Хотелиери не смогват да се грижат за бежанците с 40 лв. дневно

Някои от тях вече са на ръба на оцеляването
4 апр 2022 14:03, Петя Славова
156
Хотелиери не смогват да се грижат за бежанците с 40 лв. дневно
Снимка: БГНЕС

Хотелиери, настанили бежанци от Украйна, ще могат да кандидатстват за финансова помощ от държавата до 5 април. Субсидията е в размер на 40 лева на ден за един човек. Някои от хотелиерите по Черноморието вече не издържат и са на ръба на оцеляването заради големите разходи по украинските бежанци.

Хотелиерите генерират големи загуби. В един от хотелите в курорта "Св. Св. Константин и Елена" са настанени 120 бежанци от Украйна. За тях се грижи собственикът на хотела Филчо Ставрев и неговият персонал.

"Наистина е много трудна ситуацията по отношение на обслужване на гостите. По разплащането, което трябва да правим към всички, които са свързани с издръжката и обслужването на украинците. Така е с доставчиците, токът и водата, персоналът също трябва да бъде осигурен със заплата. Цял месец няма никакво заплащане от страна на правителството. Молбата ми към управляващите е, заплащането да става два пъти в месеца, което ще облекчи нашите възможности за по-добра работа и леко финансово състояние. Ние в момента генерираме загуби, защото нямаме никакви авансови плащани по предварителни резервации", каза пред БНТ Ставрев.

Той заяви още, че в никакъв случай не е достатъчна помощта от 40 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
Беженец преди 2 години
TO 147: Да, има и такива, без съмнение. И в близост до нашия хотел има скъпи коли, моята е най-евтините $4000 там. Но те са малцинство и мнозина едва сега имат кола и какво има в нея (но като цяло, да, хората са различни
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен145Скъпи Украинецо за 1 месец във Бургас видях над 10 украйнски регистрации и всичките със коли за по 800 000 и нагоре,а познавам и работя от 30 год. със хора със големи цехове и предприятия които не си позволяват такъв лукс!
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предходните три коментара са един текст
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбираме, че това е голяма тежест за вас, но ние се стараем да бъдем добри гости)) Поне в нашия хотел всеки се опитва да помогне на персонала, доколкото е възможно, дежурят в кухнята, почистват след себе си. И ние наистина оценяваме всичко, което правите за нас. Бог да те благослови.Разбира се, във всяка нация има различни хора. Виждали сме ги многократно с поведението на сънародници, за което ни е срам. Прости ни за това!Бъдете търпеливи, надявам се това да свърши скоро.
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да живее тук цял живот с парите, които ЕС отпуска, тези 40 лева. Освен това мнозина не дойдоха с празен джоб и харчат пари тук. Въпреки че обикновено в курортните зони по това време е празно. Така че е добре за вашата икономика.И преди сме били в България, тук имаме приятели, тук красива природа и хора, затова избрахме България. 99% от украинците, които познавам, искат да се върнат у дома. Много от тях имат роднини в Украйна. Всичките ми роднини са там.
133
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скъпи българи, напуснахме страната си не за да си починем, а за да избягаме от ужасите на войната. И много от нас просто няма къде да се върнат сега, защото просто не остана дом. Благодарни сме за помощта и топлото посрещане. С жена ми и трите ми деца изкарахме 2000 км със стара кола до България, а не за безплатен хотел. Изобщо не разчитахме на такава щедрост и бяхме готови да търсим някакво жилище под наем. Тези три месеца преди началото на плажния сезон са като малка почивка. В хотела, в който бяхме настанени, почти всички вече мислят да си намерят работа. Никой няма да живее тук цял живот с
132
1
 
5
 
! Отговори
Неразбиращ преди 2 години
Защо ги настанихте, някой насила ли ви накара? Криви ви излязоха сметките май, а? В началото говорехте че ще бъде за ваша сметка, защо сега ревете за пари? Колко сте долни и жалки. Големите бизнесмени няма що!!!
131
3
 
4
 
! Отговори
Правда преди 2 години
Повечето пак се показват като корумпирани неморални сребролюбци които всичко правят само за пари, не от любов към ближния но и го представят лъжливо за добро а проблемите и вината си винаги приписват. Да трябва държавата да поеме издръжката на бежанците и то не само които са в хотелите но и на квартири. Представям си каква храна им дават след като са дали само еднократна помощ от пакети храни и др. необходими стоки и са оставили на милостта и саможертвата и даренията на доброволци.останалото.
130
2
 
21
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Ми да им даваме 60-70или направо по100лв.на УРКИТЕ На ДЕН. Мамка им долна гадна продажна на-циска. Ми като нямат пари да си продадат скъпите коли и накити бе.Ние се претрепваме от работа за 40лв.на ден.И трябва да сме доволни ,а те гадините мръсни на почивка на моренце. И хич не ми излизайте с номера ,,там има война,, Тя войната там е от години ама нали не убиваха и измъчваха тях, нямаше проблем. Гадове мръсни.Там ви е мястото в Украйна не тук.
129
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой по по-нагъл
128
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При филчо Ставрев съм работила преди 20 години и той винаги се е оплаквал. Ресторант ски персонал хранеше с пържени филийки и даваше минимална заплата като глобяваше при възможност. Не му вярвайте, лъже си човекът от край време.
127
2
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Турайте отпред червени фенери тогава.Под пари ще останете с тия украинки :)
126
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е сега Динко да излезе на лов за бежанци и да им обере парите и телефоните?!
125
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По тази логика и ние не можем с 40 на ден ..с тези заплати ...
124
0
 
38
 
! Отговори
КИМ преди 2 години
Ами откажете се тогава
123
0
 
39
 
! Отговори
Връщай парите! преди 2 години
Хотелиерите, които не смогват с толкова пари, да излязат веднага от програмата!
122
0
 
52
 
! Отговори
Kyoseff преди 2 години
Има бежански центрове-например 2 Харманли!)
121
0
 
31
 
! Отговори
Батко преди 2 години
Алчността няма граници.Ол инклузив за 7 дена в Слънчев бряг ни струваше 640 лв.За Двама родители и дете.С басейни забавления за децата и др.Сметката е 2900 лв. на месец.Дават на хотелиерите 3600 лв. персонала е по малко.Разходиъе са повече от лятото..И всичко това е недостатъчно.
120
2
 
35
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Имах предвид англ.лири..Ааааа и да не забравяме, че в UK и USA могат да отидат само с виза!!! Та толкова за либералните и демократични страни. А, че в останалите страни също не ги искат. Колко има в Италия, Франция, Холандия, Белгия - защо не се казва?????
119
2
 
81
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Не е ли редно бежанците да не бъдат обслужвани като туристи, а сами да си чистят, сервират, мият съдовете и прочие, та да се намали откъм заплати за персонал? Цялото ми съчувствие към хората, но и здрав разум трябва да има.