Нинова: Не можем да се справим без руски газ, трябва да подновим преговорите с "Газпром"

Подкрепяме идеята за свикване на КСНС, каза вицепремиерът
21 май 2022 19:22, Анисия Иванова
515
Нинова: Не можем да се справим без руски газ, трябва да подновим преговорите с "Газпром"
Снимка: БГНЕС

"За" свикване на КСНС сме. Винаги е полезно този орган да заседава, защото там са представени всички партии и служби. Ако трябва, съветът отново ще потвърди досегашната позиция, че няма да вдигнем ветото над Северна Македония, докато не се изпълни договорът”, каза Корнелия Нинова, вицепремиер и министър на икономиката.

Според нея е възможно да се очаква намаление на цената на газа и метана по бензиностанциите. По думите й обаче България не може да се справя без руски газ и петрол за в бъдеще. И страната ни трябва да поднови преговорите за доставки от „Газпром”.

Още по темата

Относно увеличаването на пенсиите тя обясни: "От 1 октомври ще направим преизчисляване на всички пенсии по нов начин, който е по-справедлив и отразява реалния принос на всеки като осигурителен доход и стаж. От 1 юли пенсията ще се увеличи с 10% и към нея се добавят тези 60 лв., които оставят завинаги част от пенсията. Тези пари няма да зависят от ситуационни решения или волята на един, или друг управляващ".

По думите й темата за увеличение на минималната работна заплата е приключена и тя няма да се повишава към момента.

Относно предполагаемата спекула на цените, вицепремиерът заяви в "Офанзива“ по Нова тв:

„Ще положим всички усилия да няма злоупотреба и спекула с цената на бензина и това, което правим в подкрепа на държавата и икономиката, да не бъде злепоставено чрез стремеж за бързи печалби от частни интереси. Държавата ще си влезе в ролята. Не всичко зависи от търговците, зависи и от производителите, и от контролните органи в държавата. Когато намалихме ДДС-то на виното и бирата в ресторантите, то беше като компенсаторен механизъм за самите ресторантьори, защото тогава държавата им наложи ограничения. Тази компенсация беше за стабилизиране на бранша, а не за да спаднат цените. Ако цените на пшеницата, тока и консумативите, които ползват, не скочат драстично, то цената трябва да намалее. Ако обаче те скочат, то тези 20% ще им служат за буфер, за да не вдигат повече отсега".

Според Нинова предсрочни парламентарни избори няма да има. Тя смята, че много от нещата, за които БСП се е борила през последните 10 години като опозиция, сега са започнали да се реализират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ ЧУВАМ ГЕРБ КАКВО ПРЕДЛАГА?
279
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб реват че всичко се разпада, но ако Борисов стане премиер ще обясни че нищо не обещава и ще прави каквото си поиска защото ние сме го избрали.
278
4
 
18
 
! Отговори
Христов преди 1 година
Другарке,като не можете да се справите без руския газ какво още правиш там в мекото министерско кресло ?! Позираш за снимки ?! Имаме вече предостатъчно политически "модели",които освен да се усмихват и кокорят друго не могат да правят ! За съжаление твоя милост отново се оказа в грешния момент не на точното място и за сетен път дока зваш,че не ... ставаш,а толкова много драпаше-засрами се най-сетне!!! Слез на Земята, стига си била в небесата!!! Не си хванала Мойсей за жезъла!!!
277
1
 
2
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До Зозо Както винаги.
276
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП Е ПАРТИЯ КОЛКОТО ИДИЛ Е ДЪРЖАВА
275
9
 
9
 
! Отговори
Гххххт преди 1 година
Първо трябва да направим нови избори веднага
274
7
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Кашкавал 30лв, бензин 3.30лв, олио 6лв.............. БСП=ФАЛИТ.
273
3
 
20
 
! Отговори
1 USD= 3000 BGN преди 1 година
Не сме ви забравили делата. Крадци
272
5
 
19
 
! Отговори
Dunavec преди 1 година
"Уважаема" Корнелия, не знам ти дали не можеш без руски газ, но ние можем без теб. И без твоите министри. Пълен провал във всички ведомства- нали ти щеше да защитаваш потребителите - какво направи?- земеделския министър назначи като горски всички партийни секретари- обещанията на социалния министър останаха голословни- даже и в личен план все още не си приватизирала нищо.Я си прибирай отрочето от "лошия" запад,пали новия москвич /ако въобще върви/ и газ към Блатная. Там има за приватизиране
271
0
 
