Русия: Наши военни са пострадали от химическо отравяне в Запорожие

Москва ще предостави документи с резултати от изследванията
20 авг 2022 19:13, Анисия Иванова
241
Русия: Наши военни са пострадали от химическо отравяне в Запорожие
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС, заяви, че украинските управляващи одобряват използването на отровни вещества срещу руските сили и много военни от Руската федерация, които са изпълнявали задачи в Запорожка област, са били настанени в болници с признаци на отравяне.

В съобщението се казва още, че "на фона на пораженията в Донбас и в други региони режимът на Зеленски одобрява терористични актове с използването на отровни химически вещества срещу руски военнослужещи и срещу мирното население",

От министерството уточняват, че военнослужещи, изпълнявали задачи в Запорожка област около Василевка, са били хоспитализирани след това с признаци на силно отравяне. "В резултат на извършените изследвания в организма на военнослужещите е било открито отровното вещество ботулинов токсин тип "В", съобщава военното ведомство.

Москва ще предостави на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) документи с резултатите от изследванията на всички руски военни, които са били настанени в болници с признаци на отравяне, предаде ТАСС.

Военното ведомство в Москва съобщи още, че ръководителят на назначената от Русия администрация в Херсонска област Владимир Салдо е започнал допълнително разследване по случая. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Watten ZZ:Извинявай...да те питам нещо...сам ли си говориш?Да живее шизофренията!Вижда се,че си задаваш сам на себе си въпрос.
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински военни са пострадали от химическо оръжие в Московски квартал.
89
3
 
12
 
! Отговори
следващия моля преди 1 година
бог да прости назначения от рашистите "кмет" на Мариупол.
88
1
 
7
 
! Отговори
Watten ZZ преди 1 година
82 има нещо такова с намалялите *** ама то е свързано не с бягството на руснаците от Крим ами с изгонването на едни руснаци от България. Аааа и китайците дето уж поддържат Русия разсипаха криптовалутите и сега няма кинти за тролене.
87
2
 
4
 
! Отговори
До българин преди 1 година
А Путин знае ли?
86
15
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Украйна явно търси ескалация. И скоро може и да я получи. И тогава Русия няма да се ограничава до удари по 200-300км фронтова линия, а ще стреля със стратегически оръжия директно по центъра на Киев. И то с ракети, които знаем няма как да бъдат спрени.
85
3
 
7
 
! Отговори
Watten ZZ преди 1 година
А па у дебелите книги пише че тоя токсин се образува в калпави, недобре стерилизирани месни консерви. Не става за БОВ защото е скъп и трябва да се приеме вътрешно за да се отровиш.
84
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 80:Хванал си си една кyrва.Украинките са такива.Гледай да не хванеш някоя болест.Преди няколко месеца един се беше самоубил,защото тая си заминала в Украйна и го изоставила.
83
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 82:Ходи се прегледай.Обратното е.А плюсовете и минусите ги слага някакъв побъркания укрофашист СатаНато с програмка.Не ни трябва да гледаме руски програми,за да видим колко са зле украинците.И от кога на българофилски изказвания се казва "проруски"?Това,че мразим безолатно Украйна за това,че ни наричат poмоподобни и гориха бъларски знамена прави ли ни "проруски"?!
82
4
 
7
 
! Отговори
Бурят преди 1 година
Мамоо, пък украинците стрелят по мен! Искам в юртата!
81
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами какво правят там руските военни!?! Реално трябва не само да пострадват ами и да бъдат убивани (унищожавани) директно нали така , това все пак е война запалена от тях , т.е. те са агресори - завоеватели, фашисти , а за такива наказанието е ясно нали !
80
5
 
11
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 година
Как така ще дадат документи от резултатите, че те могат да напишат каквито си искат документи! Ах тяхната руска гнусна семка ! Какво правят там какво искат да им отворят бира ли? Те станаха много придирчиви, още малко и ще започнат да се оплакват все едно са недоволни туристи в Украйна! Мисля, че е време да ги настаняват в хотел "2метра под земята" ! *** гадните *** и убийци!
79
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В един момент украинските нацисти ще прекалят и ще имного бързо ще и се види края!
78
6
 
14
 
! Отговори
white star преди 1 година
Абе... имам едно наблюдение... от два-три дни про-руските коментари и плюсове и минуси са намалели... няма ги вече "укрите", "нацистите", "българинът йордан кацаров", "русия освобождава украйна", "азов"... Останали са по-скоро случайни споменавания като "Украинците са фашисти.Лъжци." от някой който гледа руска телевизия защото майка му го е научила на руски. Изглежда като че руската пропагандна отстъпва поради липса на целесъобразност. Съвпадение ли е с бягството на руснаците от крим?...
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаех си, че след като им взривиха пивоварната, ще им пуснат менте парцуца да се тровят.
76
5
 
7
 
! Отговори
29 Годишен преди 1 година
Аз си хванах украинско гадже и сега съм твърдо русофоб!
75
4
 
16
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Метанол най-вероятно има го във водката а от няма и къде може и течност за чистачки да са пили алкохолизъма не прощава.
74
7
 
21
 
! Отговори
Уил Смит преди 1 година
Когато руzнаците бяха под Киев, Чернигов и Суми, бомбеха градът герой Мариопол денонощно, включително хим оръжие използваха срещу бойците от Азов бг русолизците доволно потриваха ръце и беха Ок с тия престъпления, сега na руюznaka му набиват канчето по всички линии на фронта и същите реват като *** насилени, айде жалвайте се на арменския поп! САЩ ви пусна по пързалката, а Украйна си заслужи членството в ЕС и НАТО!
73
4
 
14
 
! Отговори
В България преди 1 година
когато се е обработвало злато, руснаците са яли само шишарки! Те още много ги обичат!
72
5
 
20
 
! Отговори
5515 преди 1 година
Малко им е на наглите руснаци, да се връщат у дома си