Захарова: ЕС продължава да се забива в задънена улица

Санкциите ще са с пагубни последици за глобалната икономика
22 юли 2022 08:00, Анисия Иванова
138
Захарова: ЕС продължава да се забива в задънена улица
Снимка: БГНЕС

С нелегитимните си едностранни санкции Европейският съюз упорито продължава да се забива в задънена улица, а съответните мерки довеждат до пагубни последици за глобалната икономика и сигурност. Това се казва в разпространено вчера изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирано от ТАСС.

Още по темата

"На 21 юли Съветът на ЕС обяви разширяването на нелегитимните едностранни ограничителни мерки по отношение на Русия. С това Евросъюзът упорито продължава да се забива в задънена улица. На фона на очевидната безперспективност и безсмисленост на дългогодишната политика на натиск срещу Русия стават все по-явни пагубните последици на европейските санкционни упражнения за различни елементи на глобалната икономика и сигурност, включително и на държавите членки на Евросъюза", отбеляза говорителката.

"Наред с пандемията от КОВИД-19 основна причина за ръста на цените на селскостопанската продукция и въглеводородите е недалновидната икономическа и енергийна политика на Запада. За изостряне на ситуацията допринасят антируските мерки на ЕС, открито преследващи целта за подкопаване на външноикономическата дейност на нашата страна, включително в селскостопанския сектор", каза Захарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
15
 
16
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Не ви стигнаха перални миялни и всякаква техника Ами окрадохте и зърното на украинците Жалка картинка сте Жалки хорица
61
18
 
13
 
! Отговори
1000 на ден преди 1 година
Прочетох няколко коментара на укрофилите,слаба работа,все едно са се събрали в една стая и санитарката им диктува какво да пишат!
60
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС ми прилича на мазохист, който сега е разбрал, че може да реже месо от себе си ,без да умре и с голяма наслада се чуди сега палеца или показалеца ,да си отрежа! Дано се осъзнаят преди да е късно!
59
14
 
12
 
! Отговори
Дядо Щукар преди 1 година
Не се меткайте така страстно, скоро ще вкусим плодовете на европейския васалитет.
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е като при децата първо, ще те нашамаросам, ако детето продължи да прави бели идва следващото наказание, няма да излизаш от вкъщи, наказан си! Ама белите си продължават...
57
5
 
12
 
! Отговори
Тия преди 1 година
сме ги слушали, слушали...На една планета сме Марийке. Квот за вас такова и за нас.
56
9
 
18
 
! Отговори
До 70 преди 1 година
По скоро, щом тази рева европа да спира със самнкциите, явно те си работят. И всяка нова санкция затяга примката около престъпниците в кремъл.
55
17
 
12
 
! Отговори
Дядо Щукар преди 1 година
Изненадан съм, че толкова хора не осъзнават какво се случва и че процесът по залеза на настоящия хегемон може и да бъде забавен, но е необратим и в крайна сметка е напълно естествен. Не вярвате? Ами просто вижте на какво започват да приличат щати като Мичиган и Портланд. Вижте какво се случва и с доскорошни индустриални "перли" като Сиатъл. Вижте на какво започват да приличат дори градове в най-богатите щат Калифорния. Индикациите са много, ама вие си се радвате на вехтите клишета.
54
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таз кво я интересува. Да не би да иска да асвабаждава и Европа!?
53
10
 
20
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 1 година
В задънена улица сте вие с вашата империалистическа политика! Предполагам, че Ви е известно какво предстои в началото на 2024 г. за Русия! Разпад на между 7 и 30 нови суверени държави!
52
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом се появяват пакет от санкции 5, 6, 7, значи 1,2,3 и 4 не са свършили работа.
51
7
 
18
 
! Отговори
?? преди 1 година
Рашистите май се опитват на намекнат, че ще тръгнат да "освобождават" европа.
50
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А руската окупационна "армия" пред какъв погром е изправена в Украйна, Захарова! Бедна ти е фантазията! Не ви остава нищо освен да бомбардирате мирни градове, да крадете зърно и стомана, и да шантажирате с газовите доставки!
49
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, милите те. Загрижени за запада и САЩ.С тези санкции си вредите на вас. Вземете ги свалете, че да си помогнете.Толкова ниско нивоняма.Подобно поведение за сеслка седянка се демонстрира на ниво мождународна политика.Ами, като сте загрижени за запада, спрете войната, бе. И може да говорим за сваляне на санкциите.
48
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грешката на САЩ и Европа беше, че не ги оставиха тези да изгният от глад 90г.Не трябваше да им помагат, а да ги оставят да се саморазпаднат.
47
3
 
6
 
! Отговори
СТОп война преди 1 година
Продолжает самая наглая анти ЕВропейская ,Анти Руская , Анти Украинская диверсия..Как обявили диверсатни несколко лет тому назад ОНи хотели заблокироват развитие европейские государства в том числе заблокироват связи Русия - ЕВросоюз..Ползуют подставление лица в Кремл и в Киев.. Окупировали Украйна 2014 с помощи Захарова и другие от КРемл ..Сейчас начали разорителная война против РУСь. Десятки милиони остались без работа .. Увредили все в Руская федерация из за санкции..
46
12
 
22
 
! Отговори
asd преди 1 година
Какъв дългогодишен антиск срещу русия? С какво ви натискаха? Че ви купуваха газта и петрола, че ви направиха заводин а БМВ и Мерцедес? Че ви дадоха олимпияда и световно по футбол последните 10 години? Нагли лъжци и окупатори.
45
5
 
8
 
! Отговори
Дедо Чауш преди 1 година
Наскоро се въртяха клипова как Маша похотливо похапва ягоди. Това е едно от малкото неща от руския мир което ми хареса и на мен.
44
5
 
13
 
! Отговори
хм преди 1 година
Добре де, тая кифла сега какво я бърка къде се е забутал запада ? Да си гледа своята кошница, кеф ѝ Китай, кеф ѝ Индия да продават суровините си. Голяма загриженост, няма що.
43
10
 
26
 
! Отговори
ами преди 1 година
От как изгониха 70 човека от руското посолство троловете намаляха