Проф. Габровски: Войната е зло, трябва да приключи!

Лекарят споделя за мирното шествие, провело се в София
25 мар 2022 11:20, Петя Славова
91

Снимка: БГНЕС

Хиляди се събраха на мирно шествие в подкрепа на Украйна в София в четвъртък вечерта. Сред участниците беше и проф. Николай Габровски. Очакват се да се организират още подобни събития.

За вчерашното проф. Габровски обясни, че да отиде на него е било спонтанна реакция.

"Видях няколко призива от хора, които уважавам, като Георги Господинов, а и други, че трябва да заяви своята гражданска позиция. Отивайки натам не очаквах голяма подкрепа, но за щастие имаше огромно множество", коментира проф. Габровски.

По думите му, там са били хора от всякаква възраст, всякакви политически сили, хора от сферата на изкуството, колеги, будната гражданска съвест бе представена на този площад. "Това ме накара да си помисля, че не сме изгубили своята човечност, съпричастност и емпатия", допълни той.

"Войната е зло, войната е дехуманизация, кара ни да достигаме до крайности. Надявам се да бъде намерен изход и войната да приключи", заяви проф. Габровски и допълни, че трябва да бъде намерен друг изход и тази война да приключи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой е "ЦЕЛИЯТ СВЯТ" - Засега само Северна Корея, Сирия, Еритрея и Китай са на страната на Русия. Но много скоро повечето ще осъзнаят че са на страната на една разрушена икономика. Китай затова не застава твърдо зад Путин, защото търговията им с останалия свят са им по-важни и по-доходоносни.
45
5
 
5
 
! Отговори
Историк преди 2 години
До Анонимен 44, а не ти ли стопля кухарница, че те са един народ и че Украйна е руската Македония, дело на оня многознайко Владимир Илич Ленин. както Сърбия направи от македонските българи най-големите българомразци, така и САЩ направи от хохлите най-големите русомразци. Няма такава исторически възникнала държава Украйна. Името и го показва - руска покрайнина.
44
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 42 преди 2 години
За да се види видеото, в линка след youtube трябва ръчно да се добави
43
1
 
3
 
! Отговори
Роза преди 2 години
Някой замислял ли се е какво всъщност е мирът?Ние отдавна сме приели мира за даденост и се сещаме за него едва когато е застрашен.Мирът е в това, което вършим всеки ден.Той дори във възможността да пишеш спокойно по клавиатурата,без да се страхуваш,че върху жилището ти ще падне бомба.Помислете върху това и се молете никога,никога войната да не идва в България!
42
0
 
0
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
До Анонимен 33, как къде правел е тогава кинти, кинти....
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците винаги са завиждали на украинците. Плодородна земя, Излаз на топло море с хубави плажове, Трудолюбив народ, по-добър стандарт на живот. От завист все се опитват да ги унищожат. От високи данъци им направиха Гладомор, после им забраниха езика, сега направо искат да им сринат държавата.
40
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 2 години
А кой е "ЦЕЛИЯТ СВЯТ". полуграмотните правителства на няма и 50 държави? Американците мразят ли Руснаците или мразят високите си цени на горивото? Испанците Мразят ли руснаците или мразят празните рафтове в магазините? А кого мразят французите докато се бият за олио?
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, руснаците трябва да смачкат укронацистите, за да свърши по-бързо това зло, войната.
38
4
 
0
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Спор няма,че е зло,но ако злият не отстъпва добрият може да го стори.В крайна сметка едва ли някой вече може да извади Крим от Русия или самообявилите се за държави Донецка или Луганска да ги присъедини към Украйна докато я има Русия,а тя очевидно ще е от последните отишли си от този свят.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Войната е зло, трябва да приключи" е същото като "Слънцето свети" или "Водата тече". Ами за да приключи войната, тоя, който я е почнал, трябва да я спре. Кой я почна? Оня лилипутин, скрит на топличко и удобничко в бункера-замък.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският народ като цяло няма вина за войната, но сега цял свят ще мрази руснаците още десетилетия и няма да им е лесно да ни убедят, да ги приемем като равни още дълго време.
35
1
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Как ще коментора "професора" думите на Зеленски "Бандера - това е яко"
34
1
 
4
 
! Отговори
оз.ст.л.т от РВА преди 2 години
До нали ! Сърбия я не жали, заслужава да бъде из-***-ме-на като Украйна. Нямаме по-коварен враг на света от сърбите, и гърците! Народите на Балканите с които можем да се разберем и да поддържаме лоялни отношения са хърватите, албанците и турците.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът тъкмо беше започнал да се разоръжава. Държавите тъкмо бяха насочили усилията си към спасяване на планетата от еколкогична катастрофа и само за няколко дни едно лудо джудже разби и мира и еколкогията, които толкова много години ни отне да постигнем. Направо се върнахме цял век назад , заради имперските мечти на няколко руски старчета с наследени ядрени ракети.
32
5
 
1
 
! Отговори
оз.ст.л.т от РВА преди 2 години
До ДА ВЕ ! Войнат,а както е казал Клаузевиц (пруски офицер в руската армия) е продължение на политика но с други средства. Така че докато свят светува, има държави и различни народи ще има армии, офицери, войници и войни, запомнете го!
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
профисоре къде бяхте по време на войната в сирия,тогава защо не излязохте на протест?
30
2
 
2
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
Първия ред, а това би следвало да са самите организатори на шествието, ме впечатли с високата си математическа подготвеност: пращаха руския кораб на Хикс, Игрек и една кирилска буква (при това както на руски език, така и украински). Има ли какво повече да се каже за висотата на интелектуалното ниво на участниците?
29
5
 
8
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
В Ирак са убити 100 000 мирни граждани , това е ''хуманно '' нали , ''хуманни'' войни и ''приятелски'' ракети , в Сърбия !
28
3
 
1
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
Войната е зло , НО ПРОДЪЛЖАВА В ЦЕЛИЯТ СВЯТ !Защо НАТО води война в Йемен , също турски войски има и в Сирия ... КАК ГО НАРИЧАТЕ ТОВА ?
27
3
 
3
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
До Този, е разбрах, неврохирурга, а титлата професор му върви по наследство. Това са на-гли поддръжници на статуквото, прозападни писуари, защото сегашната ситуация в здравеопазването е максимално благоприятна за такива "светила" да правят кинти чрез изнудване на пациентите. Повръща ми се от такива "колеги".