Експерт: Западната и руската публика виждат две различни картини

Проблем е, че не знаем какви са крайните цели на Путин, обясни Караджов
23 мар 2022 22:51, Петя Славова
99
Експерт: Западната и руската публика виждат две различни картини
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна вече продължава почти месец. Според Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет, Байдън се явява арбитър, координатор, лидер, водачът на съюзниците с най-голямо влияние, неговата дума има най-голяма тежест. "Той ще покаже собственото си присъствие като подкрепа, включително по въпроса с бежанците.", коментира още Караджов пред БНР преди предстоящото посещение на американския президент в Европа.

Още по темата

В медиите в САЩ темата с бежанците все повече се показва и като стимул за общественото мнение да подкрепя дори военна конфронтация с Русия, поясни Караджов.

Преподавателят очаква възможно развитие и вдигане на квотите за бежанците, които САЩ могат да приемат и които не са променяни от времето на Доналд Тръмп, "който не беше особено любезен към идеята за приемане на бежанци".

Фронтови държави като Полша ще искат много по-дефинитивни отговори от американския президент, смята Караджов.

Той не очаква пълно петролно и газово ембарго за доставките от Русия, защото по думите му Европа не е готова за това.

Огромна част от тази война е хибридна война, подчерта Караджов. Според него това, което виждат западната и руската публика за войната в Украйна, са "две абсолютно различни картини, които нямат нищо общо".

На Запад политиците са много по-зависими от движенията на общественото мнение, държава като Русия е много по-консолидирана, посочи още в анализа си Христофор Караджов.

"Битката в медиите, в онлайн пространството, да се доставя и проверява информация от ситуация на такъв конфликт е изключително епична и много свирепа."

Владимир Путин говори пред пълния стадион "Лужники" преди дни, когато бе отбелязана 8-годишнината от анексирането на Крим.

"Не мисля, Че Путин има много добри изходи, освен да продължава да натиска в Украйна. За него общественото мнение на Запад няма абсолютно никакво значение в момента, не го интересува как изглежда в очите на Западна Европа и на САЩ. Него го интересува как изглежда пред собствената си публика, доколко ще може да продължи подкрепата там и да се опита да изтощи Украйна", коментира Христофор Караджов.

Проблем е, че не знаем какви точно са крайните му цели, допълни анализаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Око за око, зъб за зъб, останалото за пари.
8
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай Пyти, хвърли един Кинжал по Народното Събрание.
7
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците в големите градове не искат да мизерстват, да видим след 2-3 месеца дали няма да се редят на опашки и колко ще харесват питин тогава.
6
26
 
8
 
! Отговори
само, че преди 2 години
едната "публика" е свободна и да вижда, и да мисли, и да се изказва..... другата "публика" е "свободна" доколкото Кремъл и позволи да "вижда", а свободното мислене и изказване на тази "публика" се наказва със затвор.
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велик си ВИВА.
4
10
 
5
 
! Отговори
10987 преди 2 години
Относно крайните цели на Путин...те не са естествено като крайните на Байдън - да завърши мандата си :) Крайната цел на Путин е доживотно да ръководи Русия, а в името на това, дори след Украйна ще има много други политики, които ще води. Това е като да си един рали състезател, целите са да завършваш и печелиш всяко рали, после пак и пак и пак. Дори да се пенсионираш, пак оставаш в бизнеса по един или друг начин. Путин няма да се пенсионира, той е доживотно на поста си и всички трябва да разберат
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очите виждат само това, което умът може да разбере.
2
2
 
31
 
! Отговори
10987 преди 2 години
Значи...така е, западната и източната публики виждат различни неща. Но това важи най-вече за тия, които не четат между редовете. Никой нормален, начетен човек и на Запад и на Изток, не вярва 100% на пропагандите. Има истини, да, но самият факт, че дори в мирни времена да се направи репортаж, над 50% от репортажа е измислица, 40% некомпетентност на правещия предаването и тия около него и 10% истина. По време на военни действия, едва ли истината е повече от 1%.
1
2
 
16
 
! Отговори
scott преди 2 години
ми то затва има война.......................