Асен Василев и Александър Николов в Брюксел заради спирането на газа

Мотивът на Русия е, че България и Полша не плащат в рубли
28 апр 2022 08:20, Петя Славова
86

Министърът на финансите Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов трябва да пристигнат днес в Брюксел за срещи в Европейската комисия.
Още по темата


Посещението е свързано със спирането на доставките на газ за България от страна на "Газпром". Очаква се Василев да разговаря със зам.-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс.

След като вчера Русия прекрати газовите доставки за България и Полша с мотива, че двете страни са отказали да плащат в рубли, Европейската комисия заяви, че решението на Москва е изнудване и провокация от страна на Кремъл, а плащане в рубли противoречи на европейските санкции.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че в дългосрочен план ще се търсят нови доставчици, предимно на втечнен газ, и ще се работи за бързо преминаване към възобновяеми енергийни източници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
25
 
! Отговори
Айчо преди 2 години
Плащането в рубли нарушавало едностранните европейски санкции . А ответните Руски санкции са да плащаме в рубли . И кой е в по изгодна позиция тоя дето продава или този дето няма газ и търси да закупи ? Тъй че или рубли или няма газ от Русия а само от където си искаме
2
3
 
24
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
ОСТАВКА
1
6
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Асене, пари нема , действай! И без това си "мека китка". Може малко да те заболи, но си струва да го направиш за България и българите.