Предали ли са се защитниците на Мариупол в Азовстал?

Москва и Киев в спор
176
Предали ли са се защитниците на Мариупол в Азовстал?
Снимка: БГНЕС/ЕПА

„Вражеска групировка с бял флаг“, вероятно последните защитници на Мариупол, излезе на пътя, където бяха евакуирани цивилни от стоманодобивния завод Азовстал в град Мариупол. Това съобщи командирът на руските сили в Мариупол.

Александър Ходаковски, който ръководи батальон "Восток", каза, че това е първият "контакт лице в лице" с украинците, осъществен през "цялото време на блокадата на Мариупол". Информацията е публикувана в канала му в Telegram, предаде NBC. Командирът добавя, че предалите се украинци са приети от руски войници.

Полк Азов обаче, последните защитници на Мариупол, които защитават обширната зона около централата, отрече някой от тях да се е предавал. В съобщението на Азов се уточнява, че бели знамена са били използвани и от двете страни за евакуация на цивилни от района.

Информацията и на руските, и на украинските военни, не може да бъде потвърдена от независим източник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
13
 
52
 
! Отговори
Асен преди 2 години
УКРАИНЦИ , ЧЕМОДАН , ВОКЗАЛ И УКПАЙНА ! ТАМ ВИ Е МЯСТОТО СРЕЩУ АЗОВЦИТЕ И БАНДЕРОВЦИТЕ ! БРАНЕТЕ СИ РОДИНАТА , А НЕ ДЕЗЕРТИРАЙТЕ ! ОМРЪЗНАХТЕ НА СВЕТА !
117
15
 
66
 
! Отговори
КИРИЛ преди 2 години
ОХ , ОМРЪЗНА НИ ОТ ЗЕЛЕНОТО УКРАИНСКО ЧУДОВИЩЕ , КОЕТО РЕВЕ ЗА ОРЪЖИЕ САМО ! МИР С ОРЪЖИЕ НЕ СЕ ПОСТИГА , *** ?ВСИЧКИ ЗНАЯТ , ЧЕ АЗОВЦИ ДЪРЖАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ , КАТО ЖИВ ЩИТ !
116
26
 
9
 
! Отговори
Бай Геле преди 2 години
До $$$??? ...: Зеленски ще подписва капитулацията догодина в Кремъл и след това ще има военен парад на "Червения площад". От руска страна, обаче не знам кой ще я подпише. Аз залагам на Гиркин.
115
14
 
57
 
! Отговори
$$$??? провалил се преди 2 години
Къде ще ходят тези ?Или смърт от глад или дигат ръцете и отговарят за престъпленията които са извършени от тях.Руската армия няма да допусне някой да избяга от военният трибунал.ИЗБООРА Е ТЕХЕН.Безнаказан геноцид няма.За това да молят Зеленски да подпише КАПИТУЛАЦИЯТА и да влиза в затвора Вече е време да приключи с този цирк Живота не е парад и сцена на която да демонстрираш своите НЕОНАЦИСКИ желания.
114
17
 
82
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Кви защитници бе де би ли! Цивилните разправят, че са ги гонели от жилищата обирали са ги и после са им палили домовете!! Зел ко ли ви подшушна че са защитници! Не му вярвайте, той е на на р ко *** н направил си е видеа как се е на дру сал с *** ги стр алки на президентското бюро! По- жал ък президент от него е само един дето заспива докато говори и се здрависва с невидими приятели!
113
19
 
9
 
! Отговори
Бай Ставри. преди 2 години
До "Агресори мечтатели" бързо се върни на село в 1 клас. Научи се да пишеш!!!!!!!Простотията българска, край няма!!!! Марш на село!!!!!
112
10
 
4
 
! Отговори
До 112 преди 2 години
НА НА НА! Нещо не си разбрал. Не е втора армия в света, а втора армия в Украйна.
111
4
 
32
 
! Отговори
До 123 преди 2 години
Змияр, нещастен що скверниш името на пророчицата !Като си толкова еркек, обличай униформата и заминавай дасе биеш на украинска земя: https://disk.yandex.ru/i/6-WtdnT_vrCT_w
110
76
 
20
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Украйна никога няма да се предаде. И така до края на агресора.
109
10
 
58
 
! Отговори
Пачо преди 2 години
Пеговори. Преговори е имало. През главата на Киев. Азовци и ВСУ разбраха какво им готвят техните когато заявиха че повече цивилни в комбината няма.
108
45
 
9
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Срещнаха се , прегърнаха се, запяха и седнаха на маса да се почерпят! - откъси от руски медии!
107
0
 
44
 
! Отговори
svetlina преди 2 години
Ала , бала, бла, бла за какво ли я пишете тази новина, като не сте наясно каква е истината.
106
64
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тия от Азов не бяха ли ултраси (футболна агитка), явно втората армия в света не може да се оправи с една футболна агитка. Смях"..................... Футболна агитка? Дали не беше по-добре, преди да пишеш, да вземеш да попрочетеш нещо кои и какви са Азов? Или твоята работа е чукча не читатель, чукча писатель
105
58
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от Азов не бяха ли ултраси (футболна агитка), явно втората армия в света не може да се оправи с една футболна агитка. Смях.
104
15
 
90
 
! Отговори
Клецет преди 2 години
До 114 за разлика арабските бежанци нищо лошо не са сторили в България не закачиха своите знамена не ритаха българите по протестите не правиха демострации в България с една дума се държаха по-цивилизован от самите украинциУкраинците вечно недоволни като че ли и ние сме им длъжни за нещо има видеа украинци които получавали социален обед който после го изхвърлят в *** има българи днес не могат да си да си купят и един хляб украинците защо отиват да получава храна при случаи че ще я изхвърлят
103
17
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
''Тайното оръжие'' на укронацистите излезе на светло в буквалния смисъл на думата.Жени,майки с невръстни деца и немощни старци удържани като''ЖИВ ЩИТ''от Азовците,най-накрая бяха допуснати да излязат на свобода.Добре,че присъстваха емисари от ООН и западни журналисти та нямаше как да скрият истината.''Азовци'',''Айдаровци''и т.н.''овци'' са такива навсякъде на бойното поле в населените места.Силни,но зад гърба на невинни жени и деца.ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ ''ГЕРОИТЕ''.С НАСТУПАЮЩИМ.
102
111
 
29
 
! Отговори
Хахаха русЛъжа! преди 2 години
Героите на Украйна и целия цивилизован свят, не са, се предали и няма да се предадът! Има достатъчно информация от много източници и в 21 век, русПропагандата е за русроби и Zомбита. Азоф и морпехотата се държат в Азофстал и всеки опит на русфашистите да превземат Азофстал, завършва с много жертви в жива сила. Слава Украину!Героим слава!
101
70
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вида: даже много ми е кеф че има украински ,а не мангало-арабски бежанци .даже вече имам колеги украинци
100
66
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният руско-фашистки фейк
99
88
 
32
 
! Отговори
Три(3) месеца ! преди 2 години
Втората армия в света не може да превземеедно хале на завод ! Смех, направо си умрех !