Зеленски с призив: Войната да се прекрати до края на годината

Украйнският президент помоли световните лидери да помогнат за това
Обновена: 27 юни 2022 15:45 | 27 юни 2022 15:17, Петя Славова
126
Зеленски с призив: Войната да се прекрати до края на годината
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова световните лидери, събрали се на срещата на върха на Г-7, да направят всичко възможно, за да прекратят руската инвазия в страната му до края на годината, съобщи източник на АФП.

В обръщението си при закрити врата чрез видеовръзка към събралите се в Германия лидери Зеленски заяви, че условията на битката ще затруднят войниците му в тяхната борба.

Още по темата


Ако войната се проточи и през зимата, рискува по-нататък да се разгори още повече, каза той, цитиран от БГНЕС.

Затова той призова лидерите на Г-7 да направят всичко възможно, за да прекратят войната до края на годината, включително чрез засилване на санкциите срещу Русия, каза източникът.

Въпреки многобройните кръгове от наказателни мерки, които западните съюзници наложиха срещу Москва, Зеленски ги помоли "да не намаляват натиска и да продължат да налагат масирани и тежки санкции на Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
Абе рус окупант и България ли влиза в ваште територии.? Питам и не искам отговор щото е ясно.
56
0
 
3
 
! Отговори
майна преди 1 година
До До49------за жалост нас ни нямаше в Европа
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на тези мунчовци, колко военни действия имаше в Европа след 1989г. Югославия, Грузия, Чечения, сега Украйна.
54
18
 
1
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
Дават им 100 ракети до 100 км и започват да унищожават техни градове. Риснаците ще заквичат на умряло.
53
3
 
20
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Войната неможе да свърши по простата причина, че не езапочвала. Но специалната операция ще свърши тогава, когато Русия си върне всички територии!
52
0
 
13
 
! Отговори
До49 преди 1 година
Абсолютно си прав. По време на студената война, Европа беше в апогея си. Култура, изкуство, наука всичко се развиваше бясно.
51
12
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Европа и Украйна трябва да направят Евроармия, подобно на Waffen SS.
50
2
 
3
 
! Отговори
До предния преди 1 година
На запад растяха до 3000 $ a тук намаляваха до 3доларa на мевец
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние, като едни нормални люде, искаме мир. Да сядат, на масата за преговори, стига смърт. Никой няма да върне, загубените човешки животи. А те искат това да продължи. Кажете ми хора ли са това?
48
1
 
16
 
! Отговори
Зеленото преди 1 година
Е кукла на конци. Прокси дупедавец. Каквото и да предприеме Русия, това ще си пеят, отдавна е било замислено. Айде цялата Крайна да я няма и да се миряса.
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато комунизмът цъфтеше, война в Европа нямаше. 45 години народите живяха спокойно, в мир, а правителствата се съревноваваха да подобряват жизненото равнище на хората, а не в прецакването и в ограбването им, каквото наблюдаваме днес. Днес голяма част от европейците признават, че живея доста по-зле от преди и изпитват носталгия по отминалите дни. И се обръщат към провереното - протести и стачки в солидарност. Това че протестите им не са отразени в нашата преса, не означава, че не са факт!
46
17
 
2
 
! Отговори
Цезар преди 1 година
До анонимен, много ти е голяма петолъчката на челото, а залпа на Аврора яко се е загнездил в главата ти. Относно невежеството и неграмотността си личат от всяка написана дума. Жалко в европейска България все още има чебурашки, лакейте на Русия.
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На запада му трябва враг иначе не може да съществува ... Ся нали реабилитираха лекарите и инженерите от изтока, та големия враг пак са руснаците!
44
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатанистите се събраха. Вместо да лобира за мир, те я финансират. За тях човешкия живот е без значение. Лицемери долнни.
43
0
 
13
 
! Отговори
До еверогееца преди 1 година
Че ние подкрепяме Украйна и не искаме да се избиват ве!Ето аз в знак на подкрепа сега вдигам два пръста,виждаш ли?Ти как искаш да я подкрепям,да ходя на фронта ли?Върви ти,,жендърнежен!Що не отиваш?Пащарнак?
42
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без русия Европа ще е едно много добро и мирно място. Ама рашистите това не могат да го преглътнат: че са уж магучи и трябва другите европейски народи да им се подчиняват , а те -европейските народи - си свиркат и живеят мнго по-добре от зацапания с бояришник и светотатство руски мир.
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия на снимката са чисто зло, само власт и пари са им в главата, за да ги задържат са готови да подпалват войни и пандемия във всички части на света?
40
0
 
32
 
! Отговори
София преди 1 година
Що, бе, Зелка? Нали громяхте руснаците на всички фронтове? Уж нови оръжия, уж постоянно милиони, милиарди помощи? Накрая пак като подплашено пале търчиш да искаш помощ за това и онова.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Какво да му мислим.Какво потребяват нещастните 5 милиона българи.Газ ли що ли? Масата са на дърва.В малките градове на собствени въглища.Да му мислят умните и карсивите от София, Варна и Пловдив, щото като им умре далаваерата с Киро Простото и Кокорчо ше квичкат че им е скъп Гъзът.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най - гнилите държанки на Родшилдови, са се събрали на спявка. Има еди сайт, Само истината може да ни направи свободни, всичките ги има снимани с шефовете.