Чуков за войната: Засега няма условия за споразумение

Според него Русия няма да се откаже от денациназирането на Украйна
21 мар 2022 14:46, Петя Славова
104


Владимир Путин изложи пред Реджеп Ердоган няколко условия за прекратяване на огъня в Украйна. Сред тях са неутралитетът на Украйна, разоръжаването и взаимните гаранции за сигурност в контекста на австрийския модел, признаването на анексията на Крим, както и на двете т.нар. републики в Донбас.

Международният анализатор Боян Чуков заяви в студиото на "България сутрин", че засега не вижда условия за постигане на споразумение.

"В последното си интервю Зеленски твърди, че Украйна всеки момент ще нанесе тежък удар на Русия и няма да се откаже от Крим и Донбас. Реално обвини НАТО и ЕС, че са го изоставили. Украинският елит не успя да разчете докъде ще стигне помощта. Няма да бъде затворено небето над Украйна. НАТО категорично твърди, че няма да влезе в директен конфликт", обясни експертът.

По думите му, в момента върви втората фаза от военната операция на Русия, а украинските войски почти не се командват от своя генерален щаб и повечето от тях са обкръжени.

"Бандеровците не се предават, продължават да се сражават и най-вероятно ще бъдат унищожени от руската армия. Обикновените украински военни започват масово да се предават. Много от тях се оплакват, че биват разстрелвани от националистите.  Руснаците няма да се откажат от денациназирането на Украйна", подчерта Чуков пред Bugaria ON AIR

Още по темата
. Той цитира френски експерти, според които точно националистите от "Азов" са настъпили червени линии - принуждават ранени руски войници да се обаждат на майките си и да ги карат да манифестират, за да спрат войната. Дадени били и указания за кастрация на пленени руски военни.

Запитан дали страната ни може да поиска да домакинства на преговори за прекратяване на военните действия в Украйна, международният анализатор каза: "България е много малка страна, не сме нито Швейцария, нито Турция. Начело на България не стоят много авторитетни политици, чиято дума се слуша по света".

Според него Молдова е изплашена и иска по спешност да бъде приета в ЕС, считайки, че донякъде ще има гаранция. Приднестровската република пък иска да бъде призната нейната независимост.

"Не считам, че на този етап Молдова може да се опасява от нахлуване на руските войски на нейна територия, освен ако не се ангажира с пряка дейност срещу Руската федерация", отбеляза Чуков.

Той очаква украинските войски да капитулират в рамките на 3-5 седмици, тъй като Украйна вече не разполага нито с огнева мощ, нито със самолети.

Путин би се срещнал със Зеленски само при едно условия, смята Чуков - ако предварително е ясно, че украинският президент ще подпише капитулацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
8
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
Абсолютно съгласна с професора!!Я,то имало и бандеровци,и Азов...
64
7
 
12
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Давайте минуси когато някой казва истината каквато е ето това са предателите тук и платени.
63
8
 
8
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
И тук е подобно като в Украйна има нужда от изчистване не правителството
62
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много Атлантици в тоя форум бре. Само да ви питам, ако утре получите повиквателна да ходите да се биете за Украйна, дали няма да се окажете всички с инвалидност някаква? На думи бихте хвърлили всеки на фронта, както казва гурото ви, бихте се били до последния украинец. Но ако трябва да се биете до последния българин за Украйна, ще го направите ли? Ако искат синовете ви, съпрузите ви, бащите ви, за Украйна, ще сте съгласни ли да умрат за чужда държава и чужди интереси?
61
13
 
14
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Всичко което прави Путин винаги има причина . Изобщо не защитавам украинците те сами са си виновни. Заслужават си го ! Предатели!
60
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живеем в страната на Ванга.Половината имаме някакви способности като нея.В момента,в който прочетете този пост може малко да се замаете.Временно ще е.Проклиням всички от Азов и всичките им привърженици!Да измрат от знайни и незнайни болести и да се натръшкат като мухи!!!!!!!!!!!Как така ще кастрират живи хора?Плача за тях.Боли ме.Сигурни повечето нямат и 20 години.
59
11
 
7
 
! Отговори
Призовка от Москва преди 2 години
Чукчев да Zаминава веднага за Украйна, и без това при него кастрацията няма да навреди на половият живот.
58
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
58 пак сте в грешка. Който и да дойде на мястото на Путин, войната продължава. Даже имам опасения, че може да стане още по-жестока. Путин все пак иска да прави бизнес и го дава по-кротко към населението. Но в Русия има хардлайнери, които газят без да мислят. Та, ако ви пука за украинците, по-добре е Путин да ръководи Русия. А най-добре е да се седне на масата и реалистично да се водят преговори. Подчертавам, реалистично.
57
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50 и аз го гледах това с извращенията на Азов. Русия иска да се сезира световните организации, защото руските военнопленници имат права. Но се пак говорим за Азов, а те са нацисти. А нацистите са известни с гадостите си, с гаврите с военнопленници. Е, не само те де. Помним гнусните снимки от Гуантанамо. Само се питам, Зеленски като се прави на радетел на законноста, защо не спре нацистките си приятелчета от Азов да се гаврят схората? Или Азов вече не ще да слуша евреина Зеленски? Или пък слуша?
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"денациназирането"??????!!!!! ПО- *** ДУМА НАДАЛИ НЯКОЙ Е ИЗМИСЛИЛ! прилича на начинасирането! АБЕ ЖУРНАЛЯТА ЛИ , ЧУКОВ ЛИ ,НО НАКОЙ Е ИЗПЕРКАЛ!
55
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърпи Чуков пак се е объркал, че е на гости в канал Россия 24.
54
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споразумение само, ако Путин ритне камбаната. Ще има международни веселия.
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твоя вече няма да стане.Край.
52
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако още някой се изкаже в подкрепа на украинците го проклиням да стане импотентен и без поколение!Вие,хора,чувате ли какво правят с войничетата,които изпълняват само команди?!КАСТРИРАТ ги!Болни ли сте или ползвате дрогата на Зеленски?!Проклети да тея долнопробни изчадия адови от Азов и вие където ги подкрепяте!АМИН!
51
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех Зеленски, кой го би през устата да говори за ядрени оръжия? А като имаше възможност да се спре войната още в началото, защо се заинати и повярва на изпечени лъжци? Сега да отстъпва докато още има възможност, че руснаците започват да се вбесяват, а това е лош индикатор. Сериозно го казвам.
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и понеже американците от завода за самолети видяха, че може да се плаща за чертежи за централи, и те поискаха и човека не им отказа хахахаха....Сега Путин ако ни нападне, пращаме пилотите ни да го думкат с чертежите по главата хахахаха.
49
3
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ ПРОВАЛкьорфишек преди 2 години
Божков похарчи един милиард за да спаси културните старини на България, а Бойко по 10 на година за нищо и никакво... даже и при обиска нищо не могат да намерят....ужким де.
48
4
 
5
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Ако сега беше боцо, одма даваше цялата ни армия на Путин... както му плати реакторите и неустойката като поп а АЕЦ няма, кой кяри освен Путин от тая работа...
47
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дадени били и указания за кастрация на пленени руски военни."Ужас!Азов кастрират хора!Лелееее!Заслужават всичко лошо,което им се случва!Ако в България някой кастрира или гори живи хора веднага ще се вдигнем всички без значение кой е българин,ром или турчин!Ще го унищожим!
46
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само безжалостен бой по руските мaнepки и никакви преговори... щ