Байдън забрани със закон вноса на руски петрол

Президентът на САЩ забрани и търговията с Русия
100
Байдън забрани със закон вноса на руски петрол
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа два законопроекта, които забраняват вноса на петрол и спират търговията с Русия. Целта на документите е налагане на санкции върху Русия заради войната в Украйна, прададе БГНЕС.

Първият документ - „Закон за прекратяване на вноса на руски петрол“ спира вноса на всички енергийни продукти от Руската федерация. Вторият спира търговските взаимоотношения с федерацията и Беларус, съюзник на Русия.

Още през март Байдън обясни, че забраната на петрола ще удари „главната артерия на руската икономика“, а спирането на търговията ще помогне за поставянето на Русия в световна изолация.

„Докато Путин продължава безмилостното си нападение, Съединените щати и нашите съюзници и партньори продължават да работят за засилване на икономическия натиск върху Путин и за по-нататъшна изолация на Русия на световната сцена“, каза президентът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: петролСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вносът на Руски петрол в САЩ е 0.4% от общия внос на петрол. Голяма забрана е ударил Бай Дън. Сега ще накарат и Европа да направи същото, но за някои Европейски страни Руския петрол е 70% от вноса им на петрол!!
5
6
 
40
 
! Отговори
Смей се преди 2 години
ти като сатанист, но Путин те врътка на малкия си пръст. И кво като забраниш вноса на руски петрол? Аз не мога да разбера, Европа още ли си мисли, че е горда и независима? Казват и какво да прави, как да живеят гражданите и. А нещо за Америка няма ли да каже Бидона? Че там нещата хич не са розови. Всички имаме познати и роднини в Америка. Съответно информация от първа ръка. При това моите са Ай Ти , а други са американски граждани, а не са некви нелегални.
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"снимката" казва всичко
3
2
 
21
 
! Отговори
Коко преди 2 години
И това от кога?
2
2
 
28
 
! Отговори
Смешник! преди 2 години
Чак такъв Форос ли намериха на Нелицеприятната му физиономия?!
1
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Памперса пак лъже