Решаваща битка за Мариупол предстои, жертвите в града са хиляди

Повече от 4,5 милиона са вече бежанците от Украйна
12 апр 2022 06:30, Анисия Иванова
184
Решаваща битка за Мариупол предстои, жертвите в града са хиляди
Снимка: БГНЕС

Решаваща битка за Мариупол предстои, жертвите в града са хиляди. Украинските сили твърдят, че се готвят за "последна решаваща битка" за обсадения южен град Мариупол, тъй като боеприпасите им привършват.

„Това е смърт за някои от нас и плен за останалите“, написа във Фейсбук ръководителят на 36-а бригада на морската пехота на украинските въоръжени сили. Украинците са били „отблъснати“ и „заобиколени“ от руската армия. Проруски бунтовници твърдят, че вече контролират пристанището на Мариупол. Украинският президент Владимир Зеленски каза, че най-вероятно "десетки хиляди" хора в града са били убити.

Австрийският лидер "не е оптимист" след срещата с Путин

Австрийският канцлер Карл Нехамер призна, че е "доста песимист" относно дипломатичните перспективи за прекратяване на конфликта в Украйна след срещата му с руския президент Владимир Путин.

Още по темата

Нехамер е първият европейски лидер, който се срещна с Путин лице в лице от началото на руската инвазия. Нехамер е обяснил на Путин за тежките "военни престъпления"... и е подчертал, че всички виновни трябва да бъдат изправени пред съда". Канцлерът е призовал Путин да обмисли и "спешната" нужда от хуманитарни коридори.

Френски полицаи и съдебни лекари пристигнаха в Украйна, за да помогнат при разследването смъртта на десетки тела в цивилни дрехи, намерени в Буча и други градове около Киев след изтеглянето на Русия от региона.

Украйна твърди, че общият брой на убитите цивилни е поне 1222.

Украйна все още е отворена за преговори

Въпреки твърденията за зверства, украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че Украйна е отворена за преговори с Москва. „Ако преговорите с руснаците ще помогне да предотвратим поне едно клане като в Буча или поне друго нападение като в Краматорск, трябва да се възползвам от тази възможност“, каза той пред американската телевизия NBC.

Няма консенсус в ЕС относно санкциите

Външните министри на ЕС започват дискусии относно шестия пакет санкции срещу Русия, но засега евролидерите не могат да намерят консенсус, включително относно санкциите срещу вноса на петрол и газ, каза Жозеп Борел.

Посочвайки очакваната масирана руска атака срещу източния регион на Донбас, той казва, че основният фокус сега трябва да бъде върху предоставянето на повече военна помощ на Киев.

Президентът на САЩ Джо Байдън и индийският премиер Нарендра Моди направиха "откровен обмен на мнения" относно кризата в Украйна. Срещата им бе виртуална, и завърши без определен напредък.

Societe Generale напуска Русия

Френската банка Societe Generale заяви, че прекратява дейността си в Русия и продава мажоритарния си дял в Росбанк на инвестиционен посредник, основан от олигарх, близък до Кремъл.

Според Световната търговска организация войната може да намали почти наполовина ръста на световната търговия тази година и да намали растежа на световния БВП.

Франция експулсира шестима руснаци, заподозрени, че работят като шпиони под дипломатическо прикритие в Париж, след като френските разузнавателни служби разкриха тайна операция, съобщи френското външното министерство.

Повече от 4,5 милиона са вече бежанците от Украйна

Повече от 4,5 милиона украински бежанци вече са избягали от страната си, съобщи Агенцията на ООН за бежанците. Деветдесет процента от напусналите Родината си са жени и деца./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
13
 
12
 
! Отговори
до 72 преди 2 години
Българино, не се мъчи. Явно България е жалка 16 губерния на Империята на злото. Нали виждаш резултата - ти жалиш за смъртта на един млад бесарабски българин и те ти слагат минуси. И в хор повтарят глупостите за уж изгорени и избити бесарабски българи. Тук в България не живеят българи, а само лумпенизирани ***. Оставяйки сами да си измрат то липсата на нещо в черепната кухина.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички мъже,които са избягали от войната в Украйна и не са инвалиди като се върнат ще ги чака затвор няколко години и глоба.
54
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 72: Мръсен,гаден,подъл украинофил!Украинците са задължили нашия бесарабски българин да се бие нантяхна страна.Получил е призовка и е нямал друг шанс иначе съд!Така е там!На война се умира.Жалко за момчето.Ако не беше Зеленски с неговите тъпотии да влиза в НАТО той щеше да е жив!
53
17
 
