Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим

Москва: Влизането им в НАТО ще е грешка със сериозни последствия
16 май 2022 14:45, Елка Василева
364
Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви днес, че Финландия и Швеция не бива да хранят илюзии, че Москва просто ще се примири с тяхното встъпване в НАТО, което по думите му ще е грешка с "дългосрочни последствия", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Общото равнище на военно напрежение ще се повиши и предсказуемостта в тази сфера ще намалее. Жалко е, че здравият разум става жертва на някаква фантомна представа за това какво трябва да се прави в създаващата се ситуация. Това е поредната голяма грешка с дългосрочни последствия. Но какво да се прави, такова е нивото на тези, които приемат днес решения в съответните страни", констатира високопоставеният дипломат.

По думите му встъпването на двете северни страни в НАТО "променя радикално ситуацията", което е плод на "абсолютно невярното и изопачено възприятие за случващото се в света".

Според Рябков за Русия е "съвършено очевидно", че сигурността на Швеция и Финландия няма да се повиши с влизането им в западния алианс.

"А в каква форма ние ще гарантираме своята сигурност след измененията на натовската конфигурация е отделен въпрос. Всичко ще зависи от това какво ще бъде практическото следствие от очакваното присъединяване на Финландия и Швеция към северноатлантическия съюз", каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков и добави: "Те - в Брюксел, във Вашингтон и другите натовски столици - не трябва да имат никакви илюзии, че ние просто ще се примирим с това".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
21
 
4
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Цялото Скандинавие, трябва да се превземе, включително Норвегия и Исландия, първите заради близостта до Англия, исландия, заради американските инканадски самолети .
166
1
 
24
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До Владо, Защо не започна война когато Литва, Латвия и Естония се присъединиха към НАТО през 2004 ?Това е просто извинение за наивници, нищо повече. Не им вярвайте на глупостите
165
4
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До Анонимен 153, хехе ще правят да Тези които са ги довлекли от Русия да правят референдуми няма какво друго да кажат. Фалшимено е всичко, Украйна ще си вземе обратно територията колкото и да се напъват от Кремъл. На тези империалисти все не им стига територията
164
15
 
5
 
! Отговори
До Solar Power преди 2 години
Пяна ти излезна от устата, на хранилка на НПО ли си та браниш ФАЩ, толкова ревностно?
163
5
 
12
 
! Отговори
Владо преди 2 години
А войната не започна ли, заради една "фантомна представа, какво трябва да се прави в създалата се ситуация" на ***? Защото НАТО застрашавало границите на Русия и можело да нападнат, ама не било сигурно? Каква е разликата с Финландия и Швеция?
162
4
 
9
 
! Отговори
В превод: преди 2 години
Открито заплашва столиците с ядрена атака...
161
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РуснЯците не се примиряват с нищо - отново ще произвеждат Москвич ! хахахаХАХАХАХАХ
160
4
 
15
 
! Отговори
Vans преди 2 години
"Но какво да се прави, такова е нивото на тези, които приемат днес решения в съответните страни" - много точно казано... за решенията, които се взимат в Русия
159
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БългаринАко направиш видео, в което да обещаеш, че ще си направиш туту, на челото, Слава Украине!, утре ще вляза в един руски магазин и ще ти направя видео какво има!
158
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не бе остана ли съсед, който да не сте нападали? Що се чудите, че всички около вас влизат в НАТО?
157
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе верно ли смятате, че НАТО е сила? Я си представете вас да ви пратят да защитавате и да си давате живота за Шведите? доста се съмнявам, че ще сте ентусиазирани. Освен това като наричате рашките алкохолици давате ли си сметка, че шведи, финландци и инглишки са много повече? То разходете се след 9 часа из Лондон и не само всички са пияни до смърт, включая жените, но и са яко наблъскани с дрога. Погледнете реалността най-сетне.
156
16
 
4
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Защо успеха срещу фашистките скандинавци, ще бъде успешно? Първо имат огромни територии, които са необитаеми! Второ, общото им населемие е 15 млн, колкото Москва. Трето, руснаците имат за братя украинците и не ги избиват, нещо което не е така с историята свързана с войните с Швеция и Финландия, назад в историята! Четвърто стратегически е важно скандинавието, поради близоста му по море до Великобритания.
155
4
 
20
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Насила ли ще ги блокират или ще влизат пак с танкове ?След инвазията в Украйна според мен сами си натресоха тези проблеми, колкото и да скачат в момента нямат право на глас. Литва, Латвия и Естония са в НАТО от 2004 заедно с България, някой да ги е заплашвал или атакувал ? Руснаците се поенят само защото им лъсна лъжливия зад....
154
3
 
5
 
! Отговори
NoirFire преди 2 години
Спокойно не България ще ги пази.
153
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power Лъжеш Всичко руско беше конфискувано от НАТО.
152
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 158Не се мъчи, пиши по сибирски США, какво се мъчиш с българския и САЩ :))))
151
3
 
23
 
! Отговори
Георги Сава Раковски преди 2 години
Никой няма да пита фашисткия режим в Русия дали да се присъедини към НАТО, така че управляващите в Москва трябва да свикват с това, и да се запитат защо никоя съвременна демократична държава не иска сигурността й да зависи от прищевките на обхванатите от мания за величие кремълски сатрапи!
150
4
 
14
 
! Отговори
И кво преди 2 години
ще направят рашките? Ще се пенят, ще подскачат и накрая ще си затворят наглите устички.
149
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осетия, юли ще прави референдум за присъединяване към Русия. А другите изброени, са със любезното съдействие на Америка. Майдан, Грузия, Чечения всичко това е дело на Америка, за зла участ са близо до Русия.
148
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двете ще бъдат ликвидирани както Украйна. НАТО или се съкращава до САШ само или ще бъде унищожено.