YouTube блокира канала на руския парламент

Захарова: Компанията сама подписа присъдата си
9 апр 2022 17:23, Анисия Иванова
70
YouTube блокира канала на руския парламент
Снимка: Pixabay

YouTubе блокира канала на телевизията на руската Дума "Дума ТВ", която излъчва на живо парламентарните заседания. Мярката предизвика бурни реакции от страна на руски официални представители, които заявиха, че най-популярната в света платформа за видеосподеляне може да бъде санкционирана за това си действие, предаде Ройтерс.

Днес в YouTube се появи съобщение, че каналът на Думата е "премахнат заради нарушаване на Условията за ползване на YouTubе.

YouTubе, който е собственост на компанията "Алфабет", е под натиск от руския регулатор в областта на съобщенията, информационните технологии и медиите "Роскомнадзор", а властите в Русия веднага реагираха на новината.

"Съдейки по всичко, YouTubе сам си подписа присъдата. Запазете съдържанието си и го прехвърлете на руски платформи. И побързайте", заяви в чат приложението Телеграм говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Държавният телекомуникационен регулатор съобщи, че е поискал от Гугъл незабавно да възстанови достъпа до парламентарния канал на Думата. "В информационната война, разпалена от Запада срещу страната ни, американската айти компания се придържа към ярко изразена антируска позиция", заяви "Роскомнадзор".

Вячеслав Володин, председателят на Думата, заяви, че действията на YouTubе са поредното доказателство за нарушаване на права и свободи от Вашингтон. "САЩ искат да получат монопол над разпространението на информация. Не можем да го допуснем", каза Володин в Телеграм.

След като на 24 февруари изпрати хиляди войници в Украйна, Русия ограничи достъпа до Туитър и водещите платформи на компанията "Мета" Фейсбук и Инстаграм. Преди това руските власти се опитаха да забранят Телеграм, който сега руските официални представители широко използват. Забрана беше наложена, но в средата на 2020 г. бе отменена. Някои руски медии определиха тогава това решение като капитулация, но "Роскомнадзор" заяви, че е постъпили така, защото руският създател на приложението Павел Дуров е бил готов да сътрудничи в борбата с тероризма и екстремизма в платформата.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Захарова: Компанията сама подписа присъдата си" Що ко стана? Ще нападате и Youtube ли ?
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немили народни крадци (демокради) и недраги овце (гласуващи данъкоплатци-бачкаторчета) -- вие си мислите, че сте хванали човешката природа за шлифера с рушащата си цивилизация. Че сте обуздали първобитния ужас на джунглата с морал, наука и законие. Но всеки ден живеете по-зле и сте все по-близо до това да бъдете повлечени и изядени от закони, които са по-древни, по-жестоки и по-неизбежни от Човешките.
38
7
 
11
 
! Отговори
Stiker преди 2 години
Хахахах, където и да се покажат мужикистанците - отвсякъде им го подават! Слава на Украйна, смърт на кремлинския травестит и кликата му!
37
1
 
8
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
HarmonyOS се казва, линукс система е. Нямам мнение, защото китайски бо.к.л.у.ц.и не ползвам. Иначе гугел не е операционна система, а е търсачка. Операционните системи са iOS и андроид.
36
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И колкото повече блокират,толкова повече лицемерното им личице лъсва.Но канали за комуникация има и ще има въпреки напъните на САЩ.Какво казаха за украинската ракета на гарата вчера?Защото вече знаем и от къде точно е изстреляна вчера,сериен номер и кой е наредил стрелбата.Санкций за Украйна,нещо в Хага дали ще има?
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ползва ли китайската операционна на хуявей? Добра ли е защото започнах да обмислям изоставяне андроид и гугъл като цяло? Как е положението с приложенията, картите и тн.
34
1
 
1
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Милиардерите собственици трябва да са особено внимателни дългата ръка на Москва да открадне някой и да го изправи пред съда и половината да го осъдят от 15 години едва ли ще изкара в руски ГУЛАГ в Сибир и две,но дори и да ги изкара ще му помогнат да намери покой както помогнаха на Магнитски.Влезлите ги вадят само,ако идат на фронта,но при тази война едва ли ще прибегнат до услугите им.Глобите е ясно,че няма как да им ги съберат,а и в САЩ пред техен съд трябва отново да се доказва основанието.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Захарова призова руснаците да си прехвърлят видеата на други платформи и да ги съхранят възможно най-скоро. Значи се задава блокиране на Ютуб в Русия.
32
3
 
8
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Не знам ти какво гледаш, но аз обичам и подкрепям множество руски стриймъри в тубата. За съжаление всички отдавна вече заминаха за Грузия и др страни и постват клипчета оттам понеже бяха сигурни че тубата ще бъде банната дори по-рано от сега. Страшно много хора си изкарват парите чрез стриймване в Русия и сега и това няма да го има. Истината е че бъдещето на свободна Русия гние в Гулаг - Навални!
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още едно срамно решение за свободата на информация.
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ако съм на мужиците сам няма да ползвам тези западни капиталистически платформи... Така де, само *** платформи ще ползвам... Ама капиталистите от ютуб дават кинти... А комунистите не дават нищо...
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как точно са напуснали Русия, след като продължават потребители да качват неща в youtube? Ето точно това е западното лицемерие. Фейсбук блокира достъпа да всички официални руски медии, но когато самият фейсбук беше блокиран от властите ревна че била нарушавано правото на информираност. Правото на информираност предполага възможност да чуваш различни гледни точки. Едностранното отразяване по която и да е тема е точно обратното на декларираните запанди ценности за "свобда, право на изразяване"
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30 Засегнах ли те или по принцип си такъв нескопосаннн? Какво значение има тикток китайски или не говорех като цялоХайиде у лево
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30 Ти да не си от тези със синята кръв. Същите които определят кое е истина и кое не
26
6
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
ТикТок е китайски. Незнанието лъха от теб, затова няма нужда да коментираш теми, които не разбираш. Виж там за магарето на село дали има статия, да си излееш душата.
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец По-голям питек от тебе няма
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германец,спокойно.Утре може никой да няма мозък,защото ще бъде изпарен от атомни бомби понеже сте слепи.
23
7
 
7
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Само така, стига са мътили останалата чаена лъжичка мозък в кратуните на ***.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е...повярваха им за Буча,вързаха за Краматорск,сега химическа атака в район където са руски войски и сигурно сами ще се тровят,после се намесва НАТО и бууум ядрена война.Дано утре сме живи.
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ебасси демокрацията и свобода на словото. Само на документ, блокираха всичко що има различно мение от Запада като започне от Туитър до Тикток. Пародия Та като гледам не знам дали Путин бил диктатор ама Запада и ние сме същите без разлика. Хипократи