Зеленски с призив: Войната да се прекрати до края на годината

Украйнският президент помоли световните лидери да помогнат за това
Обновена: 27 юни 2022 15:45 | 27 юни 2022 15:17, Петя Славова
126
Зеленски с призив: Войната да се прекрати до края на годината
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова световните лидери, събрали се на срещата на върха на Г-7, да направят всичко възможно, за да прекратят руската инвазия в страната му до края на годината, съобщи източник на АФП.

В обръщението си при закрити врата чрез видеовръзка към събралите се в Германия лидери Зеленски заяви, че условията на битката ще затруднят войниците му в тяхната борба.

Още по темата


Ако войната се проточи и през зимата, рискува по-нататък да се разгори още повече, каза той, цитиран от БГНЕС.

Затова той призова лидерите на Г-7 да направят всичко възможно, за да прекратят войната до края на годината, включително чрез засилване на санкциите срещу Русия, каза източникът.

Въпреки многобройните кръгове от наказателни мерки, които западните съюзници наложиха срещу Москва, Зеленски ги помоли "да не намаляват натиска и да продължат да налагат масирани и тежки санкции на Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
25
 
! Отговори
dd преди 1 година
тоя до преди седмици говореше как отблъсквали руснаците, връщали си територии, Русия била останала без амуниции, как щели те да победят и не знам си кво... Обаче се видя, че за няколко месеца, руснаците лека полека си взимат градче след градче, област след област и ако не дай си боже стигнат до Киев (което като гледам ще стане) с Кличко ще си пллюят на петите в някоя западна страна и ще почнат от там да ръсят простотии оставяйки народа да се оправя.
76
26
 
4
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Украинското контранастъпление трябва да започне най-късно до края на Август и тогава до края на годината е напълно възможно да разгромят руската армия и да си върнат заграбените територии. Но всичко зависи от навременната доставка на тежкото въоръжение обещано от коалицията Рамщайн-3
75
4
 
22
 
! Отговори
ДДТ преди 1 година
Зеленски поне това може да постигне лесно. Вместо ракети да му доставят бяло хасе, от което да направи няколко хиляди знамена за развяване на предните фронтови линии.
74
3
 
22
 
! Отговори
Кога ще свърши преди 1 година
Простата сметка показва, че при тези жертви (100 убити и 500 ранени на ден, по думите на самият Зеленски, а всъщност са повече) до една година от украинската армия няма да е останало почти нищо. Така че е ясно и кога ще дойде краят на войната. Това разбира се е т.н. горна граница. В интерес на украинците е да сключат мир по-рано - ще има по-малко жертви и разрушения.
73
0
 
18
 
! Отговори
Пак иска преди 1 година
Глезеното дете на САЩ и сателитите им никога няма да спре да иска. Докато има кой да дава ....
72
1
 
23
 
! Отговори
Може, може... преди 1 година
Зеленски, кой зовеш бе? Тази война се води у вас, само ТИ можеш да седнеш и да преговаряш за мир!!! Кой да ти спре войната, звучи като кой ми в гащите?!? Ако изобщо си в час и не слугуваш на чужди интереси, отдавна да си седнал и да преговаряш с рашките, но нещо или ти в личен план играеш жалки сценки, сядам, не сядам да преговарям, а смъртта сее у вас и жъне... Какво и кой чакаш?
71
4
 
22
 
! Отговори
svetlina преди 1 година
Зеленски, крайно време е да "клекнеш" и да преговаряш с Путин. И без това съсипа държавата си с тази необмислена война.
70
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От самото начало съюзът с ЕС не беше проблем за руснаците. Проблем беше наглеците от НАТО
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е приумица на Г7 - масово украинците по фронта са там по принуда. Вижда се как бягат от фронта при първа възможност. Също така има клипчета как полицаи гонят мъже из моловете в Киев за да ги пращат на фронта. Уикенда в Киев в нощните клубове бе организирана полицейска акция и са хванали и мобилизирали 219 човека. Ужас...
68
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът ще бъде решен на мигът в който шутът и кликата марионетки гравитиращи край него вдигнат белият байрак!Украйна забравя за НАТО и ЕС и приема съдбата си на Покраинина!
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До зоро нали се сещаш че ако укрите унищожат някой град зад граница, руснаците вадят големите оръжия и Киев ще бъде тотал щета
66
2
 
14
 
! Отговори
Вовата преди 1 година
Капитулирай наркеш, че ще ядеш дедовия
65
1
 
17
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Споко Зеле, най-късно зимата ще свърши, когато са изборите за Сенат в САЩ и новите сметки за отопление в Германия пристигнат..
64
1
 
29
 
! Отговори
Боб преди 1 година
С призиви си към Г7 са се прекрати войната до зимата, този Зеленски направо си призна от кой зависи края на войната и Украйна. Направо си каЗа кой му е шеф!
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зоро Написал си такава иди0тия, че даже и сам не си я одобрил, като кликнеш на положителният отзив.
62
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 1 година
До юбералес - Юбер..... последният който се опита викаше Дойчланд Юбер Алес си пръсна мозъка в бункер в Берлин през 44-та. Преди него имаше едно франсе - около кинта и 50..... и той свърши доста трагично
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейският съюз вече е минало - ЗАБРАНИ НА ПРОИЗВОДСТВО :НЕРЕАЛНИ СТАНДАРТИ ЗА ВКУС КАЧЕСТВО ,ПРОДАЖБА И НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРЕПАРАТИ ЗА ПО БЪРЗ РАСТЕЖ ЗА СМЕТКА НА КАЧЕСТВО .Всяка малка страна е превърната в консуматор отколкото в производител и със силна развиваща икономика. Нямаме гранични пунктове НО ВЕЧЕТРЯБВ ДА ИМАШ СЕРТИФИКАТ ЗА ВАКСИНА ОСИГОРЯВАЩА ПРАВОНАРАБОТА И ПРЕХРАНА ! Ковида и рестрикциите не са свършили скоро пак почват . Председателя на Европейската комисия ЕС общо взето е като президент на всички президенти и премиер на всички премиери настрани в Европа !
60
0
 
20
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Значи Г7 заявяват, че украйна е свободна сама да реши кога и при какви условия ще прекрати войната, а Зеленски заявява в същото време, че Г7 не трябва да оставят войната да продължи през зимата! Хахаха Зеле не си и прочел сценария! Нали Украйна е свободна, как така ще зависи от Г7 докога ще пподължи войната ха ха ха
59
0
 
16
 
! Отговори
аз преди 1 година
Хахахаха. Личи си че зеленчо е комедиант, при това много нагъл. Но все пак всички знаем че ФАшт са готови да воюват с Русия до последният украинец и зеленчо играе много добре ролята си.
58
9
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
На Европа и трябва евролидер, който да приключи с *** на изток.