Путин: Руските ВМС скоро ще получат нови хиперзвукови ракети

Те летят със скорост девет пъти по-голяма от тази на звука
31 юли 2022 13:33, Елка Василева
205
Путин: Руските ВМС скоро ще получат нови хиперзвукови ракети
Снимка: БГНЕС

Президентът Владимир Путин заяви, че в близките месеци руските военноморски сили ще получат нови хиперзвукови крилати ракети "Циркон" и че това къде ще бъдат разположени те, ще зависи от руските интереси, предаде Ройтерс.

Още по темата
В реч в бившата имперска столица Санкт Петербург по случай Деня на военноморските сили, който се отбелязва днес в Русия, Путин направи възхвала на цар Петър Велики за това, че е превърнал Русия във велика морска сила. В словото си руският президент не спомена директно Украйна.

Но стопанинът на Кремъл обяви, че е подписал нова военноморска доктрина, подробности за която не бяха разкрити, и похвали хиперзвуковите крилати ракети "Циркон" като единствени по рода си в целия свят.

"Доставката на тези ракети за руските въоръжени сили ще започне в близките месеци", каза Путин. "Фрегатата "Адмирал Горшков" първа ще застъпи на бойно дежурство с това страховито оръжие на борда."

"Ключовото тук е способността, която ще придобият руските ВМС. Те ще могат да отговорят светкавично на всеки, който реши да посегне на нашия суверенитет и свобода," заяви Путин.

Хиперзвуковите оръжия могат да летят със скорост девет пъти по-голяма от тази на звука, а през последната година Русия извърши пробни изстрелвания на "Циркон" от военни кораби и подводници.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно руснаците ги е хванало деменция как се изнесоха от Авганистан като газ от ***. Така си оправят вътрешните проблеми с нова война там някъде си!
80
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно руснаците и русофулята ги е хванало деменция как се изнесоха от Авганистан като газ от ***. Така си оправят вътрешните проблеми с война там някъде си!
79
3
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Психо джудже: По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш?
78
7
 
13
 
! Отговори
Психо джудже преди 1 година
Ракети с чипове от пералня AEG ;)))
77
10
 
7
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До 81;Затова пък ръцете му са толкова дълги,че да свали 5-6правителства в Европа,да стигне безпрепятствено до САЩ и ВСЯКАСТОЛИЦА от НАТО СЪС ''Сарматите'',''Белгород'',сега и ''Циркон''.Да остави цяла Европа без газ и пак да напредва и спира в Украйна,когато поиска.А краката му са здраво стъпили на земята,за разлика от Байдън и Джонсън.
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Брейка от специалните части е подбран за матрос с шнорхил!
75
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайцера Маскеа вече получи от тях ,подарък от украинските ВМС
74
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо Аврора да получи космически ракети.
73
4
 
0
 
! Отговори
Нека си ги имат преди 1 година
До анализатор: Нека си ги имат индийците ракетите HGV-202F. Но не е същото. HGV-202F са балистични ракети, които използват технологията boost-glide. Не са противокорабни ракети.
72
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са му къси краката на този,с черния костюм
71
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджи пак си е сложил обувките с високи токове от вътрешната страна.
70
3
 
3
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До Алеле уплаших са! "за които постоянно слушаме, а не ги виждаме"? По-добре е да не ги виждаме. А и какъв флот имаме ние?
69
1
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
А стига бе!!! ***... пардон, индийците в Индия си имат собствено производство хиперзвукови ракети, HGV-202F, достигащи скорости от 20-21 маха, тежащи тон и половина и на платформи за междуконтинентални балистични ракети!!!
68
8
 
12
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
Срещу хиперзвуковите ракети Циркон НАТО нямат никаква защита. Могат само да си траят. Което и правят.
67
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези малки корабчета, къде е тръгнал джуджа да се надува, смех в залата :)))
66
6
 
8
 
! Отговори
Алеле уплаших са! преди 1 година
Путин първо да помисли как да реализира новия си бутафорен космически кораб дето го показсха по телевизиите и така и не излетя!Така ще бъде и със "страховитите" му хипер-мега-гигазвукови ракети за които постоянно слушаме, а не ги виждаме! Може би.щото летят много бързо?
65
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин да се качва на мечка и обратно в Сибир.
64
5
 
6
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Има желание да се покаже какво оръжие имат, та всички да ги е страх, защо ли... да не би да бъркат видео игра ....с реалността!В тази страна само 1 човек иска война, ама само той .....не ходи на фронта, защо ли....защото там не те питат, абе на кое ниво си в играта, а направо ти изключват тока и играта свършва...завинаги!И още нещо - който си играе с огъня, вечер се напишква!А това е допустимо само с децата , нали!
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петър Велики ги направи регионална сила, но не и морска, не ги бива в морето много рашките :))) Също така, Петър Велики ги прави цивилизована до някъде държава, следвал е западния модел, осъзнавал е колко са изостанали в сравнение с европейските монархии :))
62
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом 8 химраса, произведени 90-те години могат да обърнат войната, ясно къде са технологично ***.