Лавров: Преговорите с Украйна вървят трудно, но има шанс за компромис

В НАТО имало здравомислещи, които охладили плама на Зеленски
16 мар 2022 12:55, Елка Василева
262
Лавров: Преговорите с Украйна вървят трудно, но има шанс за компромис
Снимка: архив, БГНЕС

Според оценки на руската делегация преговорите с Украйна вървят трудно, но "има известна надежда за постигане на компромис", заяви външният министър на Русия Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Същата оценка дават и някои украински преговарящи, включително служители в офиса на президента Володимир Зеленски, добави той в интервю за руската телевизия РБК.

Още по темата
Коментирайки изказвания на украинската страна за хода на разговорите, Лавров прикани да се даде възможност на преговарящите да работят в по-спокойна обстановка, без "нагнетяване на поредната истерия".

Русия е готова за подобни контакти и в бъдеще, но трябва да се знае "каква е добавената стойност" от тях, посочи той.

На срещата си с първия дипломат на Москва в Анталия на 10 март украинският външен министър Дмитро Кулеба не е представил според руския му колега "никакви нови идеи".

Сергей Лавров припомни неотдавнашните призиви на Зеленски, както се изрази той, "НАТО да затвори небето (над Украйна), да започне да воюва за Украйна, да вербува наемници и да ги насочва към фронта". "Всичко това бе изложено доста агресивно, но реакцията на Северноатлантическия алианс, в който все пак има още здравомислещи хора, явно е охладила този плам", коментира руският външен министър.

"Ясно е, че Украйна не е член на НАТО. Разбираме това. С години слушахме за отворени врати, но вече чуваме, че няма да влезем там. Това е истината и тя трябва да се признае", каза вчера Зеленски във видеообръщение към лидерите на страните от Обединените експедиционни сили - европейско сдружение начело с Лондон, организиращо общи военни учения.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия клекна и стана още по-жалка. 14000 загубени войници и военна техника за няколко милиарда, премазана от западното оръжие на Украйна. Представяте ли си руският голтак, ако опита да влезе в Полша какво ще стане?
153
1
 
9
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
ТАСС публикува изказване на путински, че е имал намерение след като завладее Украйна да си анексира Аляска, която си е била руска както Крим...
152
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всичко ще си дойде на мястото, сега въпросът е: кога ще започне денацификацията на България, че тук гъмжи!
151
2
 
4
 
! Отговори
До 169 преди 2 години
Интересно какво правят в ,,нашляпаните4 сАЩ И ЕС децата,жените ,внуците на ръководителите на Русия Там учат ,там работят ,там живеят.!Като се почне от внучката на Сталин ,през наследниците на Хрущов и Брежнев и Горбачов и днешните ,,шляпачи" А децата на Путин са....швейцарски граждани!Конкретно на Лавров едната дъщеря е в САЩ ,другата в Лондон !.....Не ме гледай какво правя ,а ме слушай какво говоря !!Наини вярващите
150
1
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Чебурашка --- Това правило важи за ЕС, но НЕ важи за Международния съд, който присъжда СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ за военнопрестъпници и в момента.
149
2
 
5
 
! Отговори
Шотландски боец преди 2 години
22 Републики в състава на Руската федерация, жадуват за своята независимост и свобода! Време е тези които не успяха в края на СССР! Европа трябва бързо да започне преговори с тях, а да не ги остава в неведемие и бедност, както се случи с Молдова! Трябват бързи действия и включването им в свободния икономически европейски съюз! А да се надяваме, че Европа скоро ще има лидери които ще направят свой отбранителен съюз, защото Америка е нато, а това не е добре за континента.
148
5
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Руският Рибентроп Лавров ще застане пред международният трибунал в Хага и ще отговаря за престъпленията си срещу народа на Украйна и човечеството. Жалко, че смъртнното наказание е премахнато защото той заслужава именно такова!
147
2
 
3
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 2 години
Парад няма да има! Няма какво да показват, или може с лозунги да го посрещат!Пропагандата няма как да я спреш!
146
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До БАНко....... Ще ти се путлерас Украйна да не влиза в ЕС! Всички фенове на психопата от Кремъл май живеете в измислен свят, който няма нищо общо с действителността!
145
5
 
10
 
! Отговори
Бобо преди 2 години
На 9 май. Денят на победата, Зеленски ще приеме парада в Москва. А Путин ще се крие че всички го търсят да го бият.
144
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен..... Супер приказваш, ама имам 600к в инвестиции и сега с...... Е за инфлацията кой е виновен, не е ли лудият фюрер, който е бог за всички русофили? А коментара ми е към тях, които постоянно реват срещу ЕС, че ги заробнало и не позволявало да развият уникалните си таланти. Но то се развива нещо единствено ако има навито такова, а у тях мързел и некадърност само, пък след това реват, че им е виновен ЕС.
143
2
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПОСЕЩЕНИЕТО НА ТРИМА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛИ В КИЕВ Е НАДЕЖДА ЗА МИР !!! ЗЕЛЕНСКИ Е РАЗБРАЛ, ЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО НА ПОКРАЙНА Е БЕЗНАДЕЖДНО И СЕ Е СЪГЛАСИЛ НА : ПОКРАЙНА БЕЗ ЧУЖДИ ВОЕННИ ОБЕКТИ , БЕЗ НАТО , БЕЗ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ , НЕУТРАЛИТЕТ КАКТО ШВЕЙЦАРИЯ И ШВЕЦИЯ !!! ТРИМАТА СА ИМАЛИ ОСИГУРЯВАНЕ ОТ РУСИЯ !!!
142
8
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Русофобите в България наистина са много малко, въпреки, че са много кресливи и истерични като всички меки китки. Аз лично познавам само един съсед русофоб, който ми каза, че руснаците никога нищо хубаво не били направили и нищо хубаво не сме видяли от тях. Самия той моя познат е майстор ВИК, работи на частно, няма фирма и не плаща никакви данъци на държавата наречена България, нито стотинка, обаче пък много мрази Русия.
141
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Адмирации ...Молдова с бесарабски българи се присъединява към България и е членка на НАТО с вожд хан Аспарух, а руснаците си остават варяги под чеченска власт.
140
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Адмирации........ Путлерас, и вас от петата колона ще ви натовари на една баржа и ще ви засили към Крим, пък руснаците да решат какво ще ви правят.......
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 167 - Ти с коя ръка "адмирираш"?
138
4
 
6
 
! Отговори
Преложение преди 2 години
Предлагам да изчакаме Русия до пълния и фалит.
137
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Украйна Русия нашляпа НАТО и САЩ по зypлата и сега натовците се пънат безпомощни и нищо не могат да направят.
136
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конят е животно, което мрази да "дава на заден ход", но когато няма на къде все пак го прави;) А Лаврата лъже като дърт ... "руснак";)
135
10
 
3
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Украйна, Беларус и Молдова, трябва да се присъединят в Руската федерация, за да няма бъдещи такива криввания към враждебни съюзи като Ес и нато.