Проф. Габровски: Войната е зло, трябва да приключи!

Лекарят споделя за мирното шествие, провело се в София
25 мар 2022 11:20, Петя Славова
91

Снимка: БГНЕС

Хиляди се събраха на мирно шествие в подкрепа на Украйна в София в четвъртък вечерта. Сред участниците беше и проф. Николай Габровски. Очакват се да се организират още подобни събития.

За вчерашното проф. Габровски обясни, че да отиде на него е било спонтанна реакция.

"Видях няколко призива от хора, които уважавам, като Георги Господинов, а и други, че трябва да заяви своята гражданска позиция. Отивайки натам не очаквах голяма подкрепа, но за щастие имаше огромно множество", коментира проф. Габровски.

По думите му, там са били хора от всякаква възраст, всякакви политически сили, хора от сферата на изкуството, колеги, будната гражданска съвест бе представена на този площад. "Това ме накара да си помисля, че не сме изгубили своята човечност, съпричастност и емпатия", допълни той.

"Войната е зло, войната е дехуманизация, кара ни да достигаме до крайности. Надявам се да бъде намерен изход и войната да приключи", заяви проф. Габровски и допълни, че трябва да бъде намерен друг изход и тази война да приключи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
2
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Къв е тоя от вор ко Габровски че ръси акъл като *** рядки коришки.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е част от един пъклен план за унищожаване на Европа. Просто една нация иска да си отмъсти за жертвите по време на втората световна война.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо НРБ беше изпратила войски в Чехословакия през 1968?
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приличаше на Майдан. Така започна всичко и в Украйна, горяха знамена, после - живи хора. Сега всичко свършва с еднопосочен билет до Свети Петър. Това ли искаме и тук?
22
9
 
10
 
! Отговори
Не съм професор преди 2 години
АКО сме против войните : Защо България изпраща БЪЛГАРСКИ войници да убиват по света МИРНИ граждани ? Имаме присъствие на Бг-рейнджъри в 16 държави ,или това са ''ХУМАННИ'' ВОЙНИ ?
21
10
 
16
 
! Отговори
българина преди 2 години
спонтанна реакция с хиляди подготвени знамена! кой ги плати и напечата? или да се сетя? А Тайвански знамена има ли готови, шото ако няма, сте е ба си лицемерите. А къде бяха знамената 2015 когато по бтв дадоха убити бесарабски българ
20
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално ли е в центъра на уж суверенна държава за каквато на думи минава България, да се веят огром чужди знамена? А украинците ни късаха знамената-имам такъв спомен. Такива "мирни" шествия трябва да бъдат моментално разпръсквани с ледени водни струи.
19
5
 
13
 
! Отговори
SWAN преди 2 години
Да изпратим малко оръжие и ние за да "свърши войната", да се разпишем и ние овреме, за да не изтървем руските санкции на МАКС, да побързаме, че ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА не чака, тя е сключена много преди удобната война слуайно да избухне от нищото, и за да се изпълни се минава през пълен глад :)))))))))))))))))))))))))))))
18
5
 
12
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 2 години
Единственото хубаво нещо от цялата работа е пристигането на украинските Барбита.Русите красавици отговарят на всички изисквания на българския мачо.Възможно е да оправим и демографската криза.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невероятно заглавие ! каква проницателност, какво откритие !
16
1
 
7
 
! Отговори
Този преди 2 години
ми е толкова****** след едно негово изпълнение в неврохирургията на Пирогов, чееее, неам думи. За да покаже кой е шеВът, спретна втора визитация, че видите ли, акото не смигнало навреме и тръгнали без него. Онамях като се появиха за втори път този ден!!!! Толкова за въпросния!
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо лично,но с тези протести как помагаме на Украйна?
14
1
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
От "програмисти" само глупости.
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е мирно шествие. Това шествие е в подкрепа на войната, която Зеленски, заедно със американските режисьори и европейските им подбудиха. Време е за истински шествие против войната, защото сме на прага на европейска и световна война. Обиколката на деменцията е повече от очевидна, а употребата на химическо оръжие по банален сценарии е в ход. Всяка подкрепа на Украйна с оръжие е световно самоубийство!
12
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интелигенцията на България, каймакът на обществото, беше снощи на площада. 20000 души. Нищо общо с провинциалната сбирщина на Копейкин от 200 души от прованса и циркаджии, учили 6 години биология. Нищо общо с про-руското шествие от бачкатори, шофьори и кофражисти 100 души от миналата седмица.
11
0
 
5
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
Ми тогава кво да го праиме тва пусто оружие дека сме го натрупале като планина
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-много страдат обикновенните хора. Особено тези от смесени фамилии.
9
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайре Арис, хайре Арис, хайре Арис, хайре Арис, вместо да обиждате, най-добре се молете на бога на войната да не станете пушечно месо, като украинците.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВОЙНАТА НИКОГА НЯМА ДА ИЗЧЕЗНЕ. ДОКАТО ИМА ПОБЕДЕНИ, ЩЕ ИМА ПОБЕДИТЕЛИ, КОИТО ДА НАЛАГАТ ВОЛЯТА СИ НАД ТЯХ. ТАКЪВ Е ЗАКОНЪТ НА ДЖУНГЛАТА МИЛИОНИ ГОДИНИ ПРЕДИ ДА Е ИМАЛО ХОРА, КОИТО ДА ТВЪРДАТ ДРУГО. УКРАЙНА БЕШЕ РАЗГРОМЕНА С ПРАВДА ОТ РУСИЯ, СЕГА РУСИЯ ПИРУВА ОТ ПЛЪТТА Й
7
6
 
8
 
! Отговори
Лърч преди 2 години
Довечера контрапротест, под наслов: "Киро при бойко"! ; И те така