Асен Василев и Александър Николов в Брюксел заради спирането на газа

Мотивът на Русия е, че България и Полша не плащат в рубли
28 апр 2022 08:20, Петя Славова
86

Министърът на финансите Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов трябва да пристигнат днес в Брюксел за срещи в Европейската комисия.
Още по темата


Посещението е свързано със спирането на доставките на газ за България от страна на "Газпром". Очаква се Василев да разговаря със зам.-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс.

След като вчера Русия прекрати газовите доставки за България и Полша с мотива, че двете страни са отказали да плащат в рубли, Европейската комисия заяви, че решението на Москва е изнудване и провокация от страна на Кремъл, а плащане в рубли противoречи на европейските санкции.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че в дългосрочен план ще се търсят нови доставчици, предимно на втечнен газ, и ще се работи за бързо преминаване към възобновяеми енергийни източници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е ясна. България е шут с който всеки може да си позволи шегичка, да го подритне, до го поощипе ...абе смях да стане. Шутът е безпомощен и безобиден. неговата работа е да е смешен. Ето това сте българите и държавата България погледнати през очите на чужденец
42
6
 
17
 
! Отговори
хм преди 2 години
Каква пародия на енергиен министър. Най-важното за него е да си сложи гел на косата сутринта и да си оправи прическата. Очаквали спиране на газта от Русия от няколко месеца и били подготвени, а Чирен пълен на 17%!!! Колко лесно беше, когато показваше мускули на гърба на един провинциален отбор, на който спря финансирането от 3-4млн.лева годишно. За трохите много курназ, а сега като страната губи милиарди, заради него, по-нисък от тревата.
41
11
 
4
 
! Отговори
Видял преди 2 години
Обиколил си на *** шортите.. В Русия като изключим Москва и Санкт Петербург /страшно скъпи за живеене/, останалата част епълна мизерия.Така, че тролчетата да не лъжат, а като е толкова хубаво там, прав им път.
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Илия Обиколил съм цяла Европа, Китай, Русия, САЩ и Украйна, Не е толкова зле в Русия, колкото се опитват да представят нещата. Даже по много неща е в пъри по-добре от България, европейските държави и САЩ.
39
1
 
7
 
! Отговори
Илия преди 2 години
До Анонимен Разбирам те напълно. Давай да бягаме в Русия, далече от ЕС и САЩ. Там хората живеят най-добре. Имат си всичко.
38
2
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Що харчат пари за Брюксел телефон немат ли на Урсула :)))
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство добре се грижи за народа си и си мисля си че скоро народа ще се погрижи също толкова добре за това правителствомисли някакви просто
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам някой да ми обясни защо ще плащам пак за същата руска газ, но 30% повече? Защо ще имаме инфлация в следващите седмици още 30% нагоре? Защото така повелява ЕС и САЩ ли? Абе Кокорчо, ти за и-ди-оти ли ни имаш? Пладнешки грабеж на бедния народ с благословията на ЕС и САЩ, така ли?
35
3
 
13
 
! Отговори
Тичайте при мама преди 2 години
Урсула да ви каже какво да правите, че инак сте гола вода.
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Александър Николов трябваше да си е дал оставката а не да ходи в Брюксел. Газовото храни ще в Чирен е пълно едва на 18%. Ако беше вярно, че са предвидили евентуално спиране на доставките от Русия трябваше да са го напълнили поне на 80%, като поляците.
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вярвам само на този човек:

"България е вече 100% енергийно независима, никой не може да ни спира кранчето или да ни извива ръцете. Страната ни става незаобиколим фактор на газовата карта в Европа. С нашите газови магистрали даваме възможност на всички да получават газ, а транзитните такси остават за българите 70 години напред".

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който огледа на място строително-монтажни работи на компресорната станция "Нова Провадия" по трасето на Балкански поток.
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като не искате да плащате в рубли ще плащате по скъпо с 30% пак руска газ.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да им го натикат още повече до сливиците, докато са там. И НА ДВАМАТА ОБРАТНИ!
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИ като си общност, защо Германия има газ? Защо Австрия ще плаща в рубли? Май не са много солидарни с теб? Ама това не ти е изгодно да го кажеш.
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо 4 държави от ЕС плащат за газа в рубли, а България не иска? Кой диктува за това?
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЗозоГермания има ли газ? Има! А ти нямаш. Повече не е нужно да се казва, ако имаш малко мозък в главата, ще схванеш.
27
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ния сме една общност европеиският съюз дестваме заедно в синхром,просто хората не искат да търгуват с руснаците и да си имат нищо общо с тях,прекалено солена ти излиза тяхната манджа.
26
12
 
4
 
! Отговори
Хичо преди 2 години
Няма значение дали сме в европеиският съюз или не,ния сме суверенна държава всеки сам може да решава за себе си бъдещето си,просто българите не искаме да търгуваме и да имаме нищо общо с тези.
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво им пречи да обърнат еврото в рубли и така да плащат. Нормално е Русия да иска да се плаща в националната им валута.
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи не искат да изпълнят условията на Русия но ще купуват от посредници с 30% по скъпо пак от руският газ Е ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е КОКОРЧО ОСТАВКА НЕЗАБАВНО КОКОРЧО КЪДЕ СА ТЕЧОВЕТЕ ОНЕЗИ 8 МИЛИАРДА ДАЙ ГИ ДА ГИ ВИДИМ ОСТАВКА НЕЗАБАВНО