Лондон: Няма да има ескалация в Украйна, Лавров се перчи

Украйна може законно да нанася удари по руски логистични линии
26 апр 2022 11:10, Елка Василева
217
Лондон: Няма да има ескалация в Украйна, Лавров се перчи
Снимка: архив, БГНЕС

Британският държавен министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи заяви, че не вижда непосредствена опасност от ескалация на войната в Украйна и определи коментарите на руския външен министър Сергей Лавров като перчене, предаде Ройтерс.

Още по темата
Лавров предупреди света да не подценява рисковете от ядрен конфликт и заяви, че доставките на оръжия за Украйна от страна на НАТО "по същността си" означават, че западният съюз води с Русия война чрез посредници.

"Подобно перчене беше запазена марка на Лавров през последните около 15 години, през които е външен министър на Русия", заяви британският политик пред Би Би Си. "Не мисля, че точно в момента има непосредствен риск от ескалация", добави той.

"Това, което Западът прави, за да подкрепи съюзниците си в Украйна, е много добре преценено. Всичко, което правим, е преценено, за да избегнем пряка война с Русия", добави Хийпи. Той подчерта пред телевизия "Скай нюз", че НАТО като организация не предоставя военна помощ, а в тези усилия участват и страни, които не са членки на Алианса.

Украйна може напълно законно да нанася удари по руски логистични линии и запаси с гориво и някои от оръжията, предоставяни от международната общност, имат обхват, който позволява да бъдат използвани срещу Русия, призна британският министър, но подчерта, че "няма нужда това да бъде проблем". Много страни по света използват оръжия, произведени в чужбина, но когато ги използват, по принцип не се обвинява страната производител, добави той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
3
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
НАТО е решено да води война с Русия посредством Украйна до последният украинец. Въпросът е - Какво ще прави НАТО когато свършат украинците ?
166
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де - срещу Русия са триста държави и извънземните! Как така най- калпавата армия в света не може да бъде унищожена вече два месеца? Нали американците имат супер яки оръжия за изпепеляване, знаят единствени в света как се използва ядрено оръжие пък едни ошмулени *** не могат да изринат? Кой сега е номер едно?
165
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Може ли някой - срещу Русия са САЩ, ЕС и Великобритания - това е целият ви свят! За останалите - неутралитет, което означава, че не са против Русия, а не против операцията. Въпреки всичко руснаците не са оставили без газ Европа! Сещингс? И само добре възпитаните привърженици на англосаксонците и Истанбулската конвенция си позволяват да обиждат опонентите си. Ама то простотията не ходи по гората...
164
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руснаците блъфират, западняците пък са калпава ракия
163
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавроф , ми ши са бийм с атлм щом искаш бедайба в лилавия венец
162
1
 
6
 
! Отговори
До 183 преди 2 години
Просвети ни от история, чакаме
161
4
 
1
 
! Отговори
До 181 преди 2 години
Ти си нямаш и понятие от история.
160
10
 
17
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама ако нацистка Уркиана "нанася удари по руски логистични линии и запаси с гориво", както си мечтае британският министър Джеймс (но не Бонд), то центърът на Киiв също ще бъде изтрескан в определен момент (даже май още тази нощ). След което може да се каже, че "няма нужда това да бъде проблем" (цитат на тоа същия).
159
11
 
25
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Както в цялата си история англо-саксите са врагове на славянските народи. Всички знаем зловещата им роля по време на нашето Освобождение. След това се съюзяват с Полша,но когато Германия нахлува в Полша се правят на разсеяни. Подаряват Чехия на Хитлер и т.н. Сега украинците им се радват,но и те ще ядат дебелия розов английски салам. Короната не прави нищо даром и ще чака подаръци.
158
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да не унищожим Москва и Петербург, срещу няколко американски и британски градове?
157
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров в целият цивилизован свят го вземат на подбив!
156
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От десетте най-многобройни по население държави в света, само САЩ налага санкции срещу Русия и подпомага украинските нацисти.
155
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англосаксонците срещу свободния свят - това е сега. Санкциите на англосаксонците срещу Русия не са подкрепени от Индия, Китай, Мексико, Бразилия, Аржентина, ЮАР, Индонезия и много други.
154
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще кажа на мама.
153
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ам че то водката е спекла мозъка на лаврията и той си плещи кръчмарски лакардии.
152
14
 
12
 
! Отговори
Може ли някой преди 2 години
загубеняк путинофил или русофил, да ми изброи поне пет държави в света които да подкрепят или които са на страната на агресорът Русия ? Питам сериозно българските червени и*д*и*о*т*и !
151
5
 
20
 
! Отговори
Блеър преди 2 години
Той и Блеър едно време каза, че в Ирак има химическо оръжие,а след 3 години и опустушавнето на Ирак,както и завземането на петролните полета каза, че се объркал.
150
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това никой не го е очаквал - че Русия ще изнудва света с газ, ще го плаши с ядрени ракети и ще убива и изнасилва мирни бременни граждани и гражданки. Пропагандата им пък ще твърди точно обратното -че руският войник е някакъв благороден воин. Да бе - хванат от село захлюпанка и виждащ за първи път в живота си превозно средство различно от танк ще бъде с висока нравственост. Друго си украинец, раснал в хутор в степта и пиещ само чиста горилка.
149
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това никой не го е очаквал - че Русия ще изнудва света с газ, ще го плаши с ядрени ракети и ще убива и изнасилва мирни граждани. Пропагандата им пък ще твърди точно обратното -че руският войник е някакъв благороден воин. Да бе - хванат от село захлюпанка и виждащ за първи път в живота си превозно средство различно от танк ще бъде с висока нравственост.
148
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците се превърнаха в някакви хвалипръцковци, на които целия свят се смее. Вижда се че нищо хубаво не носят никъде освен своите ракети, омраза и отмъстителност. Бяха уважавана страна, е не от всички, но примерно от българите, но са тръгнали по път, който ги води по-долу от животните. Скоро никой няма да ги иска, понеже нищо хубаво не носят, дори и Бог ще се отврати от тях. Мародери и изнасилвачи - кой иска такива.