Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим

Москва: Влизането им в НАТО ще е грешка със сериозни последствия
16 май 2022 14:45, Елка Василева
364
Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви днес, че Финландия и Швеция не бива да хранят илюзии, че Москва просто ще се примири с тяхното встъпване в НАТО, което по думите му ще е грешка с "дългосрочни последствия", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Общото равнище на военно напрежение ще се повиши и предсказуемостта в тази сфера ще намалее. Жалко е, че здравият разум става жертва на някаква фантомна представа за това какво трябва да се прави в създаващата се ситуация. Това е поредната голяма грешка с дългосрочни последствия. Но какво да се прави, такова е нивото на тези, които приемат днес решения в съответните страни", констатира високопоставеният дипломат.

По думите му встъпването на двете северни страни в НАТО "променя радикално ситуацията", което е плод на "абсолютно невярното и изопачено възприятие за случващото се в света".

Според Рябков за Русия е "съвършено очевидно", че сигурността на Швеция и Финландия няма да се повиши с влизането им в западния алианс.

"А в каква форма ние ще гарантираме своята сигурност след измененията на натовската конфигурация е отделен въпрос. Всичко ще зависи от това какво ще бъде практическото следствие от очакваното присъединяване на Финландия и Швеция към северноатлантическия съюз", каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков и добави: "Те - в Брюксел, във Вашингтон и другите натовски столици - не трябва да имат никакви илюзии, че ние просто ще се примирим с това".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
5
 
13
 
! Отговори
redordead преди 1 година
ти и детето ти поне сте оцелели, я разкажи малко за сребреница, да видим добрите сърби що се нядоха на хурката
186
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да би мирно седяло, не би чудо видяло! Ако в Русия се беше настанила демокрацията, сега там щеше са е рай предвид ресурсите, които имат. Но не - посткомунистическа клептокрация, милиардери, а народът тъне в кал и за него няма дори канализация. И за да отклони вниманието от икономическия провал, другарят вожд реши да се кичи с бойна слава. Постигна сплотяване на укр. нация, на ЕС и разширяване на НАТО. И постави началото на края на Руската империя(РФ).
185
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Империя на злото САЩ нямат работа ръка и вкарват африканци и от източна европа. Американците не искат да работят.
184
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез освен да отправят заплахи, друго могат ли ? :)) Направо са за срам, но не го осъзнават :)
183
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ми слагате минуси? Как живяхме в бомбоубежища, детето ми започна да заеква. Или американските бомби са добри? Жалки сте в пропагандата и величаенето на Америка.
182
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балтийско море ще стане руско езеро.
181
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски знамена ще се веят в Хелзинки и Стокхолм. НАТО флага с тъпоъгълника ще изгори.
180
6
 
13
 
! Отговори
Morski преди 1 година
И к'во излиза,РУШИЯ използва за извинение "специалната военна операция" в Украйна, суверенното право да си организират и взимат сами решения-влизането им в НАТО и ЕС! А сега стана още по-drisnyano за рубашките!И сега кво?Ще нападат всеки, който иска сам да си определя суверенитета ли?Само с това си действие и факта,че НАТО са отбранителен съюз рубашките доказаха, че са най-настървено за война племе! Всъщност от векове са така рубашките отиват на война, за да ВИДЯТ СВЯТ И ДА ПОМАРОДЕРСТВАТ!
179
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато е агресора, като ми хвърля ха бомбите на главата в Ниш, да не би да бях щастлив. Питате ли ме какво съм преживял?
178
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 118 - изобщо нямам пристрастия и не съм - факт, че Елцин и Горбачов самоволно предадоха Русия на Запада, и Путин промени играта. Това, че ти си от новите *** поколения закърмени с американска пропаганда е твой проблем, не мой.
177
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На нас с десетилетия ни се втълпяваше, че съветските рашки били върха на сладоледа, но като погледнеш географската карта, те живеят на Северния полюс, докато ние живеем в приятен климат :))))
176
6
 
13
 
! Отговори
Смях до сълзи преди 1 година
Рябков, това НАТО го сънувате май вече,НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВОЕНЕН ПАКТ В СВЕТА, по-добре пускайте безплатна водка на фините белкем се откажат, иначе голямата риба ще хапне малката,ха,ха...
175
17
 
5
 
! Отговори
Финалдндия губят преди 1 година
СССР разбива Финландия и взема 10 % от територията им заедно с втория най-голмя град Випури днешен Виборк и Карелия.
174
4
 
22
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Европа за пръв път я виждам така обединена, работеща като една Федерация, която се защитава от апетитите на дядовците от Расия! На дядо Пудинг, му останаха само един-два другаря в Европа. Дядо Лукашенко и чичо Вучич, който пък го прецака в ООН-ето
173
1
 
1
 
! Отговори
То сапунена опера преди 1 година
Стана едно такова трагикомично сапунче ... Той ме следи мене, аз се чудя да го убедя, че е опасно за здравето му и накрая ми не издържат нервите и съм с едно копие по-малко ... Тоя сапунен сериал подслушваме, саботираме съм го гледал много пъти ... Изтърка се вече и почват пак да ми не издържат нервите ....
172
3
 
4
 
! Отговори
До Хипар преди 1 година
Русия на коя страна е?
171
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още по-лесно е така за Русия. Ще унищожат наведнъж балтиско море с Полша, Финландия, Норвегия и Швеция.
170
3
 
2
 
! Отговори
Откакто свят светува преди 1 година
Пътеводна светлина на човечеството е хитростта. Човекът от време незапомнено исторически се бори със сили по-големи от него, по-жестоки от него и по-добре въоръжени от него. По-остри и по-дълги зъби, повече мускули ...информация за човешкия поведенчески модели ....Обаче знаеш ли к'во?Човека винаги побеждава след известно време проба грешка, проба грешка ...
169
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е наричаме блатная :))) Явно предците ни са били прави за тази неставаща за живеене територия :) То ако ставаха за живеене там, българите отдавна да си бяха присвоили тази земя :))
168
20
 
7
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Та защо да нападат Финландия и Швеция, те търпяха 8 г под носа им да избият 14000 рускоговорящи украинци. Да видим ако влезат в НАТО дали ще бутнат и радари и ракети е тогава ще има повод и дори ядрено оръжие не им трябва няколко вакуумни бомби са достатъчни трябва да сме еко да пазим природата, а и себе си си мислят в Кремъл. Защо всички се страхуват от руснаците ? Защото единствено те карат американците да се замислят преди да направят нещо.