Чуков за войната: Засега няма условия за споразумение

Според него Русия няма да се откаже от денациназирането на Украйна
21 мар 2022 14:46, Петя Славова
104


Владимир Путин изложи пред Реджеп Ердоган няколко условия за прекратяване на огъня в Украйна. Сред тях са неутралитетът на Украйна, разоръжаването и взаимните гаранции за сигурност в контекста на австрийския модел, признаването на анексията на Крим, както и на двете т.нар. републики в Донбас.

Международният анализатор Боян Чуков заяви в студиото на "България сутрин", че засега не вижда условия за постигане на споразумение.

"В последното си интервю Зеленски твърди, че Украйна всеки момент ще нанесе тежък удар на Русия и няма да се откаже от Крим и Донбас. Реално обвини НАТО и ЕС, че са го изоставили. Украинският елит не успя да разчете докъде ще стигне помощта. Няма да бъде затворено небето над Украйна. НАТО категорично твърди, че няма да влезе в директен конфликт", обясни експертът.

По думите му, в момента върви втората фаза от военната операция на Русия, а украинските войски почти не се командват от своя генерален щаб и повечето от тях са обкръжени.

"Бандеровците не се предават, продължават да се сражават и най-вероятно ще бъдат унищожени от руската армия. Обикновените украински военни започват масово да се предават. Много от тях се оплакват, че биват разстрелвани от националистите.  Руснаците няма да се откажат от денациназирането на Украйна", подчерта Чуков пред Bugaria ON AIR

Още по темата
. Той цитира френски експерти, според които точно националистите от "Азов" са настъпили червени линии - принуждават ранени руски войници да се обаждат на майките си и да ги карат да манифестират, за да спрат войната. Дадени били и указания за кастрация на пленени руски военни.

Запитан дали страната ни може да поиска да домакинства на преговори за прекратяване на военните действия в Украйна, международният анализатор каза: "България е много малка страна, не сме нито Швейцария, нито Турция. Начело на България не стоят много авторитетни политици, чиято дума се слуша по света".

Според него Молдова е изплашена и иска по спешност да бъде приета в ЕС, считайки, че донякъде ще има гаранция. Приднестровската република пък иска да бъде призната нейната независимост.

"Не считам, че на този етап Молдова може да се опасява от нахлуване на руските войски на нейна територия, освен ако не се ангажира с пряка дейност срещу Руската федерация", отбеляза Чуков.

Той очаква украинските войски да капитулират в рамките на 3-5 седмици, тъй като Украйна вече не разполага нито с огнева мощ, нито със самолети.

Путин би се срещнал със Зеленски само при едно условия, смята Чуков - ако предварително е ясно, че украинският президент ще подпише капитулацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
10
 
! Отговори
Геннадий Друзенко преди 2 години
Телеканал Рината Ахметова "Украина 24", осознав, что только что в эфире прозвучало откровенное признание в самом настоящем военном преступлении, постарался оперативно убрать запись со своего Ютуб-канала, но было уже поздно. Животное, которое руководит украинским "мобильным госпиталем", опознали, и его откровения зафиксированы. Его в сети, кстати, уже прозвали "украинским доктором Менгеле".
44
11
 
24
 
! Отговори
До Чуков преди 2 години
А ти какво искаш ? Русия да бъде щастлива че има за съсед нацистка Украйна с фашисти на власт !
43
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес в Норвегия щандовете са празни, няма олио. А бензина удари 2.50 евро в Германия, обаче за това си мълчим. Това не е информативен източник а пропаганден. Подлизурковци сте днес, както и Петков и Кирчо и останалите. Бълария не може да случи на политици и това е, все са продажници.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боцко се бори яко с руската агресия - затвори договора за азербайджански газ за да сме само 90 процента зависими а не сто... можеше и до сто да го докара...
41
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълните сайта с текстове по повод въоръжения конфликт. Липсва обаче информация от главните "спомоществователи" САЩ и ЕС. Как е полоцението при тях? Работни места, цени, международни контакти, производства, свобода на медиите?
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дааа, Бобо е цар на преговорите... като хване една бухалка, не от тия за ансамбъла по художествена гимнастика и като ми ти запреговаря...
39
2
 
9
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
До анонимен 14 да подкрепят ги всички продажни политици слушат господаря си САЩ пълнят медиите в полза за Украйна.
38
2
 
11
 
! Отговори
До Младежи ГЕРБ преди 2 години
Ако Бойко беше премиер щеше да се самоарестува и самоосъди от страх да не се наложи да отиде в Киев по някаква причина :)))
37
0
 
9
 
! Отговори
:-) преди 2 години
американски братя, вземете топ коромпираните ни политици и в Гуантанамо на курорт :-
36
3
 
6
 
! Отговори
:-) преди 2 години
сеятели на рабски чувства - царисти и бойковисти - ето ви български путинисти
35
0
 
3
 
! Отговори
историк преди 2 години
До историкНе пиши минуси, а вземи да прочетеш мемоарите на Горбачов, мемоарите на Нанси Рейгън и ще разбереш за какво иде реч
34
5
 
7
 
! Отговори
историк преди 2 години
До Анонимен - не беше Рейгън, не му приписвайте разпада на СССР. То и този джуджак Путин ги лъготи хората в Русия тази дезинформация. Раиса Горбачова свърши тази работа! и да не забравяме хитрите директори на плановите заводи около др. Горбачов, които също искаха разпада на системата. Още Андропов бяха убедили, че Русия до 2-3 години е фалирала и е до там..А Раиса искаше молове, искаше да купува свободно.. Тя си остана най-големия демократ във времената на перестройката.
33
2
 
2
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
Лойко-Лойко-лойко....*** много се кефите на слънцето, че къртиците от полицията ви предупредиха ааа?
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто САЩ свалиха гербаджийската пасмина съм върл американофил.
31
0
 
1
 
! Отговори
:-) преди 2 години
До pereklyкой е ДС агент, кого визираш, Иво Инджев или агент Николая
30
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Чуков си е петоколонец.
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До д-р ДрузенкоКаквото укрите сами си направят, това никой не може да им направи.
28
1
 
5
 
! Отговори
:-) преди 2 години
До Младежи ГЕРББорисов има и терен къде да преговаря, килията на Иванчева отдавна е празна .... абе какъв долнопробен робски митинг малей страх...
27
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РЕДНО Е САЩ ДА НИ ПОДПОМОГНАТ НЕ САМО С ЕДНА РОТА, ЗАЩОТО ТОВА Е МАЛКО. Вече не изключвам заплахи за страната ни и от север а не само от Турция.
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УКРАИНЦИТЕ, КОИТО ПОСЕГНАХА НА ПРАВАТА НА МАЛЦИНСТВАТА СЕГА ТЕЗИ МАЛЦИНСТВА МНОГО ИМ ПОТРЯБВАХА И ДАНО СЛЕД МИРА СЕ ОСЪЗНАЯТ Е ВЪРНАТ ТЕХНИТЕ КУЛТУРНИ ПРАВА. МАРИЯ СТАНА МАРИШКА, АЛЕКСАНДЪР ОЛЕКСАНДЪР И ТЕРЗИЕВА СТАНА ТЕРЗИВЕЦ-ПЪРШИВЕЦ И СЕГА ИМ Е МЪЧНО И ЛЕКИНКО НАНАГОРНО.