Путин: Няма да правим благотворителност

От 1 април държавите ще плащат газа в рубли
31 мар 2022 18:22, Нели Христова
373
Путин: Няма да правим благотворителност
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин говори пред журналисти Москва, след като подписа указ, според който чуждестранните купувачи трябва да плащат в рубли за руски газ от петък. Той предупреждава, че договорите ще бъдат спрени, ако тези плащания не бъдат извършени.

След въвеждането на нови санкции срещу Русия Путин казва, че "икономическата война" срещу Русия е започнала преди години.

За да купуват руски природен газ, чуждестранните купувачи трябва да търгуват в руската валута.

От 1 април те ще трябва да отворят специални руски банкови сметки за прехвърляне на чуждестранни средства и след това банката ще ги използва за закупуване на рубли.

"Ако такива плащания не бъдат извършени, ще считаме това за неизпълнение от страна на купувачите с всички произтичащи от това последици", казва той.

"Никой не ни дава нищо безплатно, а ние също няма да правим благотворителност – тоест съществуващите договори ще бъдат спрени", допълва Путин.

Големите икономики от ЕС като Германия и Италия разчитат на руския газ за значителни енергийни нужди.

Правителството на Украйна заяви, че тази зависимост е попречила на някои държави от ЕС да предоставят желаното от Запада ниво на подкрепа за борба с руската инвазия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 245/255 Винаги ме е забавлявало да следя генезиса на провала. Още в училище обичах да гледам "тарикатите", които си мислеха, че като лъжат на изпитването, лъжат другите. После в университета пак същото. Затова сега "тарикатите" ми мият колата и ми продават на каса в магазина. :) И ти ще си така: ще гледаш как заблудите ти те настигат.
246
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни *** се изказват тук, русофили, явно много разбиращи от икономика и западни ценности. Явно, ама не ...пълен бълвате,приказвате наизустени неща с цел да получите няколко копейки
245
12
 
3
 
! Отговори
Я преди 2 години
Ей нямали кой да го.. това джудже
244
5
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 252 преди 2 години
Те санкциите до сега бяха символични. Никой не си махна инвестициите, никой не си махна магазините и търговията от Русия. Санкциите до сега бяха "вашия консул тук вече не го искаме, вашия заместник на заместника на асистента на посланик го гоним" итн глупости. От 1 месец има реални финансови санкции срещу Русия и да не повярваш на съвпадението от 1 месец не смеят да отворят пазарите и стоковата борса и се опитват да спрат инвеститорите да си изтеглят парите от Русия. Икономика като Титаник!
243
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 252 Кви "санкции"? Запада леко перна Русия по ръката, за да си направи сметката .... и тя си я направи. Сега ще видим кой кого.
242
15
 
3
 
! Отговори
До До 232 преди 2 години
Да ти обясня нещо друго пък аз. Голям праз като имаш ресурси и нямаш нещата с които да направиш тн кола. Руснаците нямат нищо! Дори и технологиите за добив на нефт и газ не са техни! Ще обикалят около находищата и ще си ги драпат....
241
13
 
5
 
! Отговори
До 244 преди 2 години
Никога в живота си не съм ползвал газ за нищо. Някои производства ще пострадат и ще минат на ток, други ще фалират и ще бъдат изместени от внос. Като цяло живота ще поскъпне за известно време, но чак като в Русия няма да стане.
240
1
 
18
 
! Отговори
До 245 преди 2 години
Човек с храна и без компютър може. Човек с компютър и без храна не може. Така, че не съм сигурен кои първи биха свалили управлвяващите си - гладните или тези без компютри. Аз залагам на първите. Проблемът на тезата ти, е че просто на Запад човекът е свикнал нещата от първа необходимост да са му налични по-подразбиране и дори не може да си представи ситуация в която те липсват. Само че, ще е то глад понякога можеш да научиш и без да си могъл да си го представиш.
239
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 241 "Грешите. Пет пари не дават за украинците, камо ли да им е жал." Участвам на добрволни начала в събирането на помощи за украинците, които са на полската граница. Само ние, само от самоорганизирани ДОБРОВОЛНИ дарения на хора (западняци) изпращаме ВСЯКА СЕДМИЦА по ЕДИН ТИР С ПОМОЩИ. А ти си фантазирай за "мразещи православните". Украинските бежанци имат пълната подкрепа и съчувствие на страните, в които се намират. Съжалявам ги такива като теб, които се налага да се лъжат сами.
238
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В един момент на путин гaзъ ще стане ненужен . Ще се откриват нови находища по света, както наскоро открито огромно находище до остров Крит! Тогава путин ще е готов и на стинки!
237
6
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
ше праите блини и пелмени следващите 30 години докато ви дойде акъла, ама айде. да правиш бизнес с кацапите е като да играеш шах с гълъб
236
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един абсолютен глyпак на снимката...
235
10
 
5
 
! Отговори
До До 232 преди 2 години
Аз да ти обясня. Ако имаш метал и енергия можеш да направиш можеш да си направиш лада 2105. Няма да можеш и Дачия да си направиш. Да не говорим, че това с Русия да прави Лади сме го гледали и чакахме по 10г за кола. Нещото, което всичките дето си мислите "Русия си е самодостатъчна" пропускате, е че Руснака до 2022г живееше в 21 век. Вие викате "ми тя Русия може да си произвежда всички удобства за края на 19 век, ко и дреме". Ами Путин ще падне от власт точно 5 дни след като ги върне 2 века назад
234
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 233 преди 2 години
И откога морския транспорт е най-скъп? Тогава предлагам да го пуснем с възможно най-евтиния възможен, това е въздушния
233
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 245 "За жизненоважно ако имаш предвид храна, подслон и топлина, да това могат." Всъщност и това не могат. Русия не произвежда никакви значителни количества плодове и зелнчуци, а над 7/8 от територията й градовете не са газоснабдени. А там където са, в момента хората нямат пари да плащат сметки. С други думи, Русия не може да си позволи дълго да устоява на санкции, иначе буквално за две години демографията й ще се срути.
232
13
 
2
 
! Отговори
koko преди 2 години
Да спрем руската газ за руският пудел Сърбия по българската тръба!
231
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 226 "Русия има ресурси и може да си произведе всичко жизненонеобходимо." Русия не може да си произвежда собствените лекарства. Русия не може да си произвежда компютри или високи технологии. Русия не може да си произвежда софтуер. Ако Русия бъде изолирана, Русия не може да оцелее в 21 век. За жизненоважно ако имаш предвид храна, подслон и топлина, да това могат. Но не се заблуждавай, че ще вземеш на човек от 21век удобствата на 21 век и той няма да те свали от власт!
230
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 233Така ли, ти смяташ? Браво. А докато се изготви и одобри проекта, да се реализира да не говорим, ти какво ще правиш без газ бе, смятащия?
229
2
 
11
 
! Отговори
До 232 преди 2 години
Ще ти го обясня по-бавно и по просто дано зацепиш.Самата "машина" се прави от РЕСУРСИ и използва ресурси за да функционира.Ако имам метал и енергия, МОГА да си направя кола И да я карам. Ако ти НЯМАШ метал и енергия - нито можеш да си направиш кола, а ако вече я имаш, ще ти стои за украса. Схвана ли или още по просто да ти го обясня?
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майло нали беше обещал на германеца, че ще се плаща в евро. Сега германецът ще му се обади и ще му каже нали ми даде дума. Какви тъ па на ри ни управляват?