Решаваща битка за Мариупол предстои, жертвите в града са хиляди

Повече от 4,5 милиона са вече бежанците от Украйна
12 апр 2022 06:30, Анисия Иванова
184
Решаваща битка за Мариупол предстои, жертвите в града са хиляди
Снимка: БГНЕС

Решаваща битка за Мариупол предстои, жертвите в града са хиляди. Украинските сили твърдят, че се готвят за "последна решаваща битка" за обсадения южен град Мариупол, тъй като боеприпасите им привършват.

„Това е смърт за някои от нас и плен за останалите“, написа във Фейсбук ръководителят на 36-а бригада на морската пехота на украинските въоръжени сили. Украинците са били „отблъснати“ и „заобиколени“ от руската армия. Проруски бунтовници твърдят, че вече контролират пристанището на Мариупол. Украинският президент Владимир Зеленски каза, че най-вероятно "десетки хиляди" хора в града са били убити.

Австрийският лидер "не е оптимист" след срещата с Путин

Австрийският канцлер Карл Нехамер призна, че е "доста песимист" относно дипломатичните перспективи за прекратяване на конфликта в Украйна след срещата му с руския президент Владимир Путин.

Още по темата

Нехамер е първият европейски лидер, който се срещна с Путин лице в лице от началото на руската инвазия. Нехамер е обяснил на Путин за тежките "военни престъпления"... и е подчертал, че всички виновни трябва да бъдат изправени пред съда". Канцлерът е призовал Путин да обмисли и "спешната" нужда от хуманитарни коридори.

Френски полицаи и съдебни лекари пристигнаха в Украйна, за да помогнат при разследването смъртта на десетки тела в цивилни дрехи, намерени в Буча и други градове около Киев след изтеглянето на Русия от региона.

Украйна твърди, че общият брой на убитите цивилни е поне 1222.

Украйна все още е отворена за преговори

Въпреки твърденията за зверства, украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че Украйна е отворена за преговори с Москва. „Ако преговорите с руснаците ще помогне да предотвратим поне едно клане като в Буча или поне друго нападение като в Краматорск, трябва да се възползвам от тази възможност“, каза той пред американската телевизия NBC.

Няма консенсус в ЕС относно санкциите

Външните министри на ЕС започват дискусии относно шестия пакет санкции срещу Русия, но засега евролидерите не могат да намерят консенсус, включително относно санкциите срещу вноса на петрол и газ, каза Жозеп Борел.

Посочвайки очакваната масирана руска атака срещу източния регион на Донбас, той казва, че основният фокус сега трябва да бъде върху предоставянето на повече военна помощ на Киев.

Президентът на САЩ Джо Байдън и индийският премиер Нарендра Моди направиха "откровен обмен на мнения" относно кризата в Украйна. Срещата им бе виртуална, и завърши без определен напредък.

Societe Generale напуска Русия

Френската банка Societe Generale заяви, че прекратява дейността си в Русия и продава мажоритарния си дял в Росбанк на инвестиционен посредник, основан от олигарх, близък до Кремъл.

Според Световната търговска организация войната може да намали почти наполовина ръста на световната търговия тази година и да намали растежа на световния БВП.

Франция експулсира шестима руснаци, заподозрени, че работят като шпиони под дипломатическо прикритие в Париж, след като френските разузнавателни служби разкриха тайна операция, съобщи френското външното министерство.

Повече от 4,5 милиона са вече бежанците от Украйна

Повече от 4,5 милиона украински бежанци вече са избягали от страната си, съобщи Агенцията на ООН за бежанците. Деветдесет процента от напусналите Родината си са жени и деца./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се запишеш доброволец или да те пратят да "служиш" срещу руснаците в Мариупол е супер, ама супер *** идея.
95
5
 
20
 
! Отговори
Десетки преди 2 години
хиляди нацяги и западни бан.дити наемници в курбан! Милиони укри емигранти ще дестабилизират икономически европа! Ауу кеф
94
2
 
16
 
! Отговори
Натовски офицери преди 2 години
Ще е забавно да разберем, колко пари са получили натовските офицери за участието в кампания Z. Бих казал най-тъпо спечелените пари, сега шавливите им жени ще ги харчат по плажовете с черни.
93
4
 
