Захарова: ЕС продължава да се забива в задънена улица

Санкциите ще са с пагубни последици за глобалната икономика
22 юли 2022 08:00, Анисия Иванова
138
Захарова: ЕС продължава да се забива в задънена улица
Снимка: БГНЕС

С нелегитимните си едностранни санкции Европейският съюз упорито продължава да се забива в задънена улица, а съответните мерки довеждат до пагубни последици за глобалната икономика и сигурност. Това се казва в разпространено вчера изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирано от ТАСС.

Още по темата

"На 21 юли Съветът на ЕС обяви разширяването на нелегитимните едностранни ограничителни мерки по отношение на Русия. С това Евросъюзът упорито продължава да се забива в задънена улица. На фона на очевидната безперспективност и безсмисленост на дългогодишната политика на натиск срещу Русия стават все по-явни пагубните последици на европейските санкционни упражнения за различни елементи на глобалната икономика и сигурност, включително и на държавите членки на Евросъюза", отбеляза говорителката.

"Наред с пандемията от КОВИД-19 основна причина за ръста на цените на селскостопанската продукция и въглеводородите е недалновидната икономическа и енергийна политика на Запада. За изостряне на ситуацията допринасят антируските мерки на ЕС, открито преследващи целта за подкопаване на външноикономическата дейност на нашата страна, включително в селскостопанския сектор", каза Захарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво станС с Москвичите,лельо?Сглабяте ли?
41
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом реват, значи се движим в правилната посока.
40
10
 
19
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Горкият Запад! Какво ще прави Европа без Руския газ? Как ще я бъде? Как ще се справи без суровините от Русия? Идва краят на света? А какво ще прави Русия без най-големия си пазар? На кого точно ще продава след като путинския режим се сгромоляса под тежестта на собствената си несъстоятелност? Путин ще влезе в историята редом до Горбачов. При Горбачов се разпадна недоразумението СССР, при *** ще се разпадне Русия! Ще пия за това!
39
11
 
17
 
! Отговори
... преди 1 година
Значи таз мога да я разбера само по един начин! Та значи руснаците не са нападнали украйна! Не са избили десетки хиляди цивилни не са разрушини нито един украйнски град и това всичкото което не са направили е легитимно! А това което европейския съюз и целия свят направи като сакнкции срещу това което руснаците не са направили е не легитимно! Ама моме ама то реалността друго показва *** моме!!! Що така ви се бърка онова което казвате с онова което вършите и с реалния живот!? Нещо сте за психиатър!
38
22
 
16
 
! Отговори
ВъZраждане на СССР преди 1 година
ЕС се простреля в крака!!! За седми път!!
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ми се струва или тро лове те намаляха? Не всяка статия излиза с 20 мнения с опорки рано сутрин, броя коментари намаля.
36
9
 
17
 
! Отговори
Какооо преди 1 година
А ти продължаваш дя показваш колко не можеш без ЗАПАДА. Жалка сиииии
35
11
 
24
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Те затънали до гуша тръгнали на запада акъл да дават
34
24
 
22
 
! Отговори
Както преди 1 година
е тръгнало, през зимата много хора ще псуват санкците. Сега е лесно при 40 градуса. Ама той простоватия българин кога ли е виждал по-далеч от носа си?
33
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие ще чъфнете, че и ще вържете! Жалко само за обикновените хора.
32
10
 
20
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 13 В Югославия имаше военна наказателна операция.Чужди войски там не са влизали. В Украйна е пълно мащабна война.Няма място за сравнение.
31
11
 
17
 
! Отговори
Щом преди 1 година
ревтунят, а напоследък и щом Батькя Лукашенко почна да говори за мирни преговори май задънената улица е другаде. Иначе щяха нагло да се подиграват на "прогнилия запад".
30
14
 
23
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Санкциите са с глобални последици за световната икономика...!Санкциите са отговор на последиците от войната в Украйна.Параноично е Захарова и Путин да твърдят че Запада бил виновен за войната.Лакомията за още територия и природни богатства на Путин е причината.
29
11
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ МУ СЕ ИСКА МНОГО ДА Е ЗАДЪНЕНА УЛИЦАТА АМА ТЯ НЕ Е! ОЩЕ САНКЦИИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЗА ДА ПАДНЕ РЕЖИМА И ДА СЕ ОТПУШИ ЗАДЪНЕНАТА УЛИЦА!
28
13
 
20
 
! Отговори
70 преди 1 година
Запада е в "задънена улица", Русия върви към "светлото бъдеще". Тия 4000000 руснаци пристигнали в прогнилия САЩ направо не ги знам кво правят там. В "задънената" Европа пък да не говорим колко са.
27
16
 
22
 
! Отговори
Руска преди 1 година
работа. Все другите им виновни. Тях кой ги кара да влизат в Украйна? 30 години банда *** от КГБ краде от руския народ. Сега направиха тая война, че стола им почна да се клати. Марийка остана без филъри и ботокс. Европа била в задънена улица. Кой я сложи там? Вашето късогледо джудже и групичката му пенсионери и приятели по чашка. На него се сърди.
26
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубава е да слуша човек русофиилистичното квииичене :))))
25
4
 
6
 
! Отговори
31 преди 1 година
Тяло има, подходящо за ренесансова картина.
24
8
 
15
 
! Отговори
Русобил преди 1 година
Явно пияниците са на почит в путистан , пийте Иван чай и бъдете щастливи.
23
1
 
4
 
! Отговори
ДО МОРСКИ преди 1 година
до Морски - чисто подварждаване на фашиския им метод - пр.с.та.ци сте