Путин подписа, създава се руско движение на децата и младежта

Целта е да се гарантира единна държавна политика за възпитанието им
15 юли 2022 12:46, Елка Василева
244
Путин подписа, създава се руско движение на децата и младежта
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин подписа вчера закон „За руското движение на децата и младежите“, а документът е публикуван на официалния портал за правна информация, предаде ТАСС.

Предвижда се създаването на руско движение на децата и младежите; определят се неговият правен статут, основните принципи и цели на дейността му, структурата, се казва в анотацията към закона, публикувана на сайта на Съвета на федерацията.

Още по темата
Сред целите на това движение ще е насърчаването на държавната политика в интерес на децата и младежта, участието във възпитанието на децата, професионалната им ориентация, организиране на свободното време на децата, създаването на възможности за всестранното им развитие и себереализация, подготовка на децата и младежите за пълноценен живот в обществото, се казва в придружаващите документи.

Участници в движението могат да стават деца, навършили 6 години, а организацията по тяхното отглеждане и отдих ще се осъществява от пълнолетни наставници.

Като цяло законът е подготвен, за да се гарантира единна държавна политика за възпитанието на децата и младежите в образователни организации, сдружения, движения, общности и клубове, както и за „изграждане на непрекъсната траектория за развитието им въз основа на ценностите на руското общество“, пише още в анотацията.

През април ученичката от 54 училище „Юрий Гагарин“ в Севастопол Диана Красовска предложи на Владимир Путин да създаде детско движение, което да обедини деца от цяла Русия. Тогава президентът каза, че „трябва да мисли по тази тема“.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лилипутин продължава да следва пътя на един друг комплексиран дребосък от историята-Хитлер. Само че при него е обърнато. При Хитлер Хитлерюгенд беше в началото а криенето в бункера, параноята и загубата на връзката с реалността след това. При Путин е обратно
157
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
***,такива сведения няма откъде да вземеш.
156
3
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 164 преди 1 година
Деде, къде видя пънкарчета. Ти идея намаш какво е това, но преразказваш какво си чел в Работническо дело. Ти сигурно куфееш на Йосиф Кобзон-реклмата на америакнската пластична хирургия. Той е бил истински мъжкар. То и великият и неустрашим бункерен гном, който не пуска човек на по-малко от 5, за да не го зарази е същият. На 70 г без бръчица. Човекът се грижи за себе си, все пак Шоигу трябва да го хареса като осамотяват в Сибир.
155
1
 
11
 
! Отговори
Рашист преди 1 година
Питин Югенд. Ай честиту хаха
154
1
 
10
 
! Отговори
Забелязвате ли? преди 1 година
Това на знамето у средата сифилиcтичната му мия ли е?
153
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е децата на 11 години да си правят операции за смяна на пола както е Германия. На запад при демокрацията всеки сам решава какво да прави.
152
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 164. ахаа, сега разбрах какво е това комсомолец, щото аз стигнах само до пънкарче (по ново му). Бай Тошо го шакардисаха доста преди да ме направят джендърче.
151
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в България деца почти не се раждат. Българските мъже са импотентни заради безпаричие и страх да не ги изхвърлят от мизерната работа. А жените им заработват в занаята в борделите на западна европа. За 30 години западно партньорство населението намаля наполовина. Българите са световни шампиони по измирание след тях са Прибалтийските републики, също големи западни партньори.
150
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки си възпитава децата както си реши. Нашето правителство разрешава гей паради.
149
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия 11 годишните деца вече могат да сменят пола си с медицинска терапия, вижте разказа на щастливата Eва, която е била Джо ***/kanzlerdaddy/1733. След хормоналната терапия която провежда сега, когато стане на 14 Eва ще си направи операция и окончателно ще смени пола си.
148
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Тодор Живков - чавдарчета, пионерчета, комсомолци. При демокрацията - пънкарчета, наркоманчета, джендърчета.
147
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таз година чавдарчета, догодина комсомолчета - да са им честити командите за доноси и детска пропаганда
146
4
 
12
 
! Отговори
учени мигранти преди 1 година
За 4 месеца 4 милиона русначета напуснаха Великата Помия.
145
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски пионери вежливо се интересуват чии е Крим: ***/sharansky/59931
144
1
 
9
 
! Отговори
Брегаров преди 1 година
До Анонимен 157, то това го има и в руските градове бе тавариш, да не мислиш че там няма дрога и корумпирани минцифайки? Там са доста повече даже.
143
1
 
10
 
! Отговори
хаха преди 1 година
комунисти, комсомолци, пионери ... сме в един и същи строй ... тра ла ла, тра ла ла ... старата песен на нов глас :)
142
2
 
10
 
! Отговори
Кирилов преди 1 година
Матряла трябва да има цел в живота, да служи вярно и само най-упоритите и най-преданите ще топят лъжицата в меда, останалите ще *** на сладоледа клечката.
141
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и тука в София и големите градове се грижат за децата подкрепяни от полиция и политици сутеньори и нарко дилъри иДжендарскиНПОта на Сорос и ги учат за живота без пол.
140
2
 
13
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Сега да направят и Кремъл джамия и картинката ще е пълна.
139
3
 
18
 
! Отговори
Малииии преди 1 година
забравили са да напишат...и за потготовката и участието им в безсмислени войни в които ще убиват стари, болни, майки и деца...за да може лидера им да е щастлив. Ай чИститУ.