Путин: Руските ВМС скоро ще получат нови хиперзвукови ракети

Те летят със скорост девет пъти по-голяма от тази на звука
31 юли 2022 13:33, Елка Василева
205
Путин: Руските ВМС скоро ще получат нови хиперзвукови ракети
Снимка: БГНЕС

Президентът Владимир Путин заяви, че в близките месеци руските военноморски сили ще получат нови хиперзвукови крилати ракети "Циркон" и че това къде ще бъдат разположени те, ще зависи от руските интереси, предаде Ройтерс.

Още по темата
В реч в бившата имперска столица Санкт Петербург по случай Деня на военноморските сили, който се отбелязва днес в Русия, Путин направи възхвала на цар Петър Велики за това, че е превърнал Русия във велика морска сила. В словото си руският президент не спомена директно Украйна.

Но стопанинът на Кремъл обяви, че е подписал нова военноморска доктрина, подробности за която не бяха разкрити, и похвали хиперзвуковите крилати ракети "Циркон" като единствени по рода си в целия свят.

"Доставката на тези ракети за руските въоръжени сили ще започне в близките месеци", каза Путин. "Фрегатата "Адмирал Горшков" първа ще застъпи на бойно дежурство с това страховито оръжие на борда."

"Ключовото тук е способността, която ще придобият руските ВМС. Те ще могат да отговорят светкавично на всеки, който реши да посегне на нашия суверенитет и свобода," заяви Путин.

Хиперзвуковите оръжия могат да летят със скорост девет пъти по-голяма от тази на звука, а през последната година Русия извърши пробни изстрелвания на "Циркон" от военни кораби и подводници.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66. Когато Путин се похвали с ваксина срещу ковид, целия западен свят заяви че не е вярно. Забравихте ли, първо бе крадена от англия после не работела. После пуснаха английски с 40 процента ефект и бяха най добрите.
60
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно щом "ще получат ракети" това ще са 2 ракети. Защото на ссср всичко му се произвежда в малко бройки. Имат само 6 (шест) броя летящи самолети от 5 поколение Су-57... САЩ са произвели серийно досега 1007 самолета 5 поколение... Нали виждате каква е разликата в бройките...
59
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 52 човек разбира защо пишеш така , ти си един самогъзник и предател които ходи да подгъзува на някой за няколко сребърника. Миене на клозети , смяна на тръби, бране на ягоди. Точно професии за обслужващ персонал. Само дето не вметна ,че с голямата заплата идват и големите разходи
58
6
 
4
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
А САЩ и Англия отдавна имат светлинноскоростни - лазерни оръжия но кгб бюрократа даже не предполага че има такива.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57 точно в статия от любимото ти Дойче веле пише ,че е бил в затвора защото е взел да наглее пред Хитлер и е искал да си прави собствена държава след като е избил евреите и поляците
56
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв човек трябва да си, за да се хвалиш с нови оръжия. Виж ако беше се похвалил с откриването на ново леарство за коварна болест, щеше да има уважението на света. Това с "величието" на коятго и да е държава, не води до нищо добро за хората.
55
5
 
5
 
! Отговори
Д-р Фройд преди 1 година
ЛИЦЕТО има изявена психологична слабост, изразена в преклонение към фалическия(мъжки) еквивалент.Приемайки подчертаната форма на ракетите към неудовлетворителното физическо развитие на индивида,е обяснима тази медицинска девиация (отклонение) .С все по-нататъшното застаряване, проблема на пациента ще се усложнява!
54
9
 
8
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Анонимен 70: Стара ти е опорната точка. Откъде глад в Русия? Русия и тази година ще бъде най-големият износител на пшеница в света. В Русия се очаква производство от 39 милиона тона пшеница, от които поне 20 милиона тона ще бъдат изнесени. И да им липсва нещо, това не са храни и горива. А и Китай доставя всичко.
53
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е тръгнало това джудже да се сравнява с Петър Велики, той е точната му противоположност.
52
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 70 санкции .. манкции.. накрая плачели Ще стане санкции манкции... накрая глад в русия.А както знаем .. "глада троши тока". Дано става за ядене газа, ще ви трябва :))
51
13
 
16
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Руските ВМС ще получат от коча кисело мляко. Никой не се хваща вече на опашатите руски лъжи. Само гледайте как Украйна ще потопи руския черноморски флот.
50
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкции, манкции, накрая пак плачат, че няма газ. Или санкции, или газ. И двете не става. Така никъде не дават.
49
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде ще ги получат, като Циркон ползват 113 части произведени на запад, само една част да липсва и тая ракета не може да литне.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59 "Хитлер го е хвърлил в затвора." Ти не правиш разлика между затвор и концлагер бе! :)))
47
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще загуби цялата си територия. И западът нищо не може да направи.
46
7
 
15
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 58 --- Достатъчно е да видиш мултипликацийките им и да ти оправят деня отраз. Особено оная, с телефона, с телефонна шайба, по който се дава запускът на супер-дупер ракетата със субстветлинна скорост. Рашистите веселеят НАТО, САЩ и целия Запад с подобни изцепки и никой вече не ги взема на сериозно. Само раздуФки и такива като тебе, дето гълтат на поразия, като фитки топло гюбре.
45
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На запад разбраха ли се колко точки от тялото ще мият за да пестят енергия и да вредят на Путин?
44
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Запада Украйна се превърна в основен залог в борбата срещу Москва. Провалът тук е просто неприемлив. Но нещата не вървят съвсем както трябва. В резултат на това положението на западните страни е изключително тревожно: губят се пари, оръжия (които вече са в недостиг) и хора, вътрешната ситуация се влошава. И резултат няма. Нещо повече, с всяко решение, взето във Вашингтон и европейските столици, прикритието (дори и да не заблуждава никого) се изтрива от войната им срещу Русия. Възниква въпросът как да постъпи Западът?
43
7
 
8
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Случаен минувач --- Точно това съм го казвал и повтарял до втръсване. Не разбирам как рускят мужик може да работи във фабрика за 10 000 рубли на месец и във завод - за 15 000, тожэ на месец. Специалист по поставяне на шиитрок (пластерборд), електричар, водопроводчик докарват до 26 000 рубли на месец. За мен и моите приятели, които живеем на запад от 6 петилетки това са доста странни и смешни суми, миришейки на социален комунизъм отвсякъде.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спешно на протест пред прокуратурата. Римлянин със сто кражби е бил на свобода и е убил собственик в дома му при 101 кражба в село Струмяни. На протест пред прокуратурата, стига с прокурорския произвол. Как може със сто кражби да се прекратяват дела и да не се дават на съд.