ЕС иска пълен отказ от руския петрол до края на годината

Предложените ограничения подлежат на промяна
1 май 2022 14:14, Петя Славова
95
ЕС иска пълен отказ от руския петрол до края на годината
Снимка: БГНЕС

Страните от ЕС възнамеряват следващата седмица да се споразумеят за пълен отказ от доставките на руски петрол до края на годината. Дотогава ЕС планира да въведе постепенни ограничения.

Това съобщи агенция Bloomberg , позовавайки се на източници. Според агенцията решението за нови ограничения, които ще бъдат включени в шестия пакет от санкции на ЕС срещу Русия, може да бъде взето следващата седмица.

Въпреки това, подчертават от агенцията, предложените ограничения все още не са официално предложени и подлежат на промяна. ЕС ще призова също за изключване на повече банки от Русия и Беларус, включително Сбербанк, от международната междубанкова разплащателна система SWIFT, казаха събеседниците на агенцията, цитирана от медиите в света, предава БГНЕС.

Освен това страните-членки на ЕС планират да обсъдят ограниченията за предоставяне на консултантски и облачни услуги и закупуването на недвижими имоти. Лични санкции могат да бъдат налагани и на военните, предприемачите и свързаните с тях лица.

Според източници на Bloomberg някои страни от ЕС настояват за затягане на съществуващи ограничения върху морската търговия и пристанищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: УкрайнапетролРусияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
5
 
! Отговори
11 преди 2 години
Тия са луди!
74
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82 Установил съм, че когато не се подаваш на тролействането на русофилите и желанието им да драскат руските опорки рЕзко спада. За разлика от цените, които рЕзко се повишават заради нападението на господарите им над Украйна.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знам, че няма да ти е лесно ..... - дори не правиш разлика между твърдения и доводи. Лаете си там със заучени твърдения поради интелектуална импотентност. Или срещу заплащане...
72
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 79 Неграмотните руски опорки са очаквани, но не променят нищо. Причината за повишаващите се цени е нападението на русНАЦИте над Украйна. Ако искаш да се пенявиш за тях - при Путин. Знам, че няма да ти е лесно .....
71
0
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До ТатоДа, ама в Русия цените не са мръднали и са бетон, ама друг път. Всички обедняхме, заради специалната военна операция.
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78 - И Ирак, и Сирия, Либия, Сърбия - все суверении държави сравнени със земята от иначе "демократичния" Запад. Това, че никой от такива като теб дори не си прави труда да направи аналогия между това което се случи в изброението страни и това което се случва в Украйна, показва само едно - отсъствието на всякакъв личен морал в мненията които изказвате. Промити мозъци, чийто живот е оцветен от пропагандни лозунги.
69
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 76 "защото се надява, да отслаби Русия достатъчно." Защото Русия нападна и разрушава една суверенна демкратична държава. Другия път пробвай да кажеш истината. Знам, че не сте свикнали, но, какво да се прави ...
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газпром е изнесъл 22% по-малко газ от същия период за миналата година, независимо, че е увеличил износа на газ към Китай с 60%. Задава се ГЛАД в Морррддор. :)))))
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩО ли се отказва да купува от Русия? М? - защото се надява, да отслаби Русия достатъчно, за да може после да си присвои със сила същите ресурси, от които уж сега може да се откаже. В основната на западната и в частност англосаксонската нетърпимост към Русия, никога не е ставало въпрос за морал, справедливост или емоции - крайната цел винаги е била ресурсите. И това е нещо, което промитите мозъци не схващате - че, тая моралистика риторика няма нищо общо със истинските мотиви на богатите.
66
0
 
9
 
! Отговори
мак преди 2 години
Това ще доведе до липса или недостиг на газ, горивата, и скъпотия. Но те ща са демократични, нали. И в крайна сметка ще се окаже, че ес ще страда повече.
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 71: Западът не е елият свят, това че с десетилетия си е бил присвоил да налага своите ценности на останалите страни не променя факта, че като територия и като население, Западът е по-малката, а не по-голямата част от целия свят. Така, че тая теза можеш да я хвърлиш на ***.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 "Цените се увеличават заради Западния елит, който се отказва да купува евтино ресурси от Русия," Хммм, а ЗАЩО ли се отказва да купува от Русия? М?
63
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 "не, не сме "русофилчета"," Ооох, не са русфилчета, просто симпатизират на руските терористи. Иначе "мислят". Усилено. И не разбрахте ли, че българите не се интересуват от вашите "радини вълнения" с цените. Цените навсякъде се увеличават заради руското нападение и терор в Украйна. Докато руснаците не бъдат изритани оттам, цените ще са такива.
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68, нормално е да растът цените, война е, когато има война това става, и войната не я започна нито запада нито България, или ти смяташ че целия свят трябва да седи и да гледа безучастно руските безчинства, понеже видиш ли требвало бензина да е 50 стинки по-евтин
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуственото Поддържане на Долара - Приключи
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС със своята заплата могат да си позволят всякакви волности , а накрая Бедняците ще им плащаме егото, че даже и няма да можем да им и угодим !!!!! Болен Здрав ще Носи !
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66 - не, не сме "русофилчета", а сме мислещи. Нещо непонятно за теб. Отново си се изходил с нулеви аргументи. *** ли си да не можеш да видиш, как с всяка следваща санкция, цените растат? Или ти е достатъчно да ти кажат медиите, че сме все по-добре и по-добре. *** ли си или просто се правиш на такъв? Да наречеш някой "русофил" не доказва нищо..освен собствената ти ограниченост
58
3
 
11
 
! Отговори
Тато преди 2 години
Докато не ни оскъпят живота 5рно няма да мирясат краварите..
57
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 64 "не можете да схванете, че да виждаш лудостта на Запада, не означава да харесваш Русия." Обаче по една "случайност", всички, които твърдите за "лудостта на Запада" сте русофилчета. Иначе "не означава" това, нали? :)
56
2
 
3
 
! Отговори
Белата Златка преди 2 години
Всички волю-неволю ще плащат в рубли!Ще станат рубладжии като мен!За да има и за мен и за Гаджева нещо,де.Все пак други доходи нямам.