Външните министри на Г-7 бойкотираха вечеря на Г-20 заради Лавров

Той не забелязал отсъствието им
7 юли 2022 18:58, Нели Христова
96
Външните министри на Г-7 бойкотираха вечеря на Г-20 заради Лавров
Снимка: БГНЕС

Министрите на външните работи на страните от Г-7 (Великобритания, Германия, Италия, Канада, Франция, Япония и САЩ) не присъстваха на официалната вечеря по време на срещата на министрите на външните работи на страните от Групата на 20-те (Г-20) в Бали. Това беше потвърдено от индонезийския външен министър Ретно Марсуди пред японската информационна агенция Kyodo. Към момента не са посочени причините за това решение.

По-рано Kyodo отбеляза, че японският външен министър Йошимаса Хаяши "е сметнал за неуместно" да присъства на вечерята, тъй като "е имало вероятност да присъства руският външен министър Сергей Лавров".

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че руският външен министър Сергей Лавров е провел редица двустранни контакти по време на официалната вечеря на външните министри от Г-20 в Индонезия. "По време на вечерята Лавров е провел редица двустранни контакти и не е забелязал отсъствието, както се оказва, на бойкотиращи", каза дипломатът, помолен да коментира информацията, че министрите от Г-7 са отказали да присъстват на вечерята заради участието на руския външен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
19
 
37
 
! Отговори
аз преди 1 година
никой не ги бръсне за слива
60
17
 
44
 
! Отговори
Дивергент преди 1 година
Явно са гузни, щом се крият така.
59
10
 
36
 
! Отговори
Някаква-никаква преди 1 година
*** народ- слаба държава, а след месец 2 и гладни и на студено, защото всичките сме топ политици!
58
6
 
19
 
! Отговори
Някаква-никаква преди 1 година
Не ме интересуват коне, мулета и магарета, всичките сме познавачи и разбирачи, а реално, кой и с какво е допринесъл за нещо освен да хули и да плюе?
57
5
 
17
 
! Отговори
Някаква-никаква преди 1 година
коня и т н, поне е значима личност. Искам да питам всички анонимни писачи, а кой подозира че хабите кислорода на този свят? Всичките мижитурки се втурват да слагат етикети
56
33
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кoнья е арогантен, грoзен лъжец и пoдлец, така, че напълно нормално е да не го понасят.
55
29
 
34
 
! Отговори
Г-7 чупят тъпомера преди 1 година
Абе тия бягат от залата на ООН като се появи Лавров на екрана. Не се събират и на срещи вече защото можели да срещнат Лавров. Какъв ль0хмaн трябва да си, за да си държиш на своето, знаейки че не е истина, до степен да бягаш от Лавров като попарен, за да не ти я каже в лицето пред всички и ти да не можеш да отговориш нищо.Такива ль0хмaни не трябва да ги има изобщо, каму ли да управляват.Имат само едно определение за такива-недоразумения на природата.Много са обаче и затова е такава каша навсякъде
54
39
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой му е зор за тоя. Едно свързвано изречение не може да каже без да лъже и да говори алабализми. Не бил видял... хаха ....явно е гледал водката само. Превърнаха се в безгласна буква тия
53
37
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тия изтъркани шаблони - кон, наплюскал, напил...., ще му накривите калпака на Лавров. Ама, като няма аргументи, влизат в ход обидите. Пък те са обидни най-вече за създателите им, показват безсилие.
52
33
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Koнья е бил с капаци на очите, затова е нямал периферно зрение да забележи кой отсъства.
51
45
 
38
 
! Отговори
руското прасе преди 1 година
е важно да се наплюска.. той не е дошъл на среща със световни лидери. Какво ли прави изостанала русия в тези световни организации.
50
26
 
35
 
! Отговори
Просветен преди 1 година
И много интересно??? Г-7 , Г- 20 са страни с най - развита икономика и водещи в Света!!!! Но получават и плащат руски газ и петрол в рубли, а се правят на ощипани девици???На кого да вярваш??? На Германия, Франция,Италия, Австрия и други велики сили!!!
49
31
 
21
 
! Отговори
Гладиатор преди 1 година
Г-7, Г-8, Г-20 , много гейове на едно място! Добре, че България не участва в тези пародии!
48
33
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20 е повече от 7. И то 7 незабележими, както се оказва:)
47
30
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13:7 провал ли е?
46
50
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската дипломация е пълен провал истинска подкрепа руснаците имат само от Сев. Корея и Венецуела. Традиционни съюзници като Армения, Казахстан, че даже Сърбия започват да се дистанцират от Русия.Казахският Президент Токаев направо препарира Путин, като му каза в очите, че квази държави като ЛНР и ДНР, Ю. Осетия, Абхазия няма начин да бъдат признати от Казахстан. Лавровата дипломация я няма никъде, защото никой не взема на сериозно Лавров. Имат го за безгласна кукла на мафиотският Кремълски ре
45
40
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По въпроса за замързените сметки на Руското посолство, защо не се за питатате, за какво на едно посолство са му притрябва ли 1млн.еврака !!!А, дали тук не са парите на Копейкин, Румен Петков Румен Овчаров, най-румения Румен Радев и др. червени чугунени глави!
44
22
 
55
 
! Отговори
Ааа, не! преди 1 година
Колкото и да ми е неприятно да призная, Лавров ги слага в джоба си тия. Гледайте интервюто на ВВС с Лавров. Разката ги спокойно и аргументирано. И не само кадри с ерудицията на Лавров нямат, но и говорители на правителството като Мария Захарова която ги разбива с аргументи и ерудиция. Тъжно. Остава ви да му викате "кон". Ама ония не са отишли там от страх за да не ги направят за посмешище.
43
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще защо са го поканили, та руската икономика изпадна и от Г-20.
42
34
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Тролчета клети, спрете се... Руското посолство СПРЯ плащанията. Що се трепете залудо?