Директорът на "Роскосмос": Ядрените оръжия на Русия ще унищожат НАТО за половин час

Рогозин атакува намесата на Илон Мъск във войната
11 май 2022 13:34, Нели Христова
998
Директорът на "Роскосмос": Ядрените оръжия на Русия ще унищожат НАТО за половин час
Снимка: БГНЕС

Държавите от НАТО могат да бъдат "унищожени" от Русия в рамките на половин час в случай на ядрена война, заяви ръководителят на руската космическа агенция в провокативно изявление. 

Дмитрий Рогозин, 50-годишният ръководител на "Роскосмос", е известен със своята шокираща реторика.

В последните си коментари, направени в редица публикации на руски език в неговия канал в Telegram, той не уточнява дали говори за отделни страни от НАТО или за всички тях.

Рогозин също така обвини НАТО, че води война срещу Русия и представи собствената си дефиниция за руската "специална военна операция" – термин, използван от президента на страната Владимир Путин за обозначаване на инвазията в Украйна.

Още по темата

"В ядрена война страните от НАТО ще бъдат унищожени от нас за половин час", казва той. "Но не трябва да го допускаме, защото последствията от размяната на ядрени удари ще повлияят на състоянието на нашата Земя."

Следователно, казва той, Русия ще трябва да "победи този икономически и военно по-мощен враг" с конвенционални въоръжени средства.

"НАТО води война срещу нас", заявява Рогозин в друг пост в Telegram. "Те не го обявиха, но това не променя нищо. Сега е очевидно за всички. Това е война за истината и правото на Русия да съществува като единна и независима държава."

"Самото съществуване на отделна от Русия Украйна неизбежно ще я превърне в анти-Русия и трамплин на Запада за агресия срещу нашия народ. Ето защо това, което наричаме специална военна операция, далеч надхвърля първоначалното си значение и география", добавя той.

В друго изявление Рогозин атакува технологичния магнат Илон Мъск, заради това, че е "замесен в снабдяването на фашистките сили в Украйна с военно комуникационно оборудване" и казва, че ще бъде държан отговорен за действията си. Мъск, в загадъчен пост в Twitter, спомена за "умиране при мистериозни обстоятелства" само часове преди забележките на Рогозин.

Преди всичко това Рогозин заяви, че "Роскосмос" ще напусне Международната космическа станция и разкритикува санкциите, наложени на Русия.

Коментарите му за страните от НАТО дойдоха ден преди военната техника на Москва да премине през Червения площад в града за годишния военен парад за Деня на победата.

Наблюдавайки парада, Путин нападна страните от НАТО за поемането на контрол върху територии, съседни на Русия. Той също така заяви, че Западът се готви за нахлуване в руските "земи" и че "враговете" са се опитали да използват "терористи" срещу тях.

"Видяхме разрастване на военната инфраструктура, работещи стотици военни съветници и редовни доставки на модерно оръжие от НАТО. Нивото на опасност се увеличаваше всеки ден", каза Путин. "Русия даде превантивен отговор на тази агресия", в това, което той определи като "принудително, навременно и единствено правилно решение на суверенна, мощна и независима страна".

В момента Русия се фокусира върху операции в източния индустриален център на Украйна, Донбас, където подкрепяните от Москва бунтовници се бият с украинските правителствени сили от 2014 г., когато Кримският полуостров на Украйна беше анексиран от нея.

Руските военни превъоръжиха и снабдиха силите си, след като ги изтеглиха от райони близо до столицата на Украйна Киев и други региони на североизток на страната и ги преместиха в Донбас.

