Бежанците от Украйна влияят на наемите във Варна

Те раздвижват и пазара на покупко-продажбите на имоти
Обновена: 25 мар 2022 09:05 | 25 мар 2022 09:04, Петя Славова
52
Бежанците от Украйна влияят на наемите във Варна
Снимка: БГНЕС

Украинските бежанци вече влияят на пазара за наемане на недвижими имоти във Варна, каза пред БТА председателят на Националното сдружение "Недвижими имоти" Добромир Ганев.

Още по темата
Според него, не е изключено те да допринесат и за допълнителното раздвижване на покупко-продажбите. Ганев допълни, че тези, които искат да наемат жилище, обикновено търсят луксозни имоти, оборудвани с всичко необходимо. Проблемът е, че пристигналите у нас не винаги остават за дълго, което пък кара наемодателите да проявяват предпазливост, предава БГНЕС.

Миналата 2021 година беше може би най-силната за последните 12-13 години като сделки с имоти, допълни Ганев. Според него Варна е сред градовете, където има най-голям ръст на сключените сделки.

Той посочи, че реализираните покупко-продажби са били 15 600, като около 30 на сто са реализирани с някакво кредитиране. Ръстът на сделките е с 25 процента в сравнение с предходната 2020 г. Започнатото ново строителство в крайморския град през 2021 г. е 380 000 квадратни метра на база разгърната застроена площ.

Заради инфлацията мнозина търсят възможности да защитят своите спестявания чрез придобиване на различни активи, обясни Ганев.

Според него това е една от основните причини хората да се насочват към купуване на недвижими имоти. Този фактор – инфлацията,  дава основание да се очаква, че и тази година също ще бъде силна откъм реализация на покупко-продажби, въпреки всички други негативни макроикономически и политически тенденции, бе позицията на експерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу че и луксозно значи жалките беднюги дето се изсипаха тука.
21
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига с бежанците всеки ден трябва да има снимка на цените на бензиностанциите
20
12
 
32
 
! Отговори
боху преди 2 години
До Анонимен 19////////Въпроса не е в това, а че по тв и радио колко са изстрадали но като ги види човек нищо им няма. Просто повечко се преувеличава.....
19
41
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гай *** се пука от яд как украинците идват тук- квалифицирани, образовани, с нови коли. С джобните си пари купуват имоти и продължават да работят за западните си компании, които имат офиси и у нас. Лек жокер давам- специално за ИТ сектора в Украйна заплатите са по-ниски от нашите (пак спец взима около 10++к месечно), но там PLI е по-висок с тази заплата. Тук биха живели една идея по-"зле", но им индексираме заплатите. Само полза за икономиката от тези хора- успели, умни, кадърни.
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
глупости
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глупости на едроЧаст от тези, които наричаме руснаци, всъщност са рускоговорящи - украинци, беларуси, но най-вече украинци. Има ги много по морето.
16
8
 
42
 
! Отговори
Бобу преди 2 години
Бежанци пък търся луксозни жилища..... и какво да ги жаля тогава тези??????????
15
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Екстра! Само чакам да ми дойдат мишки в капана о да ми плащат наемче...хихихи
14
6
 
20
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
А по-миналото лято онези глyпендери като бяха направили палаткови лагери навсякъде?
13
18
 
18
 
! Отговори
Варна преди 2 години
До ШопоВ коя година живееш? Варна е номер 1отдавна и нормално всички искат да живеят тук
12
20
 
58
 
! Отговори
Европа преди 2 години
Кой разреши на украинците да блокират снощи центъра на София с часове. Ние ходим на работа, а те миткат по цял ден из града правят си селфита и си мислят, че сме имдлъжни
11
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бежанците тепърва ще разберат,какво е мизерия в ЕС.Тия експерти,който не са сътворили нищо полезно в живота си са само едни(извинявам се за израза)фабрики за фекалии.И не само те а всички в държавната администрация а и във всички власти и политиците.Освен да крадат от Народа си и да изтръсква презадоволените си стомаси в тоалетната чиния нищо друго не са сътворили в полза на НародаДаже някой от тях откровено го обиждат по медиите ежеминутно,като мятат фекалиите си от екрана по нещастния българин
10
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бежанците тепърва ще разберат,какво е мизерия в ЕС.Тия експерти,който не са сътворили нищо полезно в живота си са само едни(извинявам се за израза)фабрики за ***.И не само те а всички в държавната администрация а и във всички власти и политиците.Освен да крадат от Народа си и да изтръсква презадоволените си стомаси в тоалетната чиния нищо друго не са сътворили в полза на Народа.Даже някой от тях откровено го обиждат по медиите ежеминутно,като мятат фекалиите си от екрана по нещастния българин.
9
18
 
25
 
! Отговори
Крадлив Путин преди 2 години
Опоска си държавата и бегом в съседите.
8
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези ли даваме по 40 лв на ден?
7
13
 
44
 
! Отговори
АМИ.. преди 2 години
Крадливи "бежанци" опоскали си държавата и бегом в чуждия двор..
6
8
 
49
 
! Отговори
Освен преди 2 години
руски има и много богати украински олигарси. Наистина много. Ама някак си се правят на разсеяни и не помагат на сънародниците си, а чакат балъците от Европа и ние в това число.
5
15
 
18
 
! Отговори
Глупости на едро преди 2 години
Руснаците като започнат масово да продават апартаменти заради санкциите - цените ще паднат с поне 15%.
4
14
 
24
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Варненските алчни гагаузи това чакат. Те навремето деряха туристите така за една мизерна таванска стая, сега към чужденците ще са пак безкрупулни. Дано най-накрая се наядат гладните гагаузи, но се съмнявам.
3
6
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
а къде са гражданите на тези държави които приемат толкова много чужденци??????!!!!!!нещо тук не ми харесва