САЩ: Путин не може да си позволи да загуби войната срещу Украйна

Руският президент "удвоява" атаките
318
САЩ: Путин не може да си позволи да загуби войната срещу Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин "удвоява" атаките на Русия във войната в Украйна, въпреки международните санкции, които са наложени на страната му. Това твърди директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс. Той присъства на събитие на Financial Times във Вашингтон.

"Путин е в настроение, в което не вярва, че може да си позволи да загуби тази война. Мисля, че в момента той е убеден, че засилването на атаките все пак ще му позволи да постигне някакъв напредък".

Бърнс също изрази загриженост, че излезлите наяве разузнавателни данни, които САЩ са дали на Украйна, е „безотговорен“ и „много рисков“ акт, тъй като биха могли допълнително да разпалят напрежението с Русия.

ЦРУ не вижда признаци, че Русия се готви да използва тактическо ядрено оръжие в конфликта в Украйна, каза още Уилям Бърнс.

„Ние не виждаме на този етап, като разузнавателна служба, никакви конкретни доказателства, че Русия подготвя разполагането или дори потенциалната употреба на тактически ядрени оръжия“, каза той по време на конференция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо,вие янки пращайте оръжие.Колкото се може повече.Само че руснаците по въздух,вода и суша сринаха всичко.Нещо ако измислите под земята да пристига ще е добре.
106
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Някои пишат, че руснаците не искат да живеят в демокрация и за това си избират Путин. Преди 2 месеца гледах интервю на един журналист с Борис Джонсън , в което премиера каза, че хората се заблуждават като мислят,че живеят в демокрация. И аз така мисля, че за обикновения човек демокрация никога не е имало и че думи като свобода, свободна воля, свобода на избора, свобода на печата, неприкосновеност на личността и имуществото му , са кухи понятия, но вършат работа на власт имащите.
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИнХП,питай ЦРУ.Ще ти отговори.
104
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не се напряга и използва не повече от 100% от военните и въможности.
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вчера Байдън проведе телефонен разговор с директора на ЦРУ Уилям Бърнс, началника на националното разузнаване Аврил Хейнс и министъра на отбраната Лойд Остин и им каза, че изтичането на информация относно сътрудничеството на американското разузнаване с украинците трябва да спре,защото те пречат на целите"Какво изтичане на информация...даже на български директора на ЦРУ съобщава вечерния отчет за днес.
102
1
 
3
 
! Отговори
124 от Ямб.Църв. преди 2 години
Ами имам пост-ковид синдром.Проспериращ от ден на ден .На татко си вече викам леля.За това правилно си преценил,че от ден на ден ,все повече "умни " неща измислям!
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двама се карат,а трети печели;)
100
2
 
2
 
! Отговори
Тиберио Грациани преди 2 години
Според експерта, ако някои територии, които в момента са под суверенитета на Киев, влязат в орбитата на граничещите държави, които са членки на НАТО, тогава от геостратегическа гледна точка е очевидно, че алиансът ще продължи напред и ще се разшири още повече към Русия. Той обясни, че тези твърдения са породени, наред с други неща, от редица исторически причини, дадени от националисти в съседни на Украйна страни.
99
2
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
До Асан-----ами да му мислят Русия и Китай.
98
4
 
6
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До Ямболски цървулБате зарежи, на тебе не ти се полуват нещата. С всеки измънал ден все по-големи "умнотии" ръсиш. Направо се завивай през глава. то бива да си умен ама чак пък толкова
97
17
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
СЛАВА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! ТРИПРЪСТИЕ ЗА САЩ И ЕС!
96
3
 
13
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
Вова Атома: Шойгу, колко танка имат укрите? Шойгу: 870 от 540 в началото.
95
13
 
8
 
! Отговори
Z преди 2 години
Що е то - мъничко , зеленичко и национален предател? Володимир Зеленски! Слава Кокаини!
94
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Украинският флаг отново гордо се вее над общината.Комунисти,русофили пикат газ.
93
14
 
7
 
! Отговори
Z преди 2 години
Мариопол е прочистен! Другата седмица да се готвят следващите! Слава Кокаини!
92
6
 
5
 
! Отговори
Параграф 22 преди 2 години
"Преразпределението на територията на Украйна в полза на западните държави е възможно и би било от полза за НАТО, казва президентът на Международния институт за глобален анализ Vision & Global Trends, политологът Тиберио Грациани."Преди 5 часа е публикувано!А честито на украинците!Ето ви НАТО!
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шин Фейн спечели изборите!
90
4
 
8
 
! Отговори
рубашка преди 2 години
До факт. Ха-ха-ха, нещо яко си объркал фактите. Само Первий канал ли гледаш?
89
11
 
13
 
! Отговори
Z преди 2 години
Русия ще победи изтрийте си го от глупавите кратуни че ония украинци ще победят....
88
13
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
САЩ.Ко? Моля?А? ......Путин,ако искаше можеше да срине Украйна за една седмица(както правиха САЩ при всичките им налагания на "демокрация").Обаче той е хумоФил .А освен това,него го интересува югоизточна Украйна,а не цялата!