14
 
! Отговори
НЕ ТАКА ВА преди 1 година
ВОДИМ НАЙ СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА- КАЗА ТЕТКА- Я СЕГА ДА ПОГЛЕДНЕМ В KAUFLAND.de И В "ЦЕНИ ХРАНИ В АНГЛИЯ 2022Г"- УРА ДРУГАРИ- ИЗРАВНИХМЕ СЕ ПО ЦЕНИ С НАЙ РАЗВИТИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ, АМА ТЕХНИТЕ МИН ЗАПЛАТИ СА 8/9 ПАУНДА НА ЧАС И 25% УВЕЛИЧЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ КАТО МИН ЗАПЛАТА ТАЯ ГОДИНА МИНАВА 4000ЛВ А НАШАТА 710ЛВ С 9%- НО НАШИТЕ ДРУГАРИ БИЛЕ НАЙ СОЦИАЛНИ- О С Р А Х Т Е СА ВА ДРУГАРЕ- СЛЕД ВАС Е ВИНАГИ ОГРОМЕН ПАРТИЗАНСКИ ПОГРОМ.
270
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естественно че ще се възобновят доставките на газ от Русия след като свърши войната.
269
3
 
14
 
! Отговори
Смяяях преди 1 година
Нинова, пали москвича и хващай за Масква!
268
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"КАКВО ЗАВАРИХМЕ" КАЗА ТЯ А АЗ ПИТАМ- КАКВО ЩЕ ЗАВАРЯТ ТИЯ ДЕТО ЩЕ ДОЙДАТ СЛЕД ТИЯ ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ- 1995Г/1997Г- ФАЛИРАХА И ОГРАБИХА 19 БАНКИ- СЪЗДАДОХА ОЛИГАРХИЯТА- РАЗДАДОХА НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТЕ НА ВЕРНИТЕ СИ ДЪЩЕРИ И СИНОВЕ И ПО СИГНАЛ ТЕ ТРЯБВА ДА ФАЛИРАТ БГ ИКОНОМИКА- В ЕВРОПА ИНФЛАЦИЯ 7/8%, ТУК 14.4%...А СЕГА ОЛИГАРСИТЕ НИ ТРЕПЕРЯТ ПУТИН ЗАПОЧНА ДА ИЗБИВА РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ И ЦЕЛИТЕ ИМ СЕМЕЙСТВА- ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ГЕШЕВ Е АНГЕЛЧЕ В СРАВНЕНИЕ С БЛАГОРОДНИТЕ РУСКИ АКЦИИ.
267
1
 
15
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Нали Нинова каза че горивата няма да надхвърлят 3 лева ,а те ги минаха дори,що за безочливост
266
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжлива ку...а! Как не те е срам да лъжеш и мажеш? С кое сте се справили, с цените, с горивата, с песните, със социалния крах в България??? Жалко е как влязъл в политиката човек се превръща в пълен ***, тапир без морал, чест и достойнство.
265
2
 
18
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ СА ПАК ТУК преди 1 година
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КОМУНИСТИТЕ НИКОГА НЕ СА ВИНОВНИ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИЯТ КРАХ КОГАТО ТЕ УПРАВЛЯВАТ- СЕГА СА ВИНОВНИ КИРЕ ПРОСТОТО И УХИЛЕНАТА КОМПАНИЯ 1995/1997Г ЖАН ВИДЕНОВ, НО ДРУГАРЯТ РУМЕН ГЕЧЕВ БЕШЕ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ И НАПРАВИ 2000%ИНФЛАЦИЯ/НСИ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ/ И МИН ЗАПЛАТА 1.8ДЛ/БНБ ОТНОШЕНИЕ НА БГ ВАЛУТА КЪМ ДРУГИ/ СЛЕД ЧЕРВЕНИТЕ Е ВИНАГИ ПОТОП..СЕГА СЪЩИЯТ ДРУГАР Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА КОМИСИЯ В НС
264
7
 
16
 
! Отговори
Off преди 1 година
След десетина години може и да подновим преговорите с Газпром. За сега е по-добре да запазим "радиомълчание".
263
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, Петков , Василев ,Иванов,Борисов ,Гешев.......дано умрат....скоро
262
10
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 1 година
Кой ще преговаря с теб, когато обявяваш, че не изнасяме оръжие за Украйна, а вчера гледах снимки на съндъците със снаряди произведени в Сопот на 04.04.2022 г. на превзетите позиции на украинската армия? На листа залепен на капака се вижда датата и българските подписи. Руснаците с ирония благодарят за доставката.
261
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Независимо от това какво казва Нинова или някой друг, отново ще започнем да внасяме руски газ. Обективните условия ще го наложат. И германците се ежиха на Путин, па сега откриват сметки в рубли.