Макрон: Путин иска да превземе Донбас за Деня на победата - 9 май

Трудни сцени следващите седмици там, прогнозира френският лидер
8 апр 2022 12:30, Елка Василева
245
Макрон: Путин иска да превземе Донбас за Деня на победата - 9 май
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин ще съсредоточи атаките на руските въоръжени сили в Украйна върху сепаратистките райони на Донбас, за да постигне "победа" за 9 май, годишнината от капитулацията на нацистка Германия през 1945 г., каза днес френският му колега Еманюел Макрон, цитиран от Франс прес.

„За Русия 9 май е национален празник, важно военно събитие и е почти сигурно, че за президента Путин 9 май трябва да бъде ден на победа“, каза Макрон пред френското радио Ер Те Ел.

Още по темата
„Те ще съсредоточат усилията си в Донбас, ще преживеем много трудни сцени през следващите седмици“ в този район в източната част на страната, каза френският лидер.

Той припомни, че Франция заедно с Гърция и Турция се опитва да организира хуманитарни коридори към обсадения пристанищен град Мариупол в Южна Украйна, но „срещат големи трудности“ поради „пълния отказ на Русия“ да сътрудничи.

Споменавайки новите антируски санкции, приети вчера от Европейския съюз, Макрон обвини партията на неговата опонентка на изборите Марин Льо Пен, наричайки я с предишното й име "Национален фронт", че остава с двойствена позиция и избягва да осъжда Русия.

„За отбелязване е осъдителното отсъствие на всички депутати от "Националния фронт" в Европейския парламент, когато ставаше въпрос за въвеждане на санкции срещу Русия, което ви показва двусмислеността, която някои все още демонстрират към тази страна въпреки войната“, каза френският лидер.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, относно Олд - това не е на английски, а значи "особено лъжлив дирник".
166
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбра се ,...... Байдън и син са против Зеленски , много им бърка търговията с Русия , затова са И ПАС , Запада да се оправя , ще получи оръжие , но с/у ЗАПЛАЩАНЕ , което заплащане е извървено от ЕС , но сега отново ще го заплащат 2 -ри път !!Е тава ако не е ''далавера'' , здраве му кажи !
165
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Олд......Защо никът ти е на английски, предателска дребна душице? Ако съм познал кого наричаш джудже, то аз съм по-нисък от него! Ела и ми кажи, че съм джудже! ***-носмачкано!
164
0
 
4
 
! Отговори
denko преди 2 години
gu6kai bab4eto i ne se zanimavai sas seriozni ne6ta nekrofil
163
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалкият животец на руският крепостник е от 9 май до следващият 9 май. Един ден в годината той е горд и щастлив, че гледа парада за война приключила преди почти 80 г. и се мисли за велик. Останалите 364 дни е мизерен крепостник, който ако не се напие няма как да забрави поне за няколко часа, че живее в тюрмата на народите. Щатите, Великобритания, Франция и редица други страни също са победители във ВСВ но хич не им е до паради, нямат нужда да си вдигат самочувствието с такива маскаради!
162
5
 
18
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Има масово неразбиране,значението на войната за руснака.Руснака тръгва на война,за победа.Победа,независимо на каква цена.Дори това ,да означава да загинат милиони солдати,целта остава същата.В тая връзка,всякакви пърформънси,сценки по площади и прочие имат нулева стойност,за тях.
161
6
 
11
 
! Отговори
Лицемерие преди 2 години
Зеленски на какъв език чете ежедневните си монолози - на английски, руски, украински, иврит?! Щото тъй наречените украинци, наводнили Варна, говорят яко на руски,демек на езика на смъртния им враг.
160
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 168 "защото България е част от този изкуфял запад." Това е есинственото от твоя пост, за което си напълно прав и добре си го осъзнал. Навреме се прехвърлихме в лагера на нормалните държави.
159
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 170 "Тогава много хора ще видят колко са били лъгани и манипулирани от тъмните сили." Винаги ме е забавлявало как хора, които целенасочено работят за Империята на Злото, говорят за нормалните хора.
158
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
166 видял си това което Украйна и САЩ искат да се види.Аз видях как главорези от Украйна убиват и се гаврят с трупове на руски войници. Ще дойде време и всичко ще излезе наяве.Тогава много хора ще видят колко са били лъгани и манипулирани от тъмните сили. Защо се затварят очите,има толкова много информация, примерно за Буча ,когато кметът на градът казва руснаците напуснаха градът ,всичко е нормално и няма пострадали.На другият ден по заповед на Зеленски и компания започват инсценировките.
157
19
 
4
 
! Отговори
Олд преди 2 години
Няма да го превземе джуджето психар но ще каже на лаптите че го е сторил.
156
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 160 "Военная тактика русского солдата отличает его от других тем, что построена на человечности он не стреляет в безоружных и в тех" Мхм, видяхме го на видеоклиповете - танка, който директно гръмна цивилната кола без никакво колебание. Така е, руската лъжа винаги е обратното на реалността.
155
4
 
18
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Ето това изявление на Макрон показва колко е неадекватен и не само той е такъв между западните лидери.Вече е ясно и на най-обикновениет хора ,че Путин няма да се спре нито на 9 май,нито на друга дата докато не си довърши работата-а тя е денацификация и демилитаризация.А сега вече се виждат и други две цели -декомунизация-Украйна да се раздели със всичко дадено и от комунизма и болшевиките/самата украинска власт тръбеше че иска такова нещо,и деукраинизация на исторически руските територии!
154
3
 
19
 
! Отговори
евросъюза се разпада преди 2 години
ей,макарон,я си гледай бабката!Цяла франция се тресе от ,проблеми/безработица,инфлация,французите едва успяват да си плащат наемите/,той седнал да мисли за РУСИЯ,
153
2
 
17
 
! Отговори
тя преди 2 години
В Украйна се вихреше страшна русофобия , същата работа като българофобията в СМ !
152
7
 
19
 
! Отговори
тя преди 2 години
Да живее 9-ти май! Ще бъва на паметника на Съветската армия на пук на украинците залели Бълвария и си мислят ,че всички сме на тяхна страна - да ама НЕ !
151
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денацификация неизбежна! ***/SolovievLive/99534
150
1
 
12
 
! Отговори
до 132 преди 2 години
Как искаш да се справи бързо ,като на Украйта помага НАТО и САЩ ! Да не говорим , че и ЕС се дърлява !
149
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядото вече е разбрал че не са руснаци, а бабата мисли че са руснаци и ги посреща с червено знаме, а като разбира че са украинци и започвяат да газят червеното знаме на СССР и да се подиграват отказва да вземе храната която и дават ***/savanichi/32231. Как мислите, бабата Урсула колкото и да е gepflegte, и всичките там в лъскавите офиси и скъпите костюми, могат ли да победят тази баба?
148
3
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
*** те руснаците и в Париж могат да кажнат за 9ти май, ей така небрежно да се приземят няколко ракети