Русия: Унищожихме 4 броя украински пускови установки HIMARS

В сряда САЩ заявиха, че ще изпратят още четири HIMARS на Украйна
22 юли 2022 17:30, Йоана Цонева
139
Русия: Унищожихме 4 броя украински пускови установки HIMARS
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната съобщи в петък, че между 5 и 20 юли неговите сили са унищожили четири доставени от САЩ високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS).

"Унищожени са четири пускови установки и една презареждаща машина за многоцелеви ракетни системи (HIMARS), произведени от САЩ", се казва в ежедневния брифинг, цитиран от "Ройтерс".

Киев приветства пристигането на осемте HIMARS в Украйна като възможна промяна на хода на войната. Усъвършенстваните оръжия са по-прецизни и имат по-голям обсег на действие от другите артилерийски системи, което позволява на Киев да нанася удари по руски цели и оръжейни складове по-далеч зад фронтовата линия.

Москва обвини Запада, че удължава конфликта, като снабдява Киев с повече оръжия, и заяви, че доставката на оръжия с по-дълъг обсег оправдава опитите на Русия да упражни контрол върху обширна украинска територия в южната част на страната, отвъд източния регион Донбас, за собствена защита.

Още по темата
На 6 юли, само няколко дни след като първите HIMARS пристигнаха в Украйна, руското министерство на отбраната заяви, че е унищожило два от тях, като публикува видеозапис на предполагаемия удар.

Украйна отхвърли тези твърдения и заяви, че използва доставените от САЩ оръжия, за да нанесе "опустошителни удари" на руските сили.

Тази седмица Киев използва HIMARS, за да нанесе удари по важен мост над река Днепър в контролираните от Русия части на южната Херсонска област, като направи огромни дупки в асфалта и накара местните служители, назначени от Русия, да предупредят, че той може да бъде напълно разрушен, ако атаките продължат.

В сряда САЩ заявиха, че ще изпратят още четири HIMARS на Украйна в рамките на последния си пакет от военна подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донбас трябва да бъде свободен. Народът там трябва да има собствена държава. Нито окрайна, нито Русия.
57
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,руснаците трошът западните оръжия като орехи
56
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната лъжа за вътрешна употреба ,Хаймарсите работят така "*** -бегаш " и са неуловими .
55
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унищожили 5, но няма нито една снимка или клип. Пхахаха. Рашките са много забавни.
54
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-хаа, за 14 дни евентуално унищожили цели 4 установки. На руснак не може да се вярва! От друга страна е смешно, дори да споменават, че са "унищожили" цели 4 установки. Явно с нещо трябва да се похвалят....
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко да е далекобоен химарса сравнен със смерча :)
52
14
 
10
 
! Отговори
mazen преди 1 година
Сибирските *** са унищожили тия установки, както ония десетки самолети, дето се оказа, че украйна ги няма. Толкова са зле, че вече халюцинират и приемат желаното за действителност. Жалка и проста нация.
51
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами тия над 30 руски обекта,унищожени в последните дни,с какво с унищожени ако не с Хаймърс?
50
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
45 операцията не е спряна и ще продължи колкото трябва. Без значение на коя западна играчка ще са ди задали да се кланяш. В началото бяха други, сега ни на цезар, ни на химарса не можеш, руснаците ти ги чупят като орехи. Бегай да просиш още, че вече колегите ти ги осъдиха в ДНР.
49
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е че украинците загубиха тотално в Украйна.Жалкото е само за стотиците хиляди загинали украински войници.
48
8
 
17
 
! Отговори
Укро-кайма преди 1 година
Братушките лашкат укро-нацягите и западните наемници с артилерия, дронове и с каквото си поискат. Една укра нема да остане и ни един западен глъворез, всички ще станат на кайма
47
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия демилитаризира САЩ и НАТО. Някои европейски страни казали, че не могат да изпращат повече оръжия на украинците, понеже няма да останат за тях.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За украинските не ти ли е жал. Мен ми е дето съм русофил
45
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унищожила е Русия едно голямо нищо.Истината е че руснаците загубиха тотално в Украйна.Жалкото е само за стотиците хиляди загинали руски войници.
44
6
 
10
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До Анонимен39 ;Затова си и анонимен,защото не вдяваш.За десет години руснаците не до западната граница на Украйна,а до Атлантика ще стигнат.Това две,три години са приказки за малки деца.Свивай сроковете,дотолкова,доколкото са готови да търпят руснаците.Ако решат да увеличат натиска и сроковете ще заприпкат.
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на руснаците. Да изтряскаш няколкото пратени от щатите на територията на половин крайна е като да намериш *** в купа сено.
42
17
 
6
 
! Отговори
митев преди 1 година
Унищожените установки са сринали важин мост. Браво на руснаците. Как ще ги унищожат като американските стрелят на 30 км. по далеко от руските?
41
7
 
11
 
! Отговори
стратегъ преди 1 година
И великите Химарси не можаха да оправят положението на украинците. Байдън да изпраща два самолетоносача. През Балтийско море, през Полша и да ги курдиса в Западна Украйна.
40
21
 
10
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Настъплението на "втората армия в света" беше с пряно с 12 системи HIMARS. Някой от русофилите осъзнава ли го, или само вият като чакали и изпадат в смут ако се наложи да мислят? САЩ прецени, че още 4 системи ще са достатъчни за пълно спиране на настъплението. Щв видим колко ще изпратят за контраатаката.
39
1
 
12
 
! Отговори
до Реално преди 1 година
Къде са обкръжени руснаците по-точно?