Тъжната равносметка: Поне 2345 са жертвите на войната в Украйна

Сражения има в Херсон, Николаев, Одеса.
8 май 2022 20:35, Петя Славова
111

Продължават ожесточените боеве в Източна Украйна. Сражения има в Херсон, Николаев, Одеса. Десетки загинаха след като руски ракети удариха училище в град Белогоровка в Луганска област. В подземието на сградата са се криели от бомбите много местни хора, предава Bulgaria ON AIR
Още по темата

Взривът събаря сградата и избухва пожар. В този момент в мазето на училището са се криели около 90 души. Около 30 от тях са спасени изпод развалините. Три часа е отнело на пожарникарите, за да потушат пламъците. Белогоровка се намира близо до контролирания от правителството град Северодонецк, където в предградията се водят тежки боеве.

А в Мариупол бяха евакуирани всички жени, деца и възрастни от завода "Азовстал" – последната украинска крепост в пристанищния град.

"Спасихме повече от 300 жени, деца и възрастни, изведохме всички цивилни от Азовстал. Сега се подготвяме за втория етап от евакуацията – да изведем тези, които са ранени, нашите военни, нашите герои, които защитават Мариупол", каза президентът Зеленски.

В металургичния комбинат остават последните украински военни, които продължават да се борят при екстремни условия.

От началото на инвазията на 24 февруари ООН регистрира най-малко 2345 цивилни загинали и близо 3000 ранени в Украйна. Твърди се, че над 12 милиона души са напуснали домовете си от началото на войната. А по данни на Москва малко повече от 1 милион души, сред тях 205 000 деца, са преминали на руска територия.

Лондон и Берлин обявиха нови пакети финансова помощ за Киев. А украинският президент Зеленски ще участва във видеоконферентна връзка на срещата на Г7.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин нареди Русия до С.Корея и Иран Жалко за малкото нормални руснаци
47
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Турско робство ни освободи Русия , а от Русия ще ни освободи натовска Турция , като наш съюзник Ето така се обръща историята
46
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще свърши пред военния трибунал в Хага
45
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали бяха десетки хиляди до вчера? Пропагандните медии на запада яко си противоречат. Щом са само толкова ,какво се газирате ? Стискам палци на Путин да размаже нацистка Украйна!
44
22
 
14
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Путин е пътник. Ще остане в историята като убиец на православни славяни и военни престъпник като Хитлер
43
8
 
14
 
! Отговори
Deutsches Maedel преди 2 години
Ще умрат много повече заради всичките иконимически проблеми, коитоси създаваме заради окрайна. На мен не ми дреме, но ще ме удари по джоба.085
42
7
 
16
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Абе два месеца война и агресия, а цивилните жертви все около Донецк и Луганск!? Авдеевка, Крематорск, сега Белогоровка. Няма ли един да зададе въпроса по телевизора: дали пук украинската армия не трепе цивилни?
41
10
 
17
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 години
АКо Укрите не бяха взимали цивилни за жив щит жертвите щяха да са под 1000
40
12
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Бре таз война няма да свърши скоро! Просто е путин няма вече ходове! Сега той в лицето на целия цивилизован свят е военно престъпник! Отделно, че не си мислете, чехамериканците няма д пращат уръжия на украйна! Както и *** американците ще пращат и свой хора и свой уружия, че и други наемцити ще пращат да се бият в украйна! Просто е кой ще издържи! И не виждам как русия ще издържи! нямат пари нямат такова производсттво както запада! Отделно, че и хора нямат! А като нямаш пари да плащаш то ...!!
39
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко са жертвите във Виетнам, Камбоджа, Ирак, Сирия, Афганистан? Хубаво е да се направи равносметка за жертвите от войните на САЩ в света и какво спечелиха те от тези войни! Колкото до жертвите в Украйна някой пише ли колко са жертвите в Донбас. Някой пише ли за това колко хиляди деца в Донбас са родени в мазетата и до преди два месеца и не бяха виждали дневна светлина?!! Някой пише ли колко хиляди от мирното население на Донбас са загинали или осакатени от ежедневните бомбардировки?!
38
6
 
19
 
! Отговори
МАРИЯ преди 2 години
Повечето от тези цивилни жертви са убити от Украинците.
37
8
 
11
 
! Отговори
Татул преди 2 години
За три месеца война и то предимно в населени райони, при всичките тези интензивни бомбардировки 2500 цивилни жерви. От тези съм сигурен, че най малко половината са резултат от обстрелите на укрите. Не може да не се признае, че руснаците пипат внимателно. Ако бяха Краварите досега да са сринали всичко. Помня какво беше в Сърбия, Сирия и Ирак. Дори у нас падаха ракети.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Zеленски твърди че загинали са стотици хиляди. Вероятно има предвид армията си.
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите също дадоха близо 2500 цивилни жертви,да ама Клинтън и сие партньори ги водиме "освободители"
34
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сигурност са много повече. Това което направи путлера беше голяма глупост, 2022 е , и хората ценят живото и свободата. Русия е с разбирания от миналия век, дано да тръгне и тя по един по-добър път, а не да краде народа си, да си прави дворци и да купува яхти и да замазва положението с агресия.
33
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много жалко за народа на Украйна, че допусна да бъде управляван от фашисти и се стигна дотук. Ако не бяха забранявали на хората да говорят на родния си език и не 0яха изгорили живи 60 човека в Одеса, може би нямаше да се стигне дотук. Единственото решение оттук нататък е продължаване на Специалната операция на Въоръжените сили на Руската Федерация до пълна денацификация и демилитаризация на Украйна.
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Как не чух един западен или американски политик да настоява за мирни преговори" - пусни си в тубата: The answer to war is not more war - Clare Daly да видиш прословутото излизане на Джамбазки от европейския парламент. Това, което не се казва по телевизията е, че причината да напуска залата е че ирландката Клейр Дели го прави на 2 стотинки пред целия парламент относно желанието му Е.С. да праща оръжия на Украйна.
31
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво да кажем за 200 000 цивилни в Ирак за 2 години??? Тая демокрация не е като диктатурата на Путин. Путин е слаба ракия - само 2345.
30
7
 
14
 
! Отговори
Д-р Путин ще лекува преди 2 години
""С Нато и фащ да се приключва, че да се успокои светът най- после!"............... в частност и с укрофашагите и наркоманчето също трябва да се приключва!!!Да.... Това е решението, но това е тежко злокачествено образование и трябва сериозно оперативно лечение и.... и доктор Путин вече започна ампутацията!!!!
29
7
 
15
 
! Отговори
един преди 2 години
Как не чух един западен или американски политик да настоява за мирни преговори. Явно всички искат войната да продължи и да има жертви, бедност, глад