Това се разглежда като очевиден опит за обкръжаване и унищожаване на най-способните и опитни украински войски, съсредоточени там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


998
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
617
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руска"техника'-полвината им ракети няма да запалят.Другите -унищожени още в силозите.Ако случайно успеят да изстрелят няков ще бъде свалена над тяхна територия.А,да.Имат подводници ама като им гледам,koрабите........
616
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До КалинКалине !! Недей толкова да го цункаш че маже да те обземат някои ориенталски мераци и после на този прасеподобен индивид да му хареса !! Няма да има отърване от него !!
615
8
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Що за индивид трябва да си, за да се хвалиш с унщожение и смърт, да търсиш врагове непрекъснато и да се репчиш с ракети и бомби?!
614
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този само доказва,че мужиците прекаляват с водката редовно
613
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До БългаринА значи можело да се изпише правилно името на колата !! Тя точно така се казваше Б ГАР РЕНО !!
612
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До БългаринИмам въпрос към редактора на факти !! Защо премахнахте думата *** РЕНО !! Да така се казваше този прекрасен автомобил който зглобявахме в Пловдив но по решение на пияницата Брежнев който е видял колата на едно изложение в Москва *** РЕНОТО беше спряно от производство и там произвеждаха ужасния москвич !!
611
9
 
8
 
! Отговори
Фъфлю преди 2 години
Абе да приемат и Русия и Украйна в ЕС и войната приключва
610
2
 
23
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Още един gloopak,приличащ досущ на бай ***,който за един забележителен строеж,произведение и на изкуството,казал: Хм,нищо и никаква работа,иска само една шашка динамит и изчезва,с което иска да обезсмисли всяко, каквото и да е, строително постижение.Така и този умник заплашва за унищожението на всичко постигнато от човешката цивилизация за 30 мин. Путин-2 и не само... Но по-жалкото е,че в русия има още много подобни на него путиновци.
609
2
 
16
 
! Отговори
Калин преди 2 години
Мамин, по умен и по красив няма. На мама детенцето. На мама милиардерчето руско. Цункам те по устенцата и под брадичката по гушката. Гъди, гъди, гъди...
608
4
 
24
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До 1Прав си !! Зависта и злобата на мужика към нормалния живот в света е паталогична !! Няма да забравя как спряха от производство *** реното защото изпадналия руски пиян мужик щял да се дразни ! Това е само малък пример за злобата на пияндурниците към нормалния свят !!
607
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия корабите си в Черно море не могат да опазят...
606
20
 
5
 
! Отговори
Симеонов преди 2 години
Дано това изявление, го прочете дъртият стопанин на Белия дом.708,абдалин,става въпрос за друг вид оръжие което Путин не употреби в Украйна,за да запази цивилното население.Днес САЩ при едни военни обстоятелства,са на 5-ет минути разстояние от най близката руска точка до Америка.
605
5
 
19
 
! Отговори
Арменския поп преди 2 години
До ЗахаровСтреляй Рогозин !! Хвърли няколко бутилки лоша водка че да се свършват руските мъки !!Но първо пак се напийй като прасе изпей катюша и започни да мятаи водка самовари и сельодка по умразния световен фашизъм !! Само така ще победиш !!
604
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То в тоя половин час само вие ще изтрелвате ракети ,НАТО няма да изстрелва само ще гледа ,мама ви глупава да ***🤣🤣
603
5
 
33
 
! Отговори
Глупчо преди 2 години
Както презвехте Украйна за семдица :)
602
11
 
3
 
! Отговори
Захаров преди 2 години
Стреляй Рогозин!
601
4
 
3
 
! Отговори
Камаз преди 2 години
До 657. Да не е ползвал оптика прав си, моя грешка. Улучен е в окото от руски снайперист.За оптиката ли се хвана?Големият снайперист защо не е победил врага в снайперски дуел? Лесно е да стреляш от засада по войници , ама е трудно да победиш друг стрелец.Чибурашка ще викаш на баща ти потомъкът на най долен селскоработнически род
600
6
 
8
 
! Отговори
Kresi преди 2 години
Боби кажи като си голям специалист във военния бранш , къде се произвеждат чиповете от висок клас които издържат на много високи температури и без тях високо точните оръжия са нула.Видя ли двамата българи които бяха арестувани да доставят такива чипове на руснаците само че монтирани на платка за маскировка Тия чипове са само част от оборудването на една ракета.Китайците могат да мечтаят за чипове от високия клас.Ти видя какво стана с уж най технологичната им фирма ХАУЕЙ след като им спряха ел. К
599
1
 
4
 
! Отговори
12 преди 2 години
НАТО в смисъл цяла Европа и северна Америка?
598
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия много са си повярвали, живеят в паралелна вселена