Москва поиска YouTube да разблокира руските медийни канали

От Роскомнадзор заплашиха с техническа намеса
19 мар 2022 18:41, Анисия Иванова
101
Москва поиска YouTube да разблокира руските медийни канали
Снимка: Pixabay

Руският медиен регулатор Роскомнадзор прикани днес администраторите на "ЮТюб" (YouTube) да разблокират десетките медийни канали, финансирани от Русия, предаде ДПА.

От руската агенция заплашиха с "техническа намеса", ако каналите не бъдат възстановени.

Това може да означава, че достъпът до "ЮТюб" може да бъда забранен за потребителите на руска територия. Досега Русия е предприела подобни мерки срещу "Туитър", Инстаграм" и "Фейсбук".

На 1 март администраторите на платформата "ЮТюб", притежавана от "Гугъл", обявиха, че спират каналите на руските държавни медии, защото нарушават вътрешните правила, забраняващи "съдържание,  което отрича, омаловажава или опростява добре документирани прояви на насилие".

Московските медии например не описват настоящите събития в Украйна като война, а като "специална военна операция за освобождаването на рускоезичното население от украинските националистически сили".

Броят на обхванатите от мярката канали възлиза на 54, сред които телевизии като РБК, НТВ и ТНТ, както и руски радостанции и новинарски агенции. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода на словото по краварски.
24
8
 
5
 
! Отговори
До Еееее преди 2 години
Подкрепям те! Плюс това, кои държави подкрепят путчо (путинишков и т.н.). Нека тези, които го подкрпят в БГ се замислят към кого се приравняват по манталитет, идеи, образование
23
6
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Ти май имаш мозъчно затъмнение! Показаха навсякъде излагацията на Копейкин и компания! *** ти си се самоизолирал и гредаш само Раша тв
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задача 1 клас : Героичните украинци за 3 седмици са изтрепали 10 % от червената армия! За колко седмици ще я изтрепят цялата?
21
6
 
15
 
! Отговори
Дрогари ко стана бе? преди 2 години
Е чакай бе, нали санкциите по никакъв начин не пречиха на Русия, а само помагаха?... Русия нали всичко ще си прави сама?... Путин да се скара веднага на Роскомнадзор...
20
3
 
4
 
! Отговори
Твърдо съм убеден преди 2 години
До при липсата 18Ако защитаваш т.нар. логично мислене на джуджака (вкл. в интелектуален, морален и хуманен аспект), по-добре *** на психиатър. Няма нормален човек, който да подкрепя по какъвто и да е начин изфевателствата на водкопийците! Войната на путинчаров е безумие!
19
6
 
8
 
! Отговори
Медийно Затъмнение преди 2 години
От Руските медии аз разбирам че има про Руски митинг в София !!!! https://rusvesna.su/news/1647692187 няма как да подкрепям Украйна след като виждам каква анти Руска пропаганда се лее. Народа не е глупав !! Неможете да го баламосвате!!!
18
7
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Спряха Пропагандната им Машина , ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА Бълват само лъжи и фантазии, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА Каквото и да искат да Кажат - Нямат Работа в Чужда Държава ( За Домбас - добре, там са руснаци) , Но Кво Убиват Украинците в Собствената им Държава ??? Няма кво да ги Слушаме
17
4
 
7
 
! Отговори
Еееее преди 2 години
Е след като изнесоха дълъг списък с неприятелски държави, що искат Американска компания да ги разблокира!!! Излагат се! Или май, май и те харесват Запада!!! Ейййй лицемерииииии...липсва ли ви вече
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бла, Бла. Въобще няма нищо такова. Забраниха ги без каквито и да е логични мотиви. Но така поне запада показа истинското лице на илюзията наречена демокрация, а именно свободата на словото.А въобще кое от базовите принципи на демокрацията остана? Свободното движение на стоки и услуги? Свободното предвижване на хора?
15
4
 
1
 
! Отговори
при липсата преди 2 години
на логично мислене посредствените индивиди започват да използват клишета като фашист ,комунист , червена гад ,фашистка гад . още по лошо е когато този индивид е платен *** ! като не знаеш какво да кажеш по добре си мълчи
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех, но първо ще тряба да махнат пропагандата, нямат ли руски ютуб все още, да ги пускат там на йандекса, вк и каквото си искат.
13
7
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
То вие наркоманите какво ли човешко гледате!Ако имаше пари щеше да си купиш сателит и да гледаш американски негрра на воля..ама и туй немаш!
12
11
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Пародия е точно тези страни който постоянно говореха за демокрация и свобода на изразяване и информация сега цензурират и блокират истината?!
11
4
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Е за кво им е на Раша youtube...те и без това заедно с нашите путинофили рецитират едно и също! Тези лъжи ги повтаряте като ехо.....явно за да си повярвате! Е ние ги чухме, но не ви вярваме!!!
10
7
 
14
 
! Отговори
съвсем естествено преди 2 години
запада ще иска да представя само своята гледна точка и половината истина . използвайки пропаганда и казвайки една полулъжа 100 пъти тя става истина и така западните политици зомбират населението си да приеме инфлацията и обедняването си като нещо необходимо за да се победи врага русия . така ище оправдаят огромните си военни разходи и заеми за тях..,.само германия ще тегло 200 млрд евро заем за въоръжаване който германците трябва да го платят без да се бунтуват и да питат нужен ли е ...та така
9
8
 
15
 
! Отговори
до 07 преди 2 години
Защото цивилизованите хора предпочитаме да чуем и двете страни, преди да си правим заключения. Вас овците с какво ви промиват мозъка, си е лично американски въпрос
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти тия са изолирани от света, но с претенции. Я си стой в руската ***.
7
4
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Щяло да спрат и GPS за Русия, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
6
5
 
10
 
! Отговори
факт преди 2 години
Когато се крие истината има блокиране и цензура от истината не може дани е страх.