Русия готова за примирие в Мариупол, ако войниците в Азовстал се предадат

Москва: Прекратяването на огъня ще започне с издигане на бели знамена
22 апр 2022 15:58, Анисия Иванова
108
Русия готова за примирие в Мариупол, ако войниците в Азовстал се предадат
Снимка: БГНЕС

Русия е готова за хуманитарно примирие в Мариупол, ако украинските формирования в "Азовстал" се предадат. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, цитирани от ТАСС.

"Прекратяването на огъня ще започне с "издигане на бели знамена" от страна на украинските сили по целия периметър или в определени райони на "Азовстал". Готови сме да въведем режим на примирие и да обявим хуманитарен коридор за евакуация на цивилното население", уточни началникът на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев.

И уточни, че когато видят издигнато бяло знаме над металургичния комбинат, ще осигурят безопасно придвижване на цивилни до местата за събиране на хуманитарни конвои.

Мизинцев припомни, че въоръжените сили на Русия са евакуирали близо 144 000 цивилни и са осигурили безопасното изтегляне на 1844 военнослужещи в Мариупол, които се се предали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
30
 
10
 
! Отговори
... преди 2 години
И чингиз хан е правел така, който се предаде е бил пощадяван, а който не убиван. Нищо чудно, че и руснаците така действат все пак са наследници на златната орда, даже герба им е същия. Слава на славянският украински народ! Смърт за монголските орди!
17
14
 
37
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Кремълския джудист нареди на Шойгу така да бъде обкръжен завода, че муха да не може да прелети. Пред нацистите има само три опции. Или да развеят бялото знаме и да излязат, или да умрат от гладд или да започнат да се самоизяждат. Опасявам се, че третата възможност е най-вероятната. Но в крайна сметки няма как да жалим за нацисти. Те сами са решили съдбата си предварително поемайкит по пътя на глупостта и ненавистта. Като нашите русофоби меки китки. И те няма да свършат добре.
16
24
 
11
 
! Отговори
Пак лъжат ! преди 2 години
Е нали вчера за пореден път руснаците обявиха превземането на Мариупол значи пак са излъгали !
15
29
 
12
 
! Отговори
Коварен преди 2 години
Не вярвайте на коварният Адолф путин!20
14
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страна в света която да не се е борила за свобофата си срещу окупаторите си Всички бивши колонии са изгонили колониалистите Така ще стане и с руските окупатори Както немските фашисти бяха изгонени така и руските ще бъдат изгонени и ще плащат репарации
13
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако са убивали руснаци или цивилни , за да правят фейк пропаганда , не заслужават прошка, но ако пропеят, може даси изкупят половината вина
12
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не вярва на Русия и затова никога няма да се предадат. През 2014 г в Иловайск украинците се предадоха и бяха разстреляни след това. След тоя случай руснаците да не чакат някой да се предаде на Русия. Между впрочем командира който разстреля украинските войни в Иловайск беше един от убитите генерали в Украйна преди няколко седмици.
11
34
 
14
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Какво примирие от тези азиатски терористи! Лъжат до побъркване слугите на малкото злодейче с ботокса.
10
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна постояннополучава най-съвременни западни оръжия Украинците никога няма да се съгласят с тази окупация и постоянно ще атакуват руснаците с новите оръжия войната ще трае дълго Руснаците тепърва ще пострадат от икономичаските санкции и накрая *** ще бъде свален от самите тях
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството, че всеки ден чета едни и същи новини.
8
2
 
26
 
! Отговори
ДА преди 2 години
До Чичо Сам от Тексас--ама това НЕ Е ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ!Още повече;че завода и катакомбите под него са строени по съветско време!Има тайни там;дето трябва да излязат наяве!!!
7
4
 
34
 
! Отговори
До11 преди 2 години
И какво лъже #6 ?Мариупол е под руски контрол,освен ТКЗСто Азовстал-това не Ти харесва ,но ще трябва да свикваш оттук нататък,натам отиват нещата.
6
10
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Асан тя и женка ти така каза.
5
50
 
17
 
! Отговори
Начев преди 2 години
Защо тгряпбва да ви се предадат,бре,руски съвременни фашисти ?!Защото отбраняват Ро дината си,защото се борят за живота и щастието на своите семейства,защото искат да запазят цялостта на страната си ли ?! Отвратителни сте и скоро няма да сте симпатични на никого по света - анатема за вас !!! Смърт за окупаторите и агресорите !!! Слава на Украйна и нейния храбър народ !!!
4
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, че не иска да бомбардира завода, той е ОГРОМЕН, мисли после да работи за Донецк и Русия, да не е луд да го разруши .....Те тия или ще се предадат, или ще умрат от глад, толкоз.. Да се крият ония като мишки в тунелите под завода, бетер партизаните :)))
3
29
 
10
 
! Отговори
Чичо Сам от Тексас преди 2 години
Още едно доказателство, че когато си на чужда територия и най силния може да види зор
2
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ем неще войниците му да умират но и ракетите не пуща,е как ще стане тогава бе г-н Путин?
1
41
 
12
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Тия азовци от завода им строшиха нервите руски. А в началото казваха че са ултраси на шахтьор....е бая корави излязоха тия ултраси