Русия няма да изисква от купувачите си на газ незабавно да плащат в рубли

Процесът ще отнеме време
30 мар 2022 17:30, Нели Христова
198
Русия няма да изисква от купувачите си на газ незабавно да плащат в рубли
Снимка: БГНЕС

Кремъл уточни днес, че Русия няма да изисква от купувачите си на природен газ незабавно да плащат в рубли, след като по-рано Москва заяви, че вече ще приема плащания само в националната си валута.

"Плащанията и доставките са процес, който отнема много време", заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Миналата седмица руският президент Владимир Путин заяви, че Москва вече ще приема само рубли като плащане за доставките на природен газ за "неприятелски" държави, сред които е и Европейският съюз.

Очаква се утре руското правителство, централната му банка и енергийният гигант "Газпром" да представят на Путин система, която ще позволи плащането на газа да се извършва в рубли.

Запитан за възможността за прехвърляне към рубли на плащанията за друг руски износ, Песков заяви, че това е "идея, която със сигурност трябва да бъде проучена".

"Това е област, в която нашето правителство също работи", добави Песков.

Западните страни наложиха на Москва строги санкции, откакто тя вкара войски в Украйна, като наред с другите мерки САЩ забраниха вноса на руски петрол и газ.

Въпреки това Европейският съюз, който през 2021 г. получаваше около 40% от доставките си на газ от Русия, запази доставките от Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия дава много!!!. И НАКРАЯ ТИ ВЗИМА ВСИЧКО .Българска поговорка.
108
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Мечка и рекичка не взимай. После ще съжаляваш.
107
6
 
6
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 2 години
Защо ми се струва че опасната МЕЧКА се превръща в в една добра панда????? Която все пак можем да заобичаме след сто години евентуално
106
7
 
5
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 2 години
Номера наАлкашите не мина което беше ясно от самото начало. Все едно да кажеш спирам да ям за да накажа хранителния магазин.
105
1
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
не няма да е незабавно, от 1. април ще е
104
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея вече станаха комидийно шоу рашагите. Решиха ,че един ден ще променят света и сега ще измислим всичко за 10 дена. Авей паляччовци вие 100г неможете себе да оправите и "приятелските държави, които сте окупирали..... света ще ми оправяте.... Клоуни вчерашни
103
2
 
3
 
! Отговори
бъди Клоун до Конца преди 2 години
Добре че зелената листана въшка не беща неуморена иначе щеше да облази 40 дървета и да изяде листата *** 400клони-докато децата наукраина умират, майките им се за4ернят а бащите полудяват от жажда за мъст.По подобие и Зеленнски неспазвайки Минските споразумения доведе нещата до война.Днес когато няма какво да спечели по подобие на зеления левкоцит докарва Мериупол до 10балова земетръсна разруха само и само да посочи още два дена да сочи РуФе за винони.Не Бат'ка,белият чешав е в теб.Предай се.
102
3
 
2
 
! Отговори
ЦелзиятГоИзръфа преди 2 години
излиза че немедлено вдруг и сейчас е по-бавно от незабавно. Песков каза. Писнаха веднага. ха ха ха, ще мрем задружно в студа. Войната си е войннаТа; Газта си е газтА. Зеленски плаща на Москва и не се предава и не се предава, сака да плащава. Иска да го омотат в одеала, залеят с нафта и му драснат като на Хитльоро кибритата, та та та та , ой ой ой мамушка парими нагъста, НЕЗАБАВНО остануфит огня, А *** не в Мариопуля, на мойтатагъстът ми изгоря, Мамушка, целзият ме изръф'а
101
10
 
10
 
! Отговори
Кико преди 2 години
До като Путина е на власт, този плъх ще се усмихва угоднически! А после- първия самолет и в някоя топла страна да пише мемоарите си(ако има късмет разбира се)!
100
17
 
12
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
Пияната мужик като види дебелия веднага минава на поведение от типа "Шега беше бе Уили, само се пошегувах и вие ме взехте на сериозно!" Накратко - украинската авантюра на пияната мужик се превърна в едно абсюлутно фиаско, което ще има колосални послествия за великата коттчинна на пияната мужишка своллочьь.
99
3
 
9
 
! Отговори
Маке-ариец преди 2 години
ГаньЕ да не се радва, а да чете внимателно. Няма да има газ за отопление на външната тоалетна скоро От 1-ви Април започва счяната, няма как технологически за 1 ден да се извърши процедурата.
98
11
 
4
 
! Отговори
Иво-Рз преди 2 години
Оворковците нещо почнаха да омекват.
97
8
 
3
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 2 години
Аа, няма такива! Незабавно надо . Товарищ Путин, я донесяу, что ест предател. В состояние войне он колебается! Разстрел. Ни шагу назад, русские погибнут или победят.
96
11
 
7
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Клекнаха ли, мужицита? И още много ще клякат! Палячовци. Европа и без техния газ и петрол ще мине. Трудно, но ще мине. На вашата страна, като другите от третия свят БВП ви е почти напълно от това да си изнасяте природните ресурси. Като Нигерия и Венецуела. Къде е тръгнал вова на война като нема пари. Дето викаше и бай Тошо, къде си тръгнал без пари, бе хехехехе?
95
2
 
4
 
! Отговори
ЗАЩОТО преди 2 години
До Зозо взема нашето правителство много заеми-тях също ги смятат към БВП!
94
5
 
6
 
! Отговори
до 106 преди 2 години
Ти не разчитай. Ама ако бандеровците спечелят, ще вееш украински знамена до края на живота си и ще пееш украински песни. Учи украински, да си вчас, че в момента те са мнозинство тук и ги гледаме като писани яйца. Ти си един безправен мухъл на собствената си територия. Та не се радвай особено.
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
след 2-3 месеца ще го дават и на бартер, ама пак нема да има кой да им се върже вече
92
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещу едно Черно Джони руснаците ще пуснат газ.
91
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехаааа как да вярваш на руснак , уж Путин каза веднага от 01 април . апък сега дават задна "не веднага" т.е. ще помислим . Казах аз че няма да стане така ще си останат с рублите на кило и на метър, икономическите лостове се задействат по-бавно , ама като се задействат така ще ги фраснат вватниците , че , ........пък копейкините тролчета пеят ли пеят
90
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме лютеница и доматени консерви за руския газ. Газ срещу храни. Офертата е много добра.