YouTube блокира канала на руския парламент

Захарова: Компанията сама подписа присъдата си
9 апр 2022 17:23, Анисия Иванова
70
YouTube блокира канала на руския парламент
Снимка: Pixabay

YouTubе блокира канала на телевизията на руската Дума "Дума ТВ", която излъчва на живо парламентарните заседания. Мярката предизвика бурни реакции от страна на руски официални представители, които заявиха, че най-популярната в света платформа за видеосподеляне може да бъде санкционирана за това си действие, предаде Ройтерс.

Днес в YouTube се появи съобщение, че каналът на Думата е "премахнат заради нарушаване на Условията за ползване на YouTubе.

YouTubе, който е собственост на компанията "Алфабет", е под натиск от руския регулатор в областта на съобщенията, информационните технологии и медиите "Роскомнадзор", а властите в Русия веднага реагираха на новината.

"Съдейки по всичко, YouTubе сам си подписа присъдата. Запазете съдържанието си и го прехвърлете на руски платформи. И побързайте", заяви в чат приложението Телеграм говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Държавният телекомуникационен регулатор съобщи, че е поискал от Гугъл незабавно да възстанови достъпа до парламентарния канал на Думата. "В информационната война, разпалена от Запада срещу страната ни, американската айти компания се придържа към ярко изразена антируска позиция", заяви "Роскомнадзор".

Вячеслав Володин, председателят на Думата, заяви, че действията на YouTubе са поредното доказателство за нарушаване на права и свободи от Вашингтон. "САЩ искат да получат монопол над разпространението на информация. Не можем да го допуснем", каза Володин в Телеграм.

След като на 24 февруари изпрати хиляди войници в Украйна, Русия ограничи достъпа до Туитър и водещите платформи на компанията "Мета" Фейсбук и Инстаграм. Преди това руските власти се опитаха да забранят Телеграм, който сега руските официални представители широко използват. Забрана беше наложена, но в средата на 2020 г. бе отменена. Някои руски медии определиха тогава това решение като капитулация, но "Роскомнадзор" заяви, че е постъпили така, защото руският създател на приложението Павел Дуров е бил готов да сътрудничи в борбата с тероризма и екстремизма в платформата.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е това Рубежное?Украинците са обявили химическа атака.Пак постановки,пак ще искат оръжие.А Джонсън е бил на среща със Зеленски да се нарусат заедно.
19
1
 
1
 
! Отговори
Кек преди 2 години
До Кек -- "Идддддеот" еее егати цензурата
18
2
 
0
 
! Отговори
Кек преди 2 години
До Кек -- Като напишеш думичката "***"
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Падна маската на демократичния свят.
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко "Демократично". Забравих, че западните сатрапи определят какво е демокрация и какво не, какво е истина и какво не.
15
1
 
1
 
! Отговори
Кек преди 2 години
До Хахаха -- Така е, както Тръмп искаше от Гугъл да премахнат образа му от резултатите на първа страница като напишеш "***" в изображения, ама то тва е алгоритъм, не можеш да премахнеш мнението на света...
14
10
 
17
 
! Отговори
Евро цености преди 2 години
На запада не им харесва хората да знаят истината.
13
5
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Значи няма драма, но както се вижда на рушистанците им е много важно до си качват видеа там, но да са блокирали алфабет в русия. Алфабет са напуснали русия, защо им е на русия да си качват видеа? Имат си руски платформи, да си ги ползват. Алфабет няма интерес, защото печелят от реклами. В момента няма какво да рекламират в русия и съответно не печелят от нея.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХахахаАми просто е - youtube ограничават по свое усмотрение какво може да се качва, държавата решава по свое усмотрение дали youtube ще може да излълчва изобщо нещо на тяхна територия. Всеки е свободен да прави избори в действията си стига да е готов за евентуалните резултати от тях. Няма драма :)
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският парламент е като цирк. Вътре седят едни угоени лелки и чичковци милионери и милиардери в долари, които гласуват за това минималната заплата в Русия да е 100 долара (12000) рубли. Безочието на болшевиките... А в същото време Русия е страната най-богата на полезни изкопаеми. А народът мизерува.
10
1
 
10
 
! Отговори
Истината преди 2 години
нали е на руска страна? За какво им е тубата?
9
2
 
2
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
"Павел Дуров е бил готов да сътрудничи в борбата с тероризма и екстремизма в платформата." Което означава, че Путинягата чете всичко каквото пишат потребителите на тази компрометирана платформа!
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците сами си ги качват,а после Русия им била виновна.Това като с клипчето на онзи украинския военен,който се обади на майката на един убит руснак,за да псува.Клипчето се въртеше из нета и го лайкваха и,з,р,о,д,и,т,е.Не намирам такива с руснаци да се гаврят с украинци.Само онези чеченците където караха пленените да викат Ахмат сила.
7
1
 
7
 
! Отговори
До асан преди 2 години
Алфабет няма нищо общо с Марк Зукърбърг. Не коментирайте неща, които не разбирате. Тези опорки не работят. Мета е на Зукърбърг, Алфабет на Лари Пейдж и Сергей Брин.
6
3
 
3
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
На Бай Гроздан платформи му не требат.Ракията му казва всичко,дори по-добре от виното.Като са нямали ракия римляните са я карали на вино,само дето не са спали в бъчвите като Диоген.
5
5
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Алфабет е частна компания листната на най-голямата борса. Право на борда на директорите е да реши какво да блокира и какво не. Това не е държавна компания държаща се от олигарх назначен с политически протекции, който не знае как се прави бизнес. Те можеш да плашиш частна компания, защото тя просто ще те блокира и няма да ти предлага услугите и продуктите си. Някой не разбира разликата между демократичен строй и фашистки строй.
4
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да блокират и украинските,защото днес видях как по украинска телевизия са давали как украински военни дърпат с въже труповете в Буча,за да ги разположат за снимки.Също така вчера гледах на украинския влогър Юрий Подоляк как обяснява,че точка-У по гарата Краматорск е пусната от украинци като имаше карта,обяснение на траекторията,разположение на руските и украинските войски и всичко.Гледах и как Арестович обяснява за промиването на мозъка,което сега правят...въобще всичко да спират.
3
1
 
16
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
Някй почне ли да блокира някого и нещо, направо го отпиши. СМРАД (средства за масова реклама, агитация и дезинформация) си имаме предостатъчно и в България.
2
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин щял да блокира ютуб... Дреме им на гугъл за някакъв полудял дядка...
1
2
 
0
 
! Отговори
какви преди 2 години
До L.////////////////сайтове започнаха да посещават.