27
 
! Отговори
Информиран преди 2 години
Финалът е близо! Тази нощ поредните стотина азовци са опитали да пробият блокадата и половината са унищожени, останалите са в плен. Руснаците вече ги зачистват успешно с огнехвъргачки. Не се вдига много температурата в помещенията, само 400 градуса по целзии. Азовците са пример за поговорката: Каквото повикало, такова се обадило!
92
25
 
13
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
Пияната мужик още ли го взима дебелия и космат Мариуполград бе джанъм?!! Нали русНАЦИТЕ щяха за два дена да превземат Киев и на четвъртия да са на полската граница?? Ако искаха лесна победа да бяха дошли в българия, единственото място по тази част на вселената, където пияното мужик се посреща с хляб и сол от нагиздени българки с влажни погледи, подмокрени гаштти и повдигнати поли.
91
4
 
22
 
! Отговори
Украинските сили твъ преди 2 години
Украинските сили твърдят, - и ДОТАМ! :) Азов са трупове! Вчера жените им отчаяно пусхаха видеообръщения!
90
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
града е освободен азовците са в два завода там с е намира около 3500 азовци в завода има бункери от три четри етажа подземен тунел около 25 км.сами излизат и се предават там има някакви генерали на сащ англия и канада франция това е мариопол русия ще ги победи тези укронацбат
89
4
 
21
 
! Отговори
славянин преди 2 години
След като изтребят и последния бандеровски плъх скрит в подземията под ''Азовстал'' руснаците ще направят същото и със 100-хилядната бандеровска групировка блокирана на границите на Донбас! Както казват това била най-елитната бандеровска групировка и ''велика'' окрайна ще остане без нея!
88
4
 
19
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Решаващата битка с бандеровските плъхове и техните западни командири наблъскани в подземията под завода ''Азовстал'' е на приключване и определено не е в тяхна полза!
87
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко пъти руснаците ще "асвабаждават" Мариупол?
86
25
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Събрали се една шепа рубладжии и пишат глупости и си лайкват коментарите. Егати долната рубладжийска ***.
85
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ги ще руснаците, обаче те се натискат да "освобождават". Вече освободиха поне 50 хиляди украинци от живота.
84
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Битката там отдавна свърши :) Сега номера е да извлекат живи язовците и техните саксонси приятелчета...малко ще миришат,защото са напълнили гащурите :)И като ги наредят пред камерата на CNN,ще почват със "...чин,сериен номер,подразделение..." Голям цирка ни чака.защото на героичните кравари не им се умира,това не са ти афганите :)
83
7
 
27
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Руски командуващ заяви,че завода може да бъде превзет за половин ден,но тагава ще се наложи използуването на високоразрушителни бомби,които проникват до към 30 метра дълбочина и тогава се взривяват,но можело да бъдат използувани и термобарични бомби,като част от масивните построики на завода ще оцелеят,но никой няма да остане жив.Тъй като Язовците са завлекли стотици цивилни хора,командването за сега не желае да използва такива срества.Ще се взривяват входовете и ще се оставят два за излиз
82
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските войски започват използването на химически оръжия, защото не могат да превземат Мариопол военно по друг начин.
81
3
 
8
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
До До патриота 82// А-а-а, аз бях добре платен.Тъй като бях Старшина школник и ПКВ ,ако не греша заплатата ми беше 14 лв на месец
80
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коочината рассия вече е на колене и скоро ще се срещне в отвъдното с СССР, а дребният и обитате грухти с предколедни стонове!
79
9
 
29
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Нямат САЩ,такива верни пудели ,каквито имаше преди години.Спомням си един огромен пудел,наречен Тони Блеър,които много сръчно и много бързо в Ирак намираше прах за пране,или пък иизкуствен тор,които биваха обябявани за свръх смъртоности БОВ,пред,които бледнеят Табун,Зарин,Зоман ,че даже и VX-газовете са като дезодорант спрямо тези намерени от Тони.Жалки и мизерни същества
78
21
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Пак си чел руски опорки. Лъжите падат една по една.... българския кораб, ц-300, клипа с цигарата от Буча ... това са само последните 3 от последните 2 дни :) Да за някои лъжи като гората в Полша ще ни се наложи да чакаме 45 години ... но рано или късно истината излиза наяве !
77
31
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да допусна, че на света има изззроди като българските русофили! Да се радват на убийствата на деца, невинни хора и тоталното разрушаване на суверена държава от озверелите руски комунисти!