Украйна определи със закон Русия като "терористична държава"

Кремъл следва принципите на Хитлер, Мусолини и други, пише в него
15 апр 2022 08:37, Анисия Иванова
53
Украйна определи със закон Русия като "терористична държава"
Снимка: БГНЕС

Украинският парламент прие закон, който определя Русия като "терористична държава" и забранява символите, свързани с нейното нахлуване в Украйна, предаде ДПА.

За законопроекта гласуваха 354 парламентаристи, съобщи в социалната мрежа "Телеграм" депутатът Ярослав Железняк. За приемането му са са били необходими 226 гласа.

"Руската федерация е терористична държава, една от целите на политическия ѝ режим е държавен геноцид срещу украинския народ, физическо изтребление, масови убийства на граждани на Украйна", постановява законът. Символите на руските въоръжени сили, както и на други руски държавни органи, са забранени, а руското правителство е определено като "неонацистки тоталитарен режим".

Режимът в Кремъл следва "принципите, въведени от фашистките и нацистките милитаристични режими на Хитлер, Мусолини и други", се отбелязва в текста на закона. Засега не са определени наказанията за нарушителите, като едно от предложенията е за затвор до 10 години, отбелязва ДПА. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Терористичната" държава ще ни върне моряците, които вие киевски наркомани задържахте за повече от месец и не си мръднахте пръста за тях.
5
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определението е точно.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарим, че ни информирате за всяко бълнуване на киевските зомбита. При това го правите така, като че ли поредният брътвеж автоматично става задължителен за цяла Европа.
3
5
 
22
 
! Отговори
аз преди 2 години
Нищо не видях да Доневцк и Луганск? Тези територии още ли се смятат за част от Украйна и адко ДА - защо не се коментират украинските набези там през последните 8 години?
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството че този закон е написан в някой тролски форум ахах
1
4
 
23
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Все едно жрица на любовта да заведе дело за изнасилване срещу клиент...