Сръбски самолет следен от изтребител на НАТО над Русия

Вучич: Скъп ми е Западът, обичам Русия, но най-много обичам Сърбия
8 апр 2022 12:08, Елка Василева
119
Сръбски самолет следен от изтребител на НАТО над Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че в сряда руският контрол на въздушното движение е информирал сръбската държава, че изтребител на НАТО е следил полет на „Еър Сърбия“ в руското въздушно пространство недалече от границата на Русия и Латвия.

В  петък „държавата ще отправи искане за допълнителна информация от руснаците, но ще поискаме информация и от НАТО, за да видим кой се прави на умен, как с изтребители застрашава цивилното въздухоплаване и застрашава цивилните в един полет. И какво се правят на умни или това е случайност, но би било добре да ни кажат това“, каза сръбският  президент в интервю за РТС.

Вучич обясни, че въпросният самолет е приличал на F-15 или Eurofighter, сив на цвят, като очевидно в руското въздушно пространство се е намирал самолет на НАТО, който се е движел само километър под сръбския самолет.

Сръбският президент посочи, че разполага с точните координати къде се е появил този самолет.

Вучич уточни, че става дума за полет на „Еър Сърбия“ от Москва за Белград JU 650-651, който първо е закъснял с 3,20 часа, а руският контрол на въздушното движение е изпратил недалече от руската граница с Латвия предупреждение до сръбските власти.

От сръбските пилоти е било поискано да докладват, визуално да идентифицират самолета, който е летял само на 1 км под сръбския.

Вучич обясни, че руснаците не са можели да стрелят по изтребителя заради намиращите се в близост пътници в сръбския самолет.

Изтребителят, допълни Вучич, сравнително бързо е изчезнал от хоризонта.

„Казвам ви това, за да разберете натиска, на който сме подложени, тъй като Сърбия е единствената страна, която има полети до Москва и Петербург на същото ниво, каквито имаше преди. Казваха, че украинската кръв е по нашите самолети. Нещо не си спомням да са спирали полети Киев – Лондон, Киев – Будапеща и Киев – Виена, когато НАТО бомбардираше Сърбия“, заяви Вучич.

Той подчерта, че на Сърбия днес е забранено всичко, да мисли със собствена си глава.

„Но ние трябва да пазим страната си. Скъп ми е Западът, безкрайно ми е скъп, безкрайно обичам Русия, но най-много на света обичам Сърбия. Оставете ни на пазим Сърбия, както я пазехме досега, това е моята молба“, каза Вучич.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
11
 
18
 
! Отговори
toti преди 2 години
И ТИЯ СА СЕ ОБЪРКАЛИ ТОТАЛНО И НЕ ЗНАЯТ НА КОЙ ПОП ДА СЕ МОЛЯТ И ЗАТОВА ЩЕ СИ ОСТАНАТ В 20-ТИ ВЕК !!!
92
14
 
22
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 2 години
"въпросният самолет е приличал на F-15 или Eurofighter, сив на цвят...." този вучич, не само изглежда на бавноразвиващ, но е и наистина абсолютенПростак.
91
13
 
11
 
! Отговори
Вучич преди 2 години
Вчера към 19ч. пилот от сръбски пътнически самолет , докато прелитал над Лапландия, точно преди разклона за Снежната кралица е забелязал дадо Мраз с летящата шейна и Супермен и Батман да го следят на 1км. дистанция. Ние ще потърсим обяснение от дядо Мраз но също и от Супермен и Батман и ще ги попитаме защо нарушават лапландското въздушно пространство в такива тревожни дни и също така , кой е натровил екипажа с халюциногенна парцуца.
90
26
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите специално са пробили дупка отдолу на самолета за да наблюдават изтребителя на НАТО. С китайски маткап.
89
27
 
36
 
! Отговори
Крачун преди 2 години
Вучката е артист кадър на Болшой театър Врътка се като балерина от Лебедово езеро
88
44
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Вучич. Защитава националните интереси. Сърбия никога няма да забрави войната, която САЩ води срещу нея през 1999 г. Така и трябва. За какво им на сърбите да влизат във фашистките НАТО и ЕС. Да ги доят, експлоатират и ограбват. По-добре е да са независими. Сами да си избират политиката.Дано да издържат на огромния натиск от страна на " демократичните" фашисти от Западна Европа и САЩ. Бог да е с тях!
87
28
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натовски изтребител над Русия???Някой май е пил газ!!!Още докато доближи и е свален!!!Алогу!По-леко новинарчетата :)))
86
17
 
11
 
! Отговори
Идиот ОТ Село преди 2 години
Тъпо писане ОТ *** Фантазьор. И още по *** коментиращи?
85
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за глупaви коментари чета тук? Нямате ли си пиш...и да си играете с тях, а сте тръгнали да замърсявате информационното пространство?
84
43
 
29
 
! Отговори
Мхмм... преди 2 години
Сърбите колко са жалки, чакат големия шеф (Путин) да ги похвали и погали по... По-добре да си събуят гащите и да се надупят - по-бързо ще стане...
83
26
 
33
 
! Отговори
FenIX преди 2 години
Да бе изтребител на НАТО ще следи граждански полет във въздушното пространство на Русия. Нали веднага щяха да пратят руски самолети да го прихванат
82
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последното прозвоча много добре скъп ми е западът обичам рисия но най ме е ене за моята държава Сърбия за съжаление големите мислители се оказват само едни мародери от изток и на запад все едни и същи скапаняци.
81
45
 
34
 
! Отговори
Stiker преди 2 години
''Сив самолет'' звучи съвсем професионално, хахахаха! ПС: Вуьо, така ще е, байно. Троянският кон на Мужикстан в Европа ще бъде денонощно следен. И да не ви припомняме 1999-та, бързо забравяте.
80
48
 
43
 
! Отговори
... преди 2 години
Сръбските сатрапи защитават руските. Така е било винаги. Едните се правят на велики на балканите другите в Азия и източна Европа. После като ядат бомбите или останат гладни като москалите реват.
79
45
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой да не казва на мазния сърбин че има и сиви руски самолети!
78
40
 
28
 
! Отговори
Ром'с преди 2 години
Не може да бъде верно това, военен боен самолет да лети на 1 км под граждански самолет изпълняващ рейс от Белград до Москва, това е руска пропаганда.
77
66
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия доставя контрабандни стоки и резервни части на Русия и Путин. Сърбия нарушава ембаргото за полети и стоки за Русия. Сърбия трябва да попадне под санкциите на ЕС и САЩ.
76
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе не знам кой как откъде и какво превежда, ама ето какво видях да пише на сръбския сайт kurir.rs: "MIG-31 srusio se u Leningradskoj oblasti", тоест паднал МИГ-31 над Ленинградска област?!Доколкото ми е известно МИГ-овете значително се различават от F-ките.Не ми били компютри, най ми били компоти!
75
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натискат, притискат сърбите, ама в същото време ЕС изключв Сърбия от санкционния списък за доставки на газ и нефт. Е, откъде ще вземе Сърбия газ и нефт, че да изнася за ЕС? - Правилно: от Русия! А инак Русия е под санкции )))
74
25
 
15
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
Като летиш над страна във война, трябва да очакваш подобни действия.