Русия готова за примирие в Мариупол, ако войниците в Азовстал се предадат

Москва: Прекратяването на огъня ще започне с издигане на бели знамена
22 апр 2022 15:58, Анисия Иванова
108
Русия готова за примирие в Мариупол, ако войниците в Азовстал се предадат
Снимка: БГНЕС

Русия е готова за хуманитарно примирие в Мариупол, ако украинските формирования в "Азовстал" се предадат. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, цитирани от ТАСС.

"Прекратяването на огъня ще започне с "издигане на бели знамена" от страна на украинските сили по целия периметър или в определени райони на "Азовстал". Готови сме да въведем режим на примирие и да обявим хуманитарен коридор за евакуация на цивилното население", уточни началникът на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев.

И уточни, че когато видят издигнато бяло знаме над металургичния комбинат, ще осигурят безопасно придвижване на цивилни до местата за събиране на хуманитарни конвои.

Мизинцев припомни, че въоръжените сили на Русия са евакуирали близо 144 000 цивилни и са осигурили безопасното изтегляне на 1844 военнослужещи в Мариупол, които се се предали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мариупол беше почти превзет на третия ден от агресията, беше почти превзет на 30-ия ден от агресията, беше почти превзет на 60 -тия ден . Къде сте путински слуги? И не забравяйте, че това е агресия , в абсолютно нарушение на правните норми на света. То журналята ги е страх да го коментират, ама примката на санкциите се затяга с всеки изминал ден, а валутните резерви на кагебейска Русия се топят. Когато сбора стане отрицателно число, алтернативата за Москва е ядрена война или бяло знаме
57
32
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
Азовстал е разположен на някоко квадратни километра. Вътре има стотици бетони халета. Азовци разполагат с бронетехника, с която се движат по улиците на завода. Техниката се разполага в халетата за да се пази от авиация. Никакви подземни тунели няма и не може да има в металургичен завод. Това не е въглищна шахта. Азовци са мотивирани бойци, които воюват за удоволствие. Проблемът са цивилните, които им ядат храната. Точно затова азовци призовават за хуманитарни коридори, а Русия се дърпа.
56
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То няма "битка при Мариупол" тя свърши преди 10 дена.
55
33
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Доста военни анализатори се произнесоха, че полк "Азов" е изместил 300-та спартанци от първото място. Путин вече се отказа да ги побеждава, а те вчера пак изгориха един танк с буква V на капака.
54
18
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
:)))) Тоя Мизинцев е голям шегаджия, да внимава да не се навърта около Азовсталь, да не го перне някой .50 биемджи. Иначе фамилията му означава "палечко" в свободен превод.
53
24
 
38
 
! Отговори
Русия е непобедима преди 2 години
Не ли го разбрахте още фашисти
52
3
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен58--Доста по различна, от на тия дето не са се предали -оживяли са и в крайна сметка са се прибрали по домовете си
51
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офертата на Путин явно не ги устройва!Доживот в ГУЛАГ-по добре борба докрай.
50
45
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците защитават страната си.Не ги обвинявайте! Ако утре Путин се сети за поговорката "Курица не птица и Болгария не заграница" каква ще я тогава запеете?Замислете се малко ли му е територията на Русия,че е тръгнал да напада Украйна? Малко ли беди нанесоха на Украйна с оня реактор дето го взривиха през 1986-та?Всеки който се чувства русофил веднага марш в Русия.Тук нека да останем българофилите!
49
8
 
19
 
! Отговори
Нацисти преди 2 години
Да се предават за да прекарат доживот в пандиза
48
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След две седмици в Москва ще има невиждан досега парад на победата.Лети значи руският самолет и носи я украйнски хладилник или пералня или телевизор!Аз не вярвах,че руснаците грабят всичко дето могат.Обаче се загледах в клипове и никъде,където са минали руснаците не видях да е останал нито хладилник,нито печка,пералня,телевизор,компютър...Явно крадат като за световно.Ето това е "елитна "армия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали се сещате каква бе съдбата на пленените немски войници през ВСВ?Едва ли ще се предадат.
46
23
 
16
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Леонид и неговите 300 спартанци не са се предали! Останали са в историята като истински смели мъже!
45
15
 
31
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До ?!?: Тоз? Руската армия предлага на тези, които се предадат хуманно отношение като към военнопленници, съгласно Женевската конвенция, медицинска помощ за ранените. Какво според теб трябва да им предложат. Шербет и рахат локум? Когато спре войната и се сключи мир, тогава се решава какво следва за военнопленниците. Анадънму? Имат избор. Да си поседят там, да помислят: предаване или царствое небесное.
44
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е зелката да пожали украинците и да развеят белите знамена над азовстал.
43
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неееее, Байдане, напечатай 10 милярда да пратим на Зеленски ве
42
12
 
28
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
В Азовсталь има не само украинци, но и наемници и чуждестранни инструктори. Ще ги жертват ли тези, които са ги изпратили там? Да видим. Скоро ще се чуе нещо за това.
41
8
 
34
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 50: Зеленски може да иска много работи. Оръжие ще му дадат, но никой няма да воюва вместо украинците. Ще трябва да сключат мир с Русия, и колкото по-рано, толкова по-добре за тях самите.
40
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде предпвайте се, белкем спасят някой ранен или цивилен.
39
29
 
13
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тоз главнокомандващ току що призна, че държи цивилни жители на Мариупол и ще ги пусне да се евакуират само, ако се предадат украйнските войски в завода. Тоз е звяр. Нарича това странно защо хуманитарно примирие. Примирие с кого та нали държите целия град а другите и муха не могат да видят. Тази руска пропаганда става все по нагла и безотговорна. И не казва на къде ще се евакуират вероятно към русия, та има и руски войници който не искат да се връщат. По различни причини.