Скоро Путин ще трябва да избира между оръжия и храна за хората

Борел очаква БВП на Русия да се свие с 10% тази година
30 юли 2022 12:44, Александър Попов
607
Скоро Путин ще трябва да избира между оръжия и храна за хората

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел отхвърли твърденията, че руската икономика все още не е силно засегната от западните санкции, докато европейските потребители вече понасят тежестта на високите сметки за енергоносители.

В интервю Борел твърди, че по-важни от намаляването на потреблението на руски газ са усилията, насочени към „разкъсване на връзките между руската икономика и останалия свят“.

„Руската военна машина се нуждае не само от пари, но и от технологии“, казва висшият дипломат и дава за пример руските танкове във войната в Украйна, които използват западни компоненти.

"Погледнете корпуса на разбит руски танк. И ще видите колко електронни компоненти на западни компании има там. Руснаците вече няма да имат достъп до тях", каза Борел.

Борел очаква БВП на Русия да се свие с 10% тази година, което според него ще доведе до „най-голямата рецесия... след разпадането на Съветския съюз“. Много скоро руският президент Путин "ще трябва да избира между оръжия и храна за хората", твърди Борел.

„Ако в началото на войната делът на руските енергоносители в ЕС беше 40 процента, сега той спадна до 20 процента“, коментира Борел и добавя, че е невъзможно "да изискаме от европейската икономика да спре да купува газ за една нощ".

Запитан защо Брюксел не наложи санкции върху вноса на руския газ, за ​​да намали приходите на Русия, които отиват за войната в Украйна, Борел каза, че предложението е било сериозно обмислено, но отхвърлено. Според него вместо това е взето „твърдо решение“ „да спрем да купуваме руски петрол от края на годината, а сега сме в процес на спиране на купуването на газ от Русия", казва още Борел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


607
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
437
7
 
8
 
! Отговори
Статуята на свободат преди 1 година
Колко повече ме задължават и притискат да мразя Путин, толкова повече го обичам! Защото обичам свободата и избора, ни че Путин ми и много мил!
436
7
 
9
 
! Отговори
Филибелия преди 1 година
Тия тъпотии, които ги плещи Борал и другите, подобни нему ***, ми напомниха за един виц:Един решил да трепе жена си и от някъде чул, че ако една жена прави пет поредни дни секс постоянно, на шестия ден умира.И я подкарал.На третия ден жена му мете двора, подрежда къщата, готви, чисти и пее ли пее, а оня едва се надига от дивана, заслушва се в песента ѝ и си говори под носа:- Пей, пей, *** стара! Още два дни ти остават.....
435
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кокора Е как къде? В миша дупка е в момента...
434
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смотан Джон Борел, установил, че в руските танкове имало западни чипове? Ами в американските оръжейни системи Пентагона намери 40% китайски чипове. САЩ произвежда само 10% от електронните компоненти, които са и нужни, включително и за война. Европа произвежда по-малко от САЩ собствени електронни компоненти. Защо дъртака Борел, който е намерил време да се информира за руските танкове, не ни инфоримра за Европа и за САЩ?
433
0
 
2
 
! Отговори
Кокора преди 1 година
Къде се покри?
432
3
 
6
 
! Отговори
Скоро ще избираме преди 1 година
Между маймунска шарка и да ни направят на маймуни.
431
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха ... "Скоро Путин щяло да трябва да избира между оръжия и храна за хората"? Тази тъпотия може да я измисли само "специалист" от западната пропаганда. И за доказателство да вади тъпотиите на Борел, който е изкуфеляк почти като Байдън. Русия има най-големите запаси от газ и питейна вода в света, произвежда около 70% от олиото и 25 - 30% от житото в света, храни с риба цяла югоизточна Азия и т.н. ... Русия точно никога няма да страда за храна ток и газ, останалото е маловажно.
430
8
 
10
 
! Отговори
българин преди 1 година
Кръвта вода не става.Запомнете го,русофоби,евротейски либерасти.Аз съм на 66 г.Видял съм повече.За несведощите-имам едно от най-престижните и "квалитетно" образование и професия.Активен съм професионално,и дохода ми надвишава двадесетократно нармолното за страната.Но,няма начин да сме против Ресия,против големия брат,против пазителя на християнските ценности.Диващината,наречена еврофилия и американоилия,има своето обяснение.Дано днес сте слушали П.Волгин.Тав се обясни защо се напада Русия.
429
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, от 6 месеца всеки момент Украйна ще спечели! Е сега Путин ще го свалят, ако не сам ще си умре! Е кега Украйна побеждава с 1 милион войници. Всеки момент НIMARS ще осигурят победата, а вие слушкайте, плащайте и гладувайте!
428
5
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 368 преди 1 година
Русия по площ е голяма колкото Европа и Австралия взети заедно, и колкото Южна Америка ;) Моля кометирайте неща, които знаете иначе изглеждате смешно...
427
1
 
7
 
! Отговори
Нищо не сеършва преди 1 година
И аз не мога да свърша в тая жега.
426
9
 
3
 
! Отговори
Няма какво да избира преди 1 година
Оръжията свършват, храната явно и тя, населението на фашистка русия трябва да се намали до около 50 мил. ако може и по малко, за да има мир и спокойствие по света в следващите столетия
425
1
 
4
 
! Отговори
Що ми цъкаш минус бе преди 1 година
Питах къде е Кокора?
424
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ все още не осъзнава, че това не е СССР и това не са 90-те. Има глобална икономика, пазарна икономика..Китай и Русия не са това които бяха! Ерата на единствено могъщете САЩ е over!
423
5
 
8
 
! Отговори
Истина е че в преди 1 година
съвременния технологичен свят, на 21 век, тоталните санкции водят до пълно опустошение на икономиката на засегнатата страна, каквото и да внушава пропагандата им, чакам разрухата, която скоро ще настъпи в рушистан, с нетърпение, тогава нацика ***. ще бъде одран жив , ще о гледаме по тв.
422
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болни мозъци, живеещи в миналото. Това е Борел
421
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Всъщност важното е .... само че няма да има кой да ги санкционират.. ес и краварите отдавна ще са се разпаднали! китай и индия в момента дърпат напред!
420
6
 
6
 
! Отговори
Всички диктатори - преди 1 година
Фашисти свършват по един и същи начин, така и путята ще свърши като Хитлер или по скоро като Мусолини
419
6
 
9
 
! Отговори
Страх ме е от НАТО преди 1 година
В момента САЩ правят същата провокация с Китай каквото направиха с Украйна! Китай ги предупреди че ако пратят делегация с Пелоши приминават червена линия и да се готвят за война. Съща както Русия ги предупреди че Нато в Екрайна е червена линия. САЩ просто си игнорират всякаквш предупреждиния! И после казват че войните са нипровоцирни! Хахаха
418
10
 
8
 
! Отговори
Всъщност важното е преди 1 година
Че санкциите и технологичната изолация ще продължат в следващите сто години и повече, наложени от развития прогресивен свят, а руското блато ще бъде върнато в каменния век