11
 
! Отговори
До тъпанара 70 преди 2 години
Ето доволен ли си, твоите руски господари убиха бесарабския българин Иван Минков. Отявлен фашист на 20 години, от село Чушмелия. Типично нацискто село, занимаващо се със земеделие и произвеждащо арпаджик. Авно кретенизма е силно заразен, за да има същества твърдящи подобни глупости. Гледах по ТВ как посрещат тялото на това момче. Всички на колене когато преминава катафалката. ЗАСРАМЕТЕ СЕ ЖАЛКИ КОПЕЙКАДЖИИ. ПРОДАЖНИЦИ. А УЖ МИЛЕЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ. РУСНАЦИТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ УБИВАТ БЪЛГАРСКИ МОМЧЕТА!
52
6
 
15
 
! Отговори
aa преди 2 години
мдааа доста западни военни специалисти ще умрат там
51
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква решаваща битка за Мариупол предстои, бре? Градът е превзет отдавна, зачистен е на 95%, остават още малко гадове, скрити в 1 завод да бъдат ликвидирани! Каква основна битка чака някой си?!
50
20
 
9
 
! Отговори
До 11-за Иван Минков преди 2 години
Сега гледах по Нова ТВ посрещане тленните останки на този българин. Бесарабски! Цялото село е на колене когато минава колата с тялото на това момче. Мръсни и гадни путинофили, още ли твърдите че са клани и избивани бесарабски българи. На кого да вярвам, на тъпата и злобна руска пропаганда или на очите си. Близо 4 хиляди население на колене пред тялото на един бесарабски българин. С украински знамена в ръце. Мир на прахта му. Слава на всички герои, защитаващи своята родина. Улица Иван Минков
49
6
 
18
 
! Отговори
факт преди 2 години
Не знам защо още Русия търпи фашистите и наемниците а не ги е избил.
48
10
 
8
 
! Отговори
куция кон лавроФф преди 2 години
"не сме нападали Украйна"
47
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците не се нападали Масква, че да е превземат Чебурашка :)))
46
14
 
12
 
! Отговори
рушофилските курви преди 2 години
трябва да ви е ясно, че след *** вие сте следващите......за правите лопати.
45
10
 
14
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Нещо непобедимите Байрактари на украинците се оказаха приземени.
44
4
 
10
 
! Отговори
блатни боклуци преди 2 години
от пасольството няма ли изгонени днес, или трябва да чакам до утре?
43
1
 
5
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Украинците кога ще превземат Москва?
42
3
 
5
 
! Отговори
Оджата от рибново преди 2 години
Иванич!!! Чего балтаеш, ЧОБАНИЧ?!
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карл Нехамер искал от Путин да освободи хората от биолабораторията на НАТО без да бъдат съдени и без да свидетелстват. Но ако Путин откаже можело да имитират, че руснаците са ги ликвидирали докато се предават. В биолабораторията имало много щамове и секретни изследвания. Влизали затворници за опити. След това никой не излизал от там. Всичко се съхранява за момента в подземията. Унищожават се следите с химикали. За това се говори за химическа атака. Ще направят постановка на Зеленска и нов филм.
40
3
 
17
 
! Отговори
всички сме хора преди 2 години
То у нас от ковид умираха над 3000 човека на месец.На някой да направи впечатление?Повечето българи едва издържат на галопиращата инфлация.Новите управляващи не си мръднаха пръста за обикновенните хора.Увеличението на стоките е над 30% ,а на много дори двоийно.Българският пенсионер с 400 ,украинеца с 1200 на месец като държавата им поема всичко.Заплатите на работещите замръзнали.Докога така?омръзна ни
39
9
 
3
 
! Отговори
Иванич преди 2 години
Мъй ваабще ишчьо не започнали самая истинская спецялная аперация в Мариуполе. Сейчас въй увидите как сражаетса настаяшчий руский салдат. Пабеда будет наша, слава Рассии!
38
13
 
6
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 2 години
*** превзе ли Полски Тръмбеж, или ловните дружинки не му позволяват?
37
13
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахааа, как предстои битката за Мариопул? Нали вече 100 пъти пускат руски фейк, че са го превзели :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))