Москва поиска YouTube да разблокира руските медийни канали

От Роскомнадзор заплашиха с техническа намеса
19 мар 2022 18:41, Анисия Иванова
101
Москва поиска YouTube да разблокира руските медийни канали
Снимка: Pixabay

Руският медиен регулатор Роскомнадзор прикани днес администраторите на "ЮТюб" (YouTube) да разблокират десетките медийни канали, финансирани от Русия, предаде ДПА.

От руската агенция заплашиха с "техническа намеса", ако каналите не бъдат възстановени.

Това може да означава, че достъпът до "ЮТюб" може да бъда забранен за потребителите на руска територия. Досега Русия е предприела подобни мерки срещу "Туитър", Инстаграм" и "Фейсбук".

На 1 март администраторите на платформата "ЮТюб", притежавана от "Гугъл", обявиха, че спират каналите на руските държавни медии, защото нарушават вътрешните правила, забраняващи "съдържание,  което отрича, омаловажава или опростява добре документирани прояви на насилие".

Московските медии например не описват настоящите събития в Украйна като война, а като "специална военна операция за освобождаването на рускоезичното население от украинските националистически сили".

Броят на обхванатите от мярката канали възлиза на 54, сред които телевизии като РБК, НТВ и ТНТ, както и руски радостанции и новинарски агенции. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
9
 
! Отговори
DIvanov преди 2 години
Що бе, нали ютюб бяха терористи?
44
5
 
8
 
! Отговори
Браво преди 2 години
на запада, трясна всичко руско и то как трябва. Сега задръжте така 2 3 години, и мечетата ще се опулят. да им фикам майката руска на тези чйоплюци
43
3
 
8
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Аааа за Китай не е сигурно вече....май и те започнаха да се дистанцират от Раша заради агресията
42
1
 
3
 
! Отговори
До Петров преди 2 години
Вземи си пии хапчетата
41
9
 
7
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Българите си плащат газта по най-високата разценка и се радват че така е изгодно на американците. Свобода, свобода, свобода, урааааа
40
1
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 2 години
Мда, и аз така. Пускам си Охота и рыбалка и се информирам. Единствената руска програма, която пускам. Другото е фейк
39
1
 
3
 
! Отговори
haha преди 2 години
Дрогари ко стана бе? - Ko да е станало бе старши??? Нещата са си добре - тубата ще изчезне от Руския ефир и толкова... Ко да е станало ???
38
4
 
13
 
! Отговори
хаха преди 2 години
ето за тази руска ароганстност говоря. Чак щели еди какво си да направят. Бан за цяла русия да правят каквото си искат.
37
6
 
6
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Украинската армия е пред вратите на Москва, но руската пропаганда в България крие това. В кабинета на най-демократичния и миролюбив президент Зеленски стоят портретите на Тома Биков и Цеца Караянчева като символи на свободата и интелекта в политиката. Но руската пропаганда крие и това.
36
2
 
11
 
! Отговори
хаха преди 2 години
ами да си направят руски ютюб какво толкова , програмисти ли нямат. Я гледай все еднпо някой им е длъжен. Марш да ви знаете какво
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си направят собствена видео платформа. Без западен софтуер и компютри. Само руски технологии. И там вече могат да дават акъл. Невероятна наглост! Хората не ги искат, те пак се бутат в тях.
34
10
 
1
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Българите купуват олио по 6 лева и нафта за 3,20 със заплати от по 400 евро на месец. Положението очевидно става все по-добре. Прибраха и Меркела от Банкя, единствената надежда да станем Арканзас на Балканите.
33
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемите с руските канали имат дълга предистория. Запада падна толкоз ниско в пропагандата и насажда е на русофобия, при което се оказа, че дори тяхната публика се насочи към руските канали за да се информира. За това се уплашиха и започнаха под всякакви предлози да ги стесняват, като накрая ги спряха. Но то бе същото и с дипломати, дипломатически мисии и пр.
32
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блокирайте си крепосните селяни, You tupe може и без вас.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия има 28 пъти по голяма територия от Украйна! Украинците кат ги набият, ща дръпнат рязко с материала
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За санкции към Русия са англосаксонските държави плюс държавите в Европа подчинени на англосаксонските държави и подчинената на САЩ Япония.
29
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Против санкциите към Русия са Китай, Индия, Бразилия, Мексико, ЮАР, Аржентина, Турция и други държави.
28
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В разгара сме на Първа световна информационна война.Толкова със Западната ценност свобода на словото, на мисълта и мнението! В навечерието, а може би, сме в началото вече на Трета световна война- това ще го кажат историците след време, ако останат такива...Войната в Украйна е провокирана, старателно отгледана, предизвикана от желанието на едни самозазабравили се либерал фашисти, уверени, че светът и ресурсите трябва да бъдат техни.
27
7
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Блокирайте ги от всякъде, Тези имат 17 милиона квадратни километра Земя, и не им стига - тръгнали Украинци да убиват да им вземат земята !!!! Тия са Зомбита - биологично опасни са , Никакъв Контакт
26
1
 
2
 
! Отговори
Чета и си мисля преди 2 години
До Медийно Затъмнение - виж коментар 29 (До Ееее) и се замисли върху основата на позициите си!