Русия не е сигурна дали иска да поднови своите връзки със Запада

Лавров: Ще се съсредоточим върху отношенията си с Китай
24 май 2022 07:56, Елка Василева
479
Русия не е сигурна дали иска да поднови своите връзки със Запада
Снимка: архив, БГНЕС

Русия би разгледала евентуални предложения за възстановяване на връзките си със Запада, но ще помисли дали това изобщо е необходимо. Вместо това страната ще се съсредоточи върху развиването на своите отношения с Китай, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

"Ако (западняците) искат да ни предложат нещо за подновяване на връзките, то тогава ние сериозно ще обмислим дали имаме нужда от това или не", каза вчера Лавров.

Руският външен министър добави, че "сега, когато Западът възприе диктаторска позиция, нашите икономически отношения с Китай ще се засилват още по-бързо".

Русия трябва да се съсредоточи върху евразийския регион за по-нататъшното си развитие, заяви още Лавров, цитиран от ТАСС.

Той говори в рамките на проекта "100 въпроса към лидера" на елитната гимназия "Евгений Максимович Примаков" край Москва.

Изявлението на министъра на външните работи на Руската империя Александър Горчаков, че великите сили не се нуждаят от признаване, остава актуално, тъй като човешката природа не се променя, констатира Лавров. В същото време той изрази безпокойство във връзка с по думите му опитите на правителствата на много западни държави да подстрекават проявите на русофобия на битово ниво.

След началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари Западът наложи безпрецедентни санкции на Русия и прекъсна отношенията си с нея в редица сфери.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Форума пак е пълен с изверги и *** дето не виждат по далеко от носа си но за сметка на това са лъжци и мошеници ако ме разбирате какво искам да кажа. Живота е в движение и не може да се гради веднъж завинаги.
383
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой си Иванов повярвал че България е Колективния Запад. Оставям на страна въпроса че самата дума колективен е социалисти ческа и е странно да се слага към Запада.
382
21
 
28
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
ЕС иска да мине без руски газ и нефт. Може, но да видим колко ще ни струва това. Да не забравяме, че отговорът на Русия се нарича "Импортозамещение". Русия пренастройва икономиката си за да не зависи от внос на техника и резервни части от Запада. Да видим кой ще спечели в това състезание. Аз все пак си мисля, че ще бъде Русия, защото Русия ще може да си произведе това, което и липсва, но западната икономика без суровини не може да работи.
381
15
 
18
 
! Отговори
Време за промяна преди 1 година
Благодарение на Русия и Китай светът вече не е еднополюсен и това е добре за държави като нашата. Ако ги нямаше тях, САЩ щяха да имат тотален контрол навсякъде и можем само да гадаем как щяха да злоупотребяват с това.
380
3
 
6
 
! Отговори
Ото преди 1 година
Западът вече е абсолютно сигурен.
379
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
393 Всички ще умрем.
378
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долния Крим е руски какъв да е. Хората го казаха на референдум. И Великобритания излезе от кофти ЕС с референдум.
377
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До msm. Написаното от теб се отнася за теб самия в пълна сила. Едно към едно си се описало. Злоба.
376
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До в крайна сметка, това което пропагандираш е чиста проба сепаратизъм разделение омраза и не е съвсем сигурно дали е законна тази пропаганда.
375
14
 
11
 
! Отговори
msm преди 1 година
Лъжец и нацист! Отваряя си устата и от нея само отровни змии излизат. Отврат!
374
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън скоро ще умре, за съжаление...
373
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досвидания Жоси.
372
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И чичо Пройчо от хоремага в Провадия не е сигурен, че иска да се среща с Анджелина Джоли. Мдаа.
371
5
 
3
 
! Отговори
До ОНЗИ преди 1 година
Тебе те знам кой си. Пишеш във форума на Сандъците. Можеш да си завреш псевдопостиженията на България там къде слънце не огрява. Разбра ли другарю
370
11
 
11
 
! Отговори
Китайска губерния преди 1 година
Далеч от Европа. Долу Б К П вън Русия от Европа
369
11
 
6
 
! Отговори
До ОНЗИ преди 1 година
В София окосиха тези дни, така че продължаваме с американците. А руския завод още стърчи да София. Става само за пейнтбол
368
8
 
12
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 година
Абе ОНЕЗИ бяхме с РУСИЯ и имахме заводи университети космонавти и т.н.. От 30 години сме с американците - във момента тревата по улбиците на курортен град Варна е по-зисока от хората. Вземете си всичките приказики за вашата американска демокрация и вървете по дяволите и вземете и ОНЗИ с името кирил домусчиев който съсипа БЪЛГАРСКОТО КОРАБОСТРОЕНЕ и напълни Варна с нови кофи за *** !?!?!?
367
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в крайна сметка в доктрината на Китай, Русия е враг! А философията им е търпение и само търпание! 100,200 години за тях са миг във времето. Такава е философията им. От векове Китай има за цел да завладее източните земи на онова, което днес се нарича Расийска Федерация! Е, изглежда, че това време идва! След ерата Путин, РФ ще се разцепи на няколко етнически държави! Путин няма да е Петър Велики, а гробокопачът на онова, което някога е било Руска империя!
366
5
 
10
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
Точно така.. Ама трябва за се изгони дъщерята на Лавров и дъщерите на Путин от лошия Запад..
365
4
 
2
 
! Отговори
Краси преди 1 година
До БПФКато гледам по телевизията-в Русия само лади и москвичи карат!