отбраната. Според него светът ще претърпи дълбока трансформация, а Владимир Путин никога няма да бъде същият играч на международната сцена.

Ролята на Турция е като посредник в преговорите между Русия и Украйна е пример за подражание, смята Ноев. България обаче няма национална политика, а българското общество и партиите във властта заемат крайно противоположни позиции по отношение на войната.

"Ердоган доставя оръжие на Украйна, но той не е загубил контакта си с Путин, той е уважаван от него. Това не е само защото Турция е 80-милионна държава, а защото Путин уважава силните. България в очите на Путин е една слаба страна, която той може да унижава, чиято история той може да взима, чиято азбука отрича и т.н.", коментира Бойко Ноев.

Отношението към войната е ключов въпрос за всички политически сили у нас - не може да има политици, които да оправдават войната, които да отказват помощ на украинската страна. Всеки отказ от помощ, включително със средства за отбрана е сътрудничество с агресора, допълни експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгария също няма да съществува. Не ни трябва такафа фашисткаКочина в новата Византийска Православна империя.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9Не е шега, имаше няколко научни институти, които бяха закрити при управлението на Костов, Стоянов, Михов и Ноев.
16
4
 
17
 
! Отговори
Манипулация преди 2 години
Поредната натовска пропаганда. Русия иска НАТО да е на една страна разстояние от нейните граници. Тези споразуменията бяха нарушени от НАТО и тази гражданска война сега е просто следствие на това. Путин беше предизвикан да реагира. Отделен въпрос е че това не беше най-добрия начин или поне Путин не беше подготвен за този сценарий.
15
0
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Уж интелигентно написано, ама с никакъв смисъл. Коя кандидатура подкрепи нато, мигове ли се купиха за един куп пари. За един приятел питам?
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че тя украйна и сега не е държава. Отделно, че и показа, че не трябва да има държава на тази територия.
13
7
 
24
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Русия иска неутрална Украйна ,а не база на САЩ до границите и /биолаборатории и оръжие/ !!!
12
5
 
25
 
! Отговори
То пък преди 2 години
Като че ли, ние искаме подобни "анализатори"
11
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кому е нужна страна от проосяци,която е само една маша в ръцете на великите сили?
10
9
 
17
 
! Отговори
Украйна е БЛАТО преди 2 години
Украинците не само от войната се спасяват, а от и самата си мизерна държава Украйна. Отиват на по-добър живот държавите са отворени за тях и ги приемат жилища, помощи и работа. КАКТО се КАЗВА ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО Е. Сега им е паднала шанса да си оправят живота Украинците в цивилизовани държави, а в упадъчната държава Украйна.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"научния потенциал на БНА" Това някаква шега ли е?
8
27
 
15
 
! Отговори
НАТО преди 2 години
Русия не иска не само Украйна да съществува! Русия не иска цяла Източна Европа и Прибалтика да съществува, както и половин Германия! Русия иска да стигне до Берлин, да си го върне и да възстанови империята СССР! Това на практика означава едно - Русия иска Трета Световна Война!!!
7
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е много ясно. Путин си го каза нов СССР с 17-18 републики.
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноев, помниш ли, когато беше военен министър се извършиха масови уволнения на научния потенциал в БНА?!?
5
18
 
6
 
! Отговори
1913 преди 2 години
Ще види сега, като повече народи почнат да искат своята независимост от Русия. Българите от Волжка България ще са едни от първите.
4
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 И аз това си помислих. Или някои путинисти изживяват дълбок душевен катарзис, или хамелеонстват яко, за да оцелеят за "бъдещата" служба на руснаците. Като знам какви цинични индивиди са, се обзалагам, че е второто. А Радев напълно се е скрил. Господаря му е под натиск, и не смее да се покаже, че веднага ще направи поредния путинофилски гаф.
3
16
 
18
 
! Отговори
За добро е преди 2 години
Тези украинци ще имат много по-добър стандарт на живот извън Украйна и трябва да бъдат благодарни на Путин за това. Избягалите украинци вече се радват на привилегии устройват ги в нови домове и работа им осигуряват и помощи. ЗА КАКВО ДА СЕ ВРЪЩАТ назад в ДУПКАТА и БЛАТОТО УКРАЙНА? Като ще печелят хилядарки евро и долари и са приети и устроени много пъти по-добре.
2
1
 
23
 
! Отговори
Каза Ноев преди 2 години
след като му набиха в канчето, че трябва да се обади.
1
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноев беше в комитетът по избирането на Радев за президент. Радев е отявлен русофил и путинист, а Ноев сега се жалва от същия този Путин!