Директорът на "Роскосмос": Ядрените оръжия на Русия ще унищожат НАТО за половин час

Рогозин атакува намесата на Илон Мъск във войната
11 май 2022 13:34, Нели Христова
998
Директорът на "Роскосмос": Ядрените оръжия на Русия ще унищожат НАТО за половин час
Снимка: БГНЕС

Държавите от НАТО могат да бъдат "унищожени" от Русия в рамките на половин час в случай на ядрена война, заяви ръководителят на руската космическа агенция в провокативно изявление. 

Дмитрий Рогозин, 50-годишният ръководител на "Роскосмос", е известен със своята шокираща реторика.

В последните си коментари, направени в редица публикации на руски език в неговия канал в Telegram, той не уточнява дали говори за отделни страни от НАТО или за всички тях.

Рогозин също така обвини НАТО, че води война срещу Русия и представи собствената си дефиниция за руската "специална военна операция" – термин, използван от президента на страната Владимир Путин за обозначаване на инвазията в Украйна.

Още по темата

"В ядрена война страните от НАТО ще бъдат унищожени от нас за половин час", казва той. "Но не трябва да го допускаме, защото последствията от размяната на ядрени удари ще повлияят на състоянието на нашата Земя."

Следователно, казва той, Русия ще трябва да "победи този икономически и военно по-мощен враг" с конвенционални въоръжени средства.

"НАТО води война срещу нас", заявява Рогозин в друг пост в Telegram. "Те не го обявиха, но това не променя нищо. Сега е очевидно за всички. Това е война за истината и правото на Русия да съществува като единна и независима държава."

"Самото съществуване на отделна от Русия Украйна неизбежно ще я превърне в анти-Русия и трамплин на Запада за агресия срещу нашия народ. Ето защо това, което наричаме специална военна операция, далеч надхвърля първоначалното си значение и география", добавя той.

В друго изявление Рогозин атакува технологичния магнат Илон Мъск, заради това, че е "замесен в снабдяването на фашистките сили в Украйна с военно комуникационно оборудване" и казва, че ще бъде държан отговорен за действията си. Мъск, в загадъчен пост в Twitter, спомена за "умиране при мистериозни обстоятелства" само часове преди забележките на Рогозин.

Преди всичко това Рогозин заяви, че "Роскосмос" ще напусне Международната космическа станция и разкритикува санкциите, наложени на Русия.

Коментарите му за страните от НАТО дойдоха ден преди военната техника на Москва да премине през Червения площад в града за годишния военен парад за Деня на победата.

Наблюдавайки парада, Путин нападна страните от НАТО за поемането на контрол върху територии, съседни на Русия. Той също така заяви, че Западът се готви за нахлуване в руските "земи" и че "враговете" са се опитали да използват "терористи" срещу тях.

"Видяхме разрастване на военната инфраструктура, работещи стотици военни съветници и редовни доставки на модерно оръжие от НАТО. Нивото на опасност се увеличаваше всеки ден", каза Путин. "Русия даде превантивен отговор на тази агресия", в това, което той определи като "принудително, навременно и единствено правилно решение на суверенна, мощна и независима страна".

В момента Русия се фокусира върху операции в източния индустриален център на Украйна, Донбас, където подкрепяните от Москва бунтовници се бият с украинските правителствени сили от 2014 г., когато Кримският полуостров на Украйна беше анексиран от нея.

Руските военни превъоръжиха и снабдиха силите си, след като ги изтеглиха от райони близо до столицата на Украйна Киев и други региони на североизток на страната и ги преместиха в Донбас.

Това се разглежда като очевиден опит за обкръжаване и унищожаване на най-способните и опитни украински войски, съсредоточени там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


998
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
657
3
 
30
 
! Отговори
мхммм преди 2 години
великая и могучая един завод не може да превземе европа и америка щели да нападат ами къде ще живеят децата и любовниците ви
656
3
 
27
 
! Отговори
тез преди 2 години
нямат връзка с реалността или просто приказват глупости да си повдигат морала някак
655
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и Киев щеше да падне за ден, ама...
654
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като му видиш подпухналото от алкохола лице и ти става ясно как може да дърдори такива глупости. Не знам дали има и една полувярна дума във всичко написано.
653
2
 
33
 
! Отговори
Ямболлия преди 2 години
С тези заплахи на висш ръководител от Русия,говори за пулна духовна деградация на него и тези които са го избрали,т.е. руския народ. Срам за Човечеството в 21 век,че все още има такива безмозъчни индивиди в човешки образ. За съжаление и у нас има такива които подкрепят такъв апокалипсис..
652
1
 
16
 
! Отговори
Ох ли преди 2 години
Абе този добре ли е бре Кой ще го чака половин час Хората за три минути деца правят а той бълнува половин час
651
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога почват да текат тия 30 мин щото вече 75 ден текат 3те дни за превземане на украйна????
650
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато си жалък и нямаш нищо друго плашиш с ядрена война, точно като Северна Корея. Само че от другата страна също има ядрено оръжие и тези глупости на пропадналите алкохолици не хващат дикиш.
649
2
 
28
 
! Отговори
психика преди 2 години
Всеки ,който мисли и говори за ядрена война , като даже и заплашва с нея е увреден , болен човек, на който мястото е в специализирано лечебно заведение. Трагедия за целия свят е,че такива хора управляват най-голямата държава в света. Трагедия е за България,че има около 10-15 ПРОЦЕНТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НИ, КОИТО МИСЛЯТ ПО ПОДОБЕН НАЧИН! ЗАТОВА СМЕ БЕДНИ, ЗАЩОТО СМЕ ПРОСТИ, БОЛНИ И УВРЕДЕНИ!
648
9
 
39
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Пропадналите руски алкохолици дали могат да мислят за нещо друго, освен за унищожение?
647
4
 
21
 
! Отговори
ники преди 2 години
До умника, дрънкащ за това, че са копирали схемите на чиповете. Ако ще и да си ги разпечатат на тоалетна хартия, тия схеми друго не може да направят. Единствената фирма, която произвежда съвременни машини за чипове, се намира в Нидерландия. Каквото и да имат Китай, ако се спре поддръжката на тези машини, машините до година-две стават купчина желязо. А Расията няма такива машини и си няма ни най-малка представа как се произвеждат чипове.
646
6
 
25
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Ядрените оръжия - това са същите тия ракети, на които руските космонавти бяха пробили дупки в корпусите, за да заковат с пирони портрета на Пу?
645
2
 
36
 
! Отговори
Хм Хм преди 2 години
До АнонименАбе, господин Разбирачев. Не си ли чел, че дори да взривиш ядрени бомби на своя територия ще пострадат и другите?Русия е толкова напреднала, че автомобилостренето й е от миналия век.Пък ако се наложи да направат смартфон със собствени части, то повярвай ми ще е голям колкото Лада.
644
37
 
9
 
! Отговори
За България преди 2 години
Русофобчета, как не ви стана ясно, че ние Българите подкрепяме руснаците, не защото Русия някога ни е спасила, не защото ни липсва комунизма, не е и заради културата ни, която е доста близка, а защото не смятаме, че ФАЩ някак си могат да правят каквото си решат в целия свят безнаказано!
643
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За два дни в Киев и един обратно до Масква в ковчези.
642
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е прекалено голяма за да бъде унищожена от технологично по-изостанали и военно по-слаби държави и блокове като НАТО. Ядрения арсенал на САЩ, Британия и Франция са технологично изостанали за съвременната ПРО система на Русия. Русия ще разбере поне 10 минути по-рано за изстрелване на ракети и ще отвърне с унищожителен удар. Руснаците намекват че системата е автоматична което говори че при изстрелване на ракета дори с конвенционална бойна глава ще последва ответен ядрен удар.
641
10
 
29
 
! Отговори
дрън дрън преди 2 години
на пияна руска рашка, руските ракети дори няма да излетят,а руското блато ще бъде изтрито от лицето на земята за добро на човешката раса, и руския шовинизъм няма да дърпа прогреса на човечеството назад
640
5
 
35
 
! Отговори
! преди 2 години
Погледнете пиянската физономия на този "рУководитель". Такива п.л.у.ж.е.ц.и управляват раZZия.
639
8
 
30
 
! Отговори
Биде преди 2 години
Пък ния от Щатите ш'изравним Русия за 15 мин.
638
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофили какво ще кажете за нападението над Варна през 1914г. или нападението над Балчик през 1916г., а за 5 септември 1944г., за нападението над България от княз Светослав,за непризнаването на Съединението и Независимостта от страна на вашата възлюбена русия? 100% никой русофил няма да отговори.