Макрон: Путин иска да превземе Донбас за Деня на победата - 9 май

Трудни сцени следващите седмици там, прогнозира френският лидер
8 апр 2022 12:30, Елка Василева
245
Макрон: Путин иска да превземе Донбас за Деня на победата - 9 май
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин ще съсредоточи атаките на руските въоръжени сили в Украйна върху сепаратистките райони на Донбас, за да постигне "победа" за 9 май, годишнината от капитулацията на нацистка Германия през 1945 г., каза днес френският му колега Еманюел Макрон, цитиран от Франс прес.

„За Русия 9 май е национален празник, важно военно събитие и е почти сигурно, че за президента Путин 9 май трябва да бъде ден на победа“, каза Макрон пред френското радио Ер Те Ел.

Още по темата
„Те ще съсредоточат усилията си в Донбас, ще преживеем много трудни сцени през следващите седмици“ в този район в източната част на страната, каза френският лидер.

Той припомни, че Франция заедно с Гърция и Турция се опитва да организира хуманитарни коридори към обсадения пристанищен град Мариупол в Южна Украйна, но „срещат големи трудности“ поради „пълния отказ на Русия“ да сътрудничи.

Споменавайки новите антируски санкции, приети вчера от Европейския съюз, Макрон обвини партията на неговата опонентка на изборите Марин Льо Пен, наричайки я с предишното й име "Национален фронт", че остава с двойствена позиция и избягва да осъжда Русия.

„За отбелязване е осъдителното отсъствие на всички депутати от "Националния фронт" в Европейския парламент, когато ставаше въпрос за въвеждане на санкции срещу Русия, което ви показва двусмислеността, която някои все още демонстрират към тази страна въпреки войната“, каза френският лидер.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
10
 
! Отговори
Za победата! преди 2 години
Ако е за 9-ти септември, Европата вече ще е умряла от глад, студ и депресия. По - добре да е 9 май!
146
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимание, внимание, тук коментират платени руски ***. Те са част от хибридната война на фашисткия руски режим срещу България! Не се поддавайте на дезинформация
145
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В результате прилета тактической ракеты по вокзалу Краматорска убито 30+ и ранено около 100 гражданских лиц. Ракета, предположительно, прилетела с юго-запада. По одним данным. была сбита. По другим - сработала штатно. На ракете всему была надпись "За детей" ***/RVvoenkor/7142
144
5
 
15
 
! Отговори
Идеята е добра! преди 2 години
9 - май е паметно число. Подкрепям!
143
5
 
12
 
! Отговори
Изпуска си нервите преди 2 години
фрнския легион във Мариупол ще гушне лалетата! (бел авт тежките руски миномети имат това име ;) )
142
3
 
6
 
! Отговори
тя преди 2 години
И не само Донбас !
141
1
 
2
 
! Отговори
Кервана си върви преди 2 години
До ...: Хубавите работи бавно стават.
140
2
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Добре де тоо путин нали уж вече беше превзел донбас!? ко стана сега!? Превзел ли го е не го ли е превзел! Не за друго ми путинофилите тука твърдяха, че ще пречземе украйна за седмица пък сега се оказа, че той даже и донбас не е превзел!? Та не знам путин ли лъже още че денацифицира! или путин просто си лъже!? Не знам не знам!!! едно от двете е вярно или и двете са верни! А може да е верно, че ще завземе украйна след 10 години когато също както в афганистан руската армия се оттегли! Мдам!
139
1
 
3
 
! Отговори
Макарона иска преди 2 години
цял втори мандат ама и тука няма да му жърже!
138
3
 
14
 
! Отговори
Тарас преди 2 години
До мен достигна слух от достоверни източници, че след като денацифицира Украйна Путин ще изпрати руската армия да депедеризира Европа.
137
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Империята на злото трябва да бъде заличена. От 22-те републики в Руската федерация 1 има цялата власт и взима всички решения. Другите 21 нямат глас и в момента, в който решат да станат малко по-независими следват кланета. Населението на Чечня знае много ясно какво означава да искаш независимост от империята на злото. 15 000 убити войници, 200 000 убити цивилни, пионково правителство, глад и мизерия!
136
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нерви брат, като има френски граждани с нацитата в Украйна.
135
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макрон е изнервен, защото в Мариупол хванати на тясно от руските сили са неговите френски военопрестъпници, участници във фашисткия легион Азов. Вече пети хеликоптер им праща и не може да ги измъкне, лошите руснаци все им ги свалят.Да живее руската армия!
134
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета новини на ZDF и други немски медии, ми като гледам колко немци въобще не одобряват политиката на Нато,Америка и Германия .Всички виждат че това е катастрофа за Германия и Европа, Виждат че пожар с бензин не се гаси, виждат как Америка след толкова злини остава ненаказан.Коментира се защо Сащ купуват рекордни количества петрол от Русия. ФЕД петата долари като вестници за да обезпечат гнусотии които вършат.
133
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Донбас? Аз като го слушам, по скоро иска най-малко Париж. Започват с парад на 9.05 в Москва, после 14.07 Париж, за 03.10 вече ще са им запазили Берлин...
132
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 133 Уважаеми, тук не коментираме България! България е много далече от тази война. Ние сме неутрални. България поставя санкции не защото е убедена в това което прави, а защото е член на НАТО. Така да се каже "Барабар Петко с мъжете". Нас никой не ни заплашва, нито пък ние. В случая се обсъжда нещо далечно, и как би се развило във времето. Троловете са единствено в твоята глава и мозък промит от западната пропаганда.
131
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убедих се в едно, че европейските лидери, са в поза партер, посока Вашингтон. Виктория Нюланд, ви го каза фuк off на ЕС. Толкова сте жалки, всичките. Що си трае,мосю Макрон за подводниците? САЩ ви го на биха четвъртит.
130
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си гледай Франция защото Льо Пен почти е заличила разликата.
129
4
 
2
 
! Отговори
Едно преди 2 години
Става ясно от "анализаторчетата" - русофоби. Много руска телевизия гледат, повече от русофилите.
128
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се измолвай , да не го посрещате при Триумфалната арка !