Киев: Русия е загубила 22 100 военни от началото на нашествието

На кандидатите за военна служба обещават заплата и безнаказани грабежи
26 апр 2022 13:34, Елка Василева
189
Киев: Русия е загубила 22 100 военни от началото на нашествието
Снимка: архив, БГНЕС

Загубите на руските въоръжени сили от началото на нашествието в Украйна на 24 февруари възлизат на около 22 100 души, съобщи генералният щаб на украинските въоръжени сили, цитиран от украинските агенции УНИАН и Укринформ.

Освен това са унищожени 918 танка, 2308 бронирани машини, 416 артилерийски системи, 149 реактивни системи за залпов огън, 69 системи за противовъздушна отбрана, 184 самолета, 154 хеликоптера, 205 дрона, 1643 единици автомобилна техника, 76 цистерни, 8 плавателни съда, 31 единици специална техника и 4 тактически ракетни комплекса, добавя генералният щаб в пост във Facebook.

Още по темата
След катастрофалните загуби в Украйна руското командване се опитва по всякакви начини да привлече руснаците към военна служба, се казва в съобщение на главното управление на разузнаването на украинското министерство на отбраната, цитирано от Укринформ.

В поставените под контрол украински територии се извършва принудителна мобилизация на мъжете, а в централните руски региони на потенциалните кандидати за професионална военна служба "обещават висока заплата, социални придобивки и възможности за безнаказани грабежи и мародерство", според съобщението.

Украинската главна прокуратура съобщи днес, че подготвя обвинения във военни престъпления срещу най-малко трима руски пилоти, обвинени в обстрел на цивилни обекти в Харков и Суми, предаде Ройтерс.

Освен тях се подготвят обвинения срещу двама руски военни, обстрелвали с ракетна установка населени места в Харков, както и двама военнослужещи, обвинени, че са убили жител на Киев и изнасилили съпругата му. Заподозрените са уведомени за началото на процедурата. Някои от тях са в украински плен, а делата срещу други ще бъдат водени в тяхно отсъствие, съобщи прокуратурата.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка предизвика война в сърцето на Европа. Кървава братоубийствена война. Какво очаква Америка да получи в замяна. Аз мога да кажа за себе си. Изпитвам омраза и презрение към народа на Америка който със своето действие и бездействие подкрепя правителството и убийствата на славяни. Същото омерзение изпитвам и към марионетното българско управление.
148
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се противните нацисти и фашисти в ада да горите. Дори руснаците да напуснат ще имате гражданска война. Освен това хората в Европа и по света постепенно ще ви намразят дори в Америка. Пирова победа е сега.
147
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре ще се предадат, като кацнат брадърите в Киев. Те вече са там се, кой ще пука с ракетите, след като укрите не могат да се справят? Най- накрая си намериха повод как да стрелят срещу Русия. Избягаха от Виетнам, Ирак, Либия, Сърбия, Сирия, Афганистан... Сега ще бягат и от Украйна. Ама пък не им липсва самочувствие да се обявяват за победители. Относно загубите- Путин се отчита на Байдън всеки следобед. Зеленски е без загуби, те са зомбита, рамбита, спайдърмени и айрънмени и все....мени!
146
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
украинците ги броят от космоса, техните са чипирани и светят в зелено, руските жертви щото са без чип са в червено. Укро американско ноухау.
145
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А украинците са загубили 41 700 военни.
144
1
 
3
 
! Отговори
един преди 2 години
И на кого е нужно това? Защо трябва да има почернени майки и деца сираци, независимо от коя страна??? Спрете войната и преговаряйте за мир
143
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Зеленски нема лабаво,Украинските войници направо сложиха в джоба си бат Рамбо,най-интересното е как и кога сколасаха да преброят всичко това,явно те не се бият с Руснаците ами броят жертвите...
142
5
 
2
 
! Отговори
До Аз есмь царь преди 2 години
Атакуващия губи повече...
141
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече ги бият, толкова повече лъжат, само се замислете жертвите остават в територията на победилата страна, а досега само губят територии, че аджеба как успяха да ги преброят?!?
140
8
 
12
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
Украинските Клоуни няма да пишат толкова много. Те губят територии, хора, не могат да преброят загубите си и са ужасни. 7-10 пъти повече от руснаците
139
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те рашите са избили хиляди етнически руснаци в Донбас
138
11
 
9
 
! Отговори
Бесен преди 2 години
"Загубите на руските въоръжени сили от началото на нашествието в Украйна на 24 февруари възлизат на около 22 100 души" - това звучи като едно добро начало! Надявам се с доставката на ново тежко въоръжение украинците да се постараят повече!
137
4
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 144 преди 2 години
А руснаците делят на 10ка и излизат около 400-500 човека... Пълен смех. Загубите са им между споменатите цифри от Украйна и Англия, около 17к. Само като си спомня, че при потъването на Москва, загина само един...корабът!
136
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите в Русия не се поучиха от грешките си. За Путин, Украйна ще бъде новият Афганистан. Няколко поколения ще са нужни за да бъдат намалени омразата и отвращението, които бяха предизвикани от безумните действия на Путин спрямо Украйна.
135
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киев да не гледа в чуждото канче, а да разпореди на укрите да пуснат цивилните от Азовстал, а да не се крият зад тях като миризливи плъшоци.
134
0
 
14
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Ами аре давайте контра атака и до утре сте в Москва и свалете Путин и да се свършва войната...
133
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И 100 000 да умрат, *** няма да се трогне. Важното е до Русия да не достига информацията колко са жертвите.
132
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А Украйна колко е загубила? Ама честно.." - и Украйна горе долу толкова заедно с цивилните жертви.
131
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак 22 000 едва ли, но със сигурност са над 15 000, че Русия си призна за големия брой жертви. Обаче цивилни жертви Русия не дава. Руски деца и жени не загиват по полетата на Украйна.
130
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как па ги преброихте,бре? Бегахте по полето и влизахте в танковете ли?