Хотелиери не смогват да се грижат за бежанците с 40 лв. дневно

Някои от тях вече са на ръба на оцеляването
4 апр 2022 14:03, Петя Славова
156
Хотелиери не смогват да се грижат за бежанците с 40 лв. дневно
Снимка: БГНЕС

Хотелиери, настанили бежанци от Украйна, ще могат да кандидатстват за финансова помощ от държавата до 5 април. Субсидията е в размер на 40 лева на ден за един човек. Някои от хотелиерите по Черноморието вече не издържат и са на ръба на оцеляването заради големите разходи по украинските бежанци.

Хотелиерите генерират големи загуби. В един от хотелите в курорта "Св. Св. Константин и Елена" са настанени 120 бежанци от Украйна. За тях се грижи собственикът на хотела Филчо Ставрев и неговият персонал.

"Наистина е много трудна ситуацията по отношение на обслужване на гостите. По разплащането, което трябва да правим към всички, които са свързани с издръжката и обслужването на украинците. Така е с доставчиците, токът и водата, персоналът също трябва да бъде осигурен със заплата. Цял месец няма никакво заплащане от страна на правителството. Молбата ми към управляващите е, заплащането да става два пъти в месеца, което ще облекчи нашите възможности за по-добра работа и леко финансово състояние. Ние в момента генерираме загуби, защото нямаме никакви авансови плащани по предварителни резервации", каза пред БНТ Ставрев.

Той заяви още, че в никакъв случай не е достатъчна помощта от 40 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
47
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Не смогвали!!!Ами да сметнем, проста алгебра:120 места леглова база хотел*1200.00 лв. /месец=144000лв. От републиканският бюджет, от данъците на българите, не от Евро фондове. 480 БГ пенсионера *300лв/месец=144000 лв.,Обаче от НОИ. Това е открит геноцид спрямо българите!!! Още да изброявам ли? Да съжалявам бежанците? Не! И ще кажа защо, защото английското правителство дава 350 £ на семейство подслонило бежанци, а БГ правителство дава 518£ към днешна дата.
117
1
 
46
 
! Отговори
Някои преди 2 години
свикнаха само да печелят от ДЪРЖАВАТА .
116
1
 
60
 
! Отговори
Уважаеми преди 2 години
хотелиери , усещате ли ,че много български туристи няма да припарят до вас ? Всичко е заради алчността ви .Ще смучете до едно време .Ами после ?
115
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толерантни! Ще фалират, държавата също. Нямаме капацитет да издържам неканените гости. А, изобщо БГ ще се преименува ли на Украйна???Всички на п.....т зада ни има.
114
1
 
58
 
! Отговори
Йдъгу преди 2 години
Те решиха че ще забогатеят. От алчност сега ще го духат . Дано не им плаща държавата. Не за друго просто това са мой пари. Не ми се дават за украинци сирийци и роми 😅 не че някой ме пита де !
113
4
 
45
 
! Отговори
И аз преди 2 години
искам да избягам от село .На морето ще се чувствам супер .По 40 лв. на ден - юбрей курорте ! Така бих изкарал до зимата .
112
2
 
90
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Майка ми е с 300лв. пенсия - лекарства, ток и пр.. Помагаме със сестрите ми.... Та значи БГ пенсионерите могат да "живеят" с 300 лв. Пенсия и това е много, а укр.бежанци не могат с 1200 лв. на месец!!!!!!!! БЪЛГАРИНО, Събуди СЕ!!!! Че и улици да преименуваме!!!!
111
1
 
42
 
! Отговори
Фар преди 2 години
Ами защо се натискане.Не го правите от съпричастен, а от лакомо дупе.Защо в началото не отказах те този мизерни помощ.Просто нямо в тази държава човек който да направи правилни реални разчети. Всички гледат да откраднат.
110
0
 
64
 
! Отговори
Справедлив преди 2 години
Никой не те е карал насила да настаняваш бежанци г- н Ставрев. Тези , които си настанил не са за оплакване. Всички са със скъпи дрехи,модерни коли на всичко отгоре помъкнали и домашни любимци. Истинските бежанци, останаха там - в Украйна.Те са за съжаление.
109
1
 
68
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Настаняването в хотели е най-голямата глупост. Украинците тук на почивка ли са дошли или да се спасяват от войната?Защо някой трябва да им готви, чисти, принася и онтася?Има много български деца, които са израстнали без да получат 1лв детски. Това продължава и днес, когато на украинските дават по 40лв на ден. Има ниобитаеми сгради и къщи, да ги настаняват и да се оправят сами.
108
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В провинцията е пълно с млади украински дезертьори. Тези които се бият явно не знаят че други са дезертирали и или са се откупили.
107
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си решил да работиш честно и извън държавата, трябва мъжки да поемаш и кризите. Не е коректно да крадеш от кеш, от данъци и осигуровки, тока да ти плащат, на работниците ти застоя заради ковит, да се правиш на добър домакин на украинците /те бедните не бягат а си пазят спастреното/ .... И с парите от държавата хазна. А тя се пълни от данъците на тези които вярват че живеят в държава.Тия които бетонираха всичко, правителствата нагло им поливат хотелите с нашите пари?!!! До кога бре.
106
4
 
15
 
! Отговори
ЧУДЕСНО ! преди 2 години
АКО ДЪРЖАВАТА ДАВА ПАРИ ---ДА ГИ ДАВА НА УКРАИНЦИТЕ.....ХА,ХА,ХААААААА
105
0
 
47
 
! Отговори
Затваряй хотела и преди 2 години
марш обратно в родното село "да копаш" картофи! Не се наядохте, алчни к****ци! 12 години ви бачках луди часове по хотелите и си съсипвах здравето за новото Ферари на шефа...Заслужавате никога да не ви влезе в хотелите жив човек, мошеници! Сега за укрите си отворихте широко задните бузи,да си въртите далаверите, ама не познахте! Евреин пари не дава, ЛореРка само ви обещава :)
104
1
 
70
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Баба ми с 40 години трудов стаж се справя с 420лв месечно.
103
2
 
64
 
! Отговори
Брей преди 2 години
Моето семейство,двама работещи и две деца се издържаме със 1600лв месечно.Жена ми сама си чисти жилището,плащаме си всички разходи навреме и нямаме заеми,децата не са гладни и жадни,е няма сокове в кутийки и претенции ,какво ще ядат.
102
2
 
41
 
! Отговори
ss преди 2 години
Кой ви е карал? А и толкова се полагат за командировка на нормалните хора !
101
1
 
36
 
! Отговори
Един дядо преди 2 години
Построих ви не саамо хотели, но и още какво ли не. Приватизирахте. Хотелчета на нашите хора. Работих по 6 месеца, няма събота, неделя, празник. В екстремни условия-първа категория, две професии, международен клас-квалификация. ПО 12 ЧАСА НА ДЕН. Официално, а понякога обяд и вечеря на работното място. Пенсия-минимална. Вземете я най-после, вземете ми и оная работа, че да мирясате най-после. ГЕНПОВРЕДЕНЯЦИ.
100
1
 
53
 
! Отговори
хм преди 2 години
Скоро очаквайте да ни изкарват от домовете ни и в тях да настаняват украинци. А ние на село при баба и дядо. Така е полит-коректно в днешно време.
99
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Великден пенсионерите щели да полуат по 70 лева или по 2.30 средно на ден за месец април, а всеки бежанец викнат от Кирчо и гулЛена получава по 40 лева. Всяка българско дете получава по 40 лева детски на месец, а украинските по 1200. Промяната